10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, fără gol marcat în Antalya

Pandurii, fără gol marcat în Antalya

Pandurii Târgu Jiu a obţinut o remiză albă, scor 0-0, în cel de-al doilea amical al stagiului din Antalya, în faţa echipei austriece SV Josko Ried. Pentru gorjeni a debutat şi ultima achiziţie, bosniacul Stojan Vranjes.

După 0-1 cu ruşii de la Amkar Perm, echipa lui Liviu Ciobotariu nu a găsit calea spre gol nici în cel de-al doilea joc de verificare din Antalya, deşi tehnicianul a rulat de această dată jucătorii care fac parte din lotul grupării de primă ligă şi nu tinerii, ca în primul amical. Pe o vreme ploioasă şi cu vânt slab, ocupanta locului cinci în Austria, SV Josko Ried, i-a ţinut în şah pe gorjeni, care au totuşi scuza că se află la primul joc pe iarbă în 2010. Ciobotariu a început meciul în formula: Stanca – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Păcurar, Vranjes, Lazic – Stromajer, Tilincă, iar în partea a doua a jocului i-a trimis pe teren şi pe Mingote, Popete, Grecu, Orac, Nalaţi, Murgan, Tremonti, Raskovic, Kamara, Tătaru şi Arrieta. Cei doi fundaşi centrali, Martinovic şi Chibulcutean, au evoluat aproximativ 80 de minute, fiind înlocuiţi în ultimele zece minute de Tătaru şi Arrieta. „A fost primul joc al fotbaliştilor care sunt consacraţi la noi ca şi componenţi ai lotului echipei Pandurii. Au jucat, de fapt, primul lor amical, pentru că jocul pe care l-am disputat la Târgu Jiu după cantonament l-am jucat practic pe un teren sintetic, cu ceva zăpadă, şi atunci am făcut-o mai mult pentru plăcerea lor de a mai vedea mingea după revenirea din cantonamentul de la Rânca. Le-am dat posibilitatea tuturor jucătorilor din lot să evolueze, adică 22 de fotbalişti, pentru că aceia care au evoluat acum două zile n-au mai intrat sau au jucat mai puţin“, a explicat antrenorul Liviu Ciobotariu. Singurul scop al amicalului cu gruparea austriacă, acela de a testa nivelul de pregătire al echipei în acest moment, a fost atins, Ciobotariu fiind în continuare dezamăgit de erorile la finalizare ale elevilor săi: „Nu m-a interesat rezultatul, ci am vrut doar să verific capacitatea jucătorilor în acest moment. Eu zic că ne aflăm pe un drum bun acum, dar avem şi o problemă, am ratat foarte mult în cea de-a doua repriză, dar sper să rezolvăm şi această problemă până va începe returul“, a mai spus Ciobotariu.

Pandurii, astăzi
pe GSP TV

Pandurii Târgu Jiu va disputa astăzi, de la ora 15.30, cel de-al treilea amical al stagiului din Turcia contra echipei din Kazahstan FC Zhetysu Taldykorgan, joc televizat în direct de postul GSP TV. Suporterii pandurilor vor avea ocazia să mai vadă tot pe GSP TV un alt joc al echipei lui Ciobotariu, cel cu croaţii de la NK Varteks. „Suntem onoraţi că vom fi transmişi în direct de GSP TV alături de Steaua, Dinamo şi Unirea Urziceni. Ne-am dorit foarte mult să le oferim suporterilor noştri un meci din stagiul de pregătire din Antalya, şi, din fericire, am găsit înţelegere la GSP TV şi vom avea două transmisii live. Consider că este un lucru deosebit pentru clubul nostru şi pentru suporterii noştri şi cred că şi din acest punct de vedere ne-am făcut datoria de a fi aproape de ei, pentru a-i vedea la lucru pe jucătorii lui Liviu Ciobotariu înainte de începutul returului“, a declarat pentru site-ul oficial al pandurilor secretarul general Daniel Băloi.

Păcurar, înapoi în ţară

Alexandru Păcurar a părăsit cantonamentul din Antalya, fiind învoit de antrenorul Liviu Ciobotariu pentru a-şi susţine licenţa la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca. Păcurar are programat examenul de licenţă azi şi va rata meciul cu fosta echipă a lui Ionuţ Luţu din Kazahstan, urmând să revină mâine în Antalya pentru continuarea pregătirii. Căpitanul pandurilor a lipsit o zi şi din cantonamentul de la Rânca, tot pentru un examen. „Voi merge la examen pentru că mi-am rezervat biletul de avion de când am plecat şi m-am învoit la antrenor pentru a susţine examenul de licenţă. Voi reveni marţi şi nu pierd decât un antrenament şi un meci amical, pentru că duminică echipa are liber“, a spus Păcurar.

Şi cei mici, tot remiză

Şi echipa secundă a clubului Pandurii, pregătită de Gabi Zahiu, a disputat un prim amical în Antalya contra echipei de liga a II-a din Coreea de Sud, Yonsei. Zahiu i-a trimis în primul unsprezece pe: Bănică – Pleaşcă, Dobroiu, Popa, Dăianu, Constantin, Adi Popescu, Bertea, Stanciu, Pătraşcu, Vlăduţi, iar în partea a doua au mai evoluat Rada, Stancu, Basara, Fărcăşanu, Arrieta, Petrache şi Avrămescu. Golul egalizator al oltenilor a fost marcat de spaniolul Arrieta, în repriza a doua a întâlnirii. Antrenorul Gabi Zahiu s-a declarat mulţumit de rezultat: „După aspectul jocului, rezultatul partidei a fost echitabil, fiecare echipă dominând câte o repriză. În prima parte a meciului noi am început timoraţi, am avut contra noastră şi vântul şi am primit golul foarte uşor, la o greşeală în lanţ a apărării noastre. La pauză am operat unele schimbări, iar plusul de experienţă adus echipei de jucătorii care au intrat în partea a doua şi-a spus cuvântul şi am reuşit să egalăm foarte repede. Dacă Vlăduţi şi Fărcăşanu erau mai atenţi la fazele pe care le-au avut în finalul partidei, am fi putut să ne impunem, dar nu trebuie să uităm că şi coreenii au avut o bară în urma unui contraatac. A fost un test util în compania unui adversar incomod şi aşteptăm cu încredere următoarele partide de verificare din acest stagiu de pregătire“, a declarat Zahiu pentru www.pandurii-tg-jiu.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS