20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCorneliu Papură, secundul tehnicianului olandez?

Corneliu Papură, secundul tehnicianului olandez?

Una dintre propunerile Universităţii ar fi aceea ca Papură (foto) să-i fie secund lui Wotte, tehnicianul olandez fiind aşteptat mâine să revină din Olanda la Craiova şi să decidă asupra staff-ului tehnic al oltenilor. „Papi“ va conduce astăzi şi mâine antrenamentele Ştiinţei.

Tehnicianul olandez al Universităţii, care a părăsit România vineri dimineaţă, plecând în Olanda, este aşteptat să revină mâine în ţară, urmând ca miercuri să cunoască întreg lotul alb-albastru de jucători. Conform oficialilor Ştiinţei, Mark Wotte se va întoarce cu cel puţin un colaborator.
Conducerea Craiovei i l-ar fi oferit ca asistent lui Mark Wotte pe Corneliu Papură, cel care va coordona, după toate probabilităţile, antrenamentele de astăzi şi mâine. Propunerea ca Papură să fie secund are şanse să se oficializeze în funcţie de răspunsul antrenorului olandez. „Îmi trebuie un antrenor secund, unul de portari şi un fizioterapeut. Aş vrea şi un fundaş central pentru Universitatea“, a declarat Wotte în presa olandeză, conform craiova.maxima.ro.
Despre problema staff-ului tehnic, Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori din România, a punctat: „Un antrenor care lucrează la o echipă prin translator pierde 20-30 la sută din mesajul pe care-l transmite jucătorilor, indiferent de cât ar fi el de bun ca meseriaş. E de văzut ce secunzi va avea Wotte, dacă Mititelu va găsi bani şi pentru asistenţi“.

Gîngioveanu: Ştiinţa
se va redresa în retur

La vizita medicală, internaţionalul de tineret Cosmin Gîngioveanu, revenit de la FC Vaslui, a afirmat pe site-ul clubului: „Îmi pare bine că sunt alături de vechii mei colegi şi prieteni şi sper să facem o treabă bună în retur. A fost mai greu cu trezirea, dar cred că toţi suntem sănătoşi. Sper ca noul antrenor să ne ajute să facem treabă bună, iar noi să dăm tot ce avem mai bun. Am văzut că a antrenat echipe bune, că a scos şi câţiva jucători, gen Theo Walcott, şi câţiva olandezi. Vreau să plece în cele mai bune campionate cât mai mulţi colegi de-ai mei. Îi ştiu pe cei tineri, sunt jucători talentaţi. Sper să ajute echipa. Nu cred că ar trebui ca suporterii să-şi facă griji. Sunt convins că ne vom redresa în retur şi vom începe să urcăm în clasament“.

Noutăţi: Alex Piţurcă, Răducu şi, probabil, un fundaş olandez

În această dimineaţă, la Policlinica pentru Sportivi din Bănie este programată vizita medicală pentru jucătorii străini ai Universităţii şi românii care nu au domiciliul în Craiova. Totodată, sunt aşteptaţi şi câţiva jucători noi, printre care Alexandru Piţurcă şi Sorin Răducu. Fiul fostului selecţioner s-a înţeles cu finanţatorul Mititelu, dar nu a semnat nimic încă. După toate probabilităţile, Alex va semna un contract cu Universitatea pentru un an şi jumătate. Despre lot, finanţatorul Ştiinţei a afirmat pe site-ul clubului că sunt unele probleme cu doi dintre jucătorii australieni şi Şoavă. „Rose şi-a manifestat dorinţa de a pleca şi-l vom lăsa, dar cu Mitchell avem unele probleme. Suntem în litigiu cu el, însă în mod sigur nu va mai juca la Craiova în retur. Baird şi Dilevski au sosit deja în Bănie, am şi discutat cu ei, vor să rămână la echipă. Problema la Şoavă este salariul foarte mare pe care îl are. Dacă va accepta diminuarea, poate rămâne la echipă. Este craiovean get-beget şi cred că va înţelege. Nu vrem să ne despărţim de el, dar nu-i mai pot plăti salariul pe care îl are. Vom mai aduce un fundaş cu experienţă, care să suplinească plecarea lui Stoica, dar acesta va fi olandez şi nicidecum sârbul acela Dragovici, cum s-a scris. Va fi adus de Mark Wotte. În atac îl vom aduce şi pe Alex Piţurcă şi cred că este suficient, pentru că-i mai avem pe Mihai Costea, Dina, Baird, Crăciun şi chiar Florin Costea“, a spus Mititelu. Despre „briliantul“ oltenilor, oficialul clubului a precizat că, probabil, „pe 5-7 februarie vom şti dacă Florin Costea pleacă sau nu“.

Fl. Costea, preferatul suporterilor

Suporterii Ştiinţei au votat, pe site-ul oficial al clubului, cel mai bun jucător alb-albastru în tur. Golgheterul Universităţii, Florin Costea, s-a impus detaşat în disputa cu ceilalţi 18 coechipieri nominalizaţi, cu 44  la sută din voturi, urmat de Prepeliţă, cu 14 la sută, şi Julius Wobay, votat de 11 la sută dintre suporteri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII