16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStromajer şi Raskovic, „siamezii“ de la Pandurii

Stromajer şi Raskovic, „siamezii“ de la Pandurii

Cei doi atacanţi de la Pandurii Târgu Jiu, Jaka Stromajer şi Milanko Raskovic, sunt nedespărţiţi, ei fiind mereu împreună atât la pregătire, cât şi în timpul liber.

Prietenia dintre cei doi a început în Austria, în 2009. Abia revenit de la CSM Râmnicu Vâlcea, unde fusese împrumutat, slovenul Jaka Stromajer şi-a câştigat în stagiul austriac locul de titular în atacul pandurilor alături de Milanko Raskovic. De atunci, cei doi sunt nedespărţiţi şi în afara terenului. Atât în cantonamente, cât şi în perioada competiţională, Stromajer şi Raskovic îşi petrec timpul liber împreună, mai ales că pot dialoga în limba sârbă. La Rânca au alergat cot la cot prin nămeţi, iar în Antalya se ajută reciproc la sala de forţă. Dacă Raskovic era obişnuit cu stagiile montane de pe vremea când juca la Steaua Roşie Belgrad, Stromajer nu a „gustat“ prima sa experienţă de acest gen.
„N-am mai făcut niciodată pregătire la munte iarna. A fost zăpadă mare, frig şi a fost mult mai greu, mai ales că nu am jucat şi era plictisitor. Dar în perioada aceasta se fac doar antrenamente fără minge“, a spus Stromajer. Cei doi împart aceeaşi cameră în cantonamente şi ambii speră într-un retur mai fericit pentru ei şi pentru echipa Pandurii. Similitudinile dintre cei doi se extind şi la capitolul eficienţă, ambii reuşind în turul campionatului doar câte un gol pentru Pandurii Târgu Jiu, dar au început anul 2010 în forţă cu câte două goluri în amicalul cu Minerul Mătăsari. „Golul vine sigur dacă suntem sănătoşi şi pregătiţi 100%“, susţin la unison atacanţii lui Ciobotariu.
    
Cardoso, campion
la înot

După ce au fost nevoiţi să găsească metode alternative de pregătire în cea de-a patra zi a stagiului din Antalya din cauza precipitaţiilor abundente, Pandurii au avut interdicţie de a folosi terenurile de antrenament şi vineri dimineaţă pentru a nu le deteriora. Gorjenii au ales să se pregătească într-un parc din spatele hotelului Kervasarai, însă după-amiază au revenit pe teren deoarece ploaia a încetat şi vântul a uscat suprafeţele de joc. Cât timp vremea nu le-a permis să se pregătească afară, pandurii s-au refugiat în sala de forţă, iar după-amiază, la bazinul de înot al hotelului. Tehnicianul Liviu Ciobotariu a precizat că nu a fost vorba de relaxare, ci de un antrenament. „Pentru că ploaia ne-a împiedicat să ne mai antrenăm pe teren, am găsit aceste metode de a face totuşi ceva în interior. Sala e foarte bună şi încăpătoare şi corespunde cerinţelor de antrenamente specifice. Pentru după-amiază am ales să facem înot la piscină, dar nu pentru relaxare, ci pentru antrenament. Combinăm exerciţiile în apă pentru a putea fi cu pregătirea la zi şi a nu întrerupe antrenamentele“, a spus Ciobotariu pentru site-ul oficial al grupării gorjene. Lider la înot s-a dovedit brazilianul Alexandre Cardoso, care a făcut înot de performanţă până la 14 ani, fiind şi campion regional în Brazilia, pe regiunea Sao Paolo.

Din nou la Belek

Pandurii Târgu Jiu va susţine sâmbătă, de la ora 15.30, cel de-al doilea amical al stagiului din Antalya în compania grupării austriece SV Ried. Ca şi la primul joc de verificare, gorjenii se vor deplasa la Belek şi vor juca pe terenurile complexului „Gloria“, unde s-a antrenat şi Steaua. Dacă în primul amical cu ruşii de la Amkar Perm, Liviu Ciobotariu a vrut să vadă la lucru jucătorii tineri din lot, acum tehnicianul va da posibilitatea şi celorlalţi fotbalişti din lot să evolueze. „La următorul amical voi folosi ceilalţi jucători care nu au evoluat acum, dar voi mai face o serie de modificări“, a anunţat „Ciobi“. Singurul jucător indisponibil din lotul pandurilor este Mugurel Dedu, care se pregăteşte separat, fiind încă în recuperare după operaţia suferită anul trecut la umăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS