16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMugurel Guşatu: I-am dat gol lui Wotte!

Mugurel Guşatu: I-am dat gol lui Wotte!

Fost jucător în Olanda, la Heerenveeen, „Guşi-gol“ a marcat un gol echipei Utrech, antrenate pe atunci de Mark Wotte, actualul tehnician al Ştiinţei, căruia Guşatu îi urează bun-venit şi baftă.

– Subiectul care ne arde este Universitatea, echipă care în 2009 a înregistrat un fel de paradox: de la un pas de cupele europene a ajuns la un pas de retrogradare!
– Aşa-i în sport, în orice competiţie. E normal să fie aşa într-o competiţie echilibrată. La Universitatea au fost însă şi motive care au condus la situaţia descrisă mai sus de dumneavoastră.
– Exemplifică!
– În primul rând, mişcările de antrenori, toţi daţi afară! Poate că şi asta a avut o influenţă negativă asupra echipei. Cred că şi lotul are o problemă, în sensul că rezervele nu s-au ridicat la nivelul valorii titularilor. Şi asta ar putea fi o explicaţie.

Ar trebui ca şi la Ştiinţa să fie managementul şi banii din Olanda

– Conform declaraţiilor finanţatorului Mititelu, în afară de antrenorul principal Wotte, la Universitatea va fi o infuzie de olandezi în staff-ul tehnic şi organizatoric, vreo şase-şapte, care vor transforma Ştiinţa într-un fel de club olandez. Ce zici?
– Ar fi bine, dar trebuie să fie şi managementul, şi banii din Olanda. Concret, contractele să fie respectate, iar bugetul să se regăsească în conturile bancare ş.a.m.d. Cu alte cuvinte, să fie un club ca în Olanda din toate punctele de vedere. Eu am jucat acolo şi ştiu ce înseamnă un club profesionist de fotbal.
– Cât ai jucat în Olanda, l-ai cunoscut pe antrenorul Wotte?
– El era pe atunci antrenor la Utrech, nu l-am cunoscut direct. Îl ştiam din vedere, ca să spun aşa. Echipa mea, Heerenveen, a jucat un meci cu formaţia lui Wotte, Utrech, la ei acasă, am  făcut egal, 2-2. S-a întâmplat asta în campionatul 1998-1999, în retur, în februarie 1999. Eu am deschis scorul în acea partidă, marcând echipei lui Wotte gol prin minunutul 35. Evoluţia scorului a fost următoarea: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2. La Heerenveen, au jucat atunci doi olteni, Mitriţă şi eu.

Nu cred că Wotte va face ce vrea el la Craiova

– Ajuns în aceste zile la Universitatea, Wotte a declarat că va duce echipa de pe locul 14 pe 6, adică în cupele europene. Ce zici de această declaraţie optimistă?
– Să dea Domnul să se întâmple! N-am ce să comentez… Fiecare are drumul lui, şansa lui de antrenor. Depinde de conjunctură, de cum se va adapta el fotbalului românesc, de lotul pe care îl va avea la Craiova ş.a.m.d. S-ar putea ca ideile lui să nu prindă în România sau s-ar putea să-i iasă, adică să fie un impact pozitiv asupra jucătorilor, inclusiv asupra situaţiei actuale de la Universitatea Craiova. Rămâne de văzut. Timpul le va rezolva pe toate.
– Una peste alta, să-l primim cu braţele deschise!
– Bineînţeles. Eu nu cred însă că Wotte va face ce vrea el pe aici!
– De ce?
– Este părerea mea. Am avut la Universitatea un antrenor străin foarte bun, Nicolo Napoli, care a ridicat echipa de la retrogradare până aproape de cupele europene, cu rezultate bune, dar patronul Adrian  Mititelu l-a dat afară! Aşa că…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU