13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReunire în efectiv redus

Reunire în efectiv redus

Antrenorul echipei Pandurii, Liviu Ciobotariu, a avut la dispoziţie doar 17 jucători la primul antrenament al anului, dintre care şase de la echipa secundă şi unul, Stancu, la care se renunţase la finalul turului.

Pandurii Târgu Jiu se numără printre echipele fruntaşe ale Ligii I care au început pregătirile pentru retur, însă antrenorul Liviu Ciobotariu va avea lotul complet la dispoziţie abia pe 8 ianuarie. Doar 17 jucători au răspuns prezent la apelul antrenorului în prima zi de pregătire, restul absentând motivat. Stanca, Mingote, Păcurar, Hidişan, Tremonti, Cardoso, Martinovic, Lazic, Raskovic şi Stromajer au fost învoiţi, urmând să se alăture lotului zilele următoare, iar Dedu se află în recuperare după operaţia suferită la umăr. La reunire s-a prezentat şi Ionuţ Stancu, jucător la care s-a renunţat la sfârşitul turului, dar care se află sub contract cu Pandurii până la finalul acestui sezon. „Am căzut de acord că e mai bine să ne reunim pe 5 ianuarie pentru a avea la dispoziţie câteva zile de reacomodare a organismului la efort, deoarece după aceea vom intra în efort maximal. Nu avem prea mult timp la dispoziţie deoarece campionatul începe pe 20 februarie. Am discutat cu unii jucători, care mi-au cerut să-i învoiesc. Sârbii sărbătoresc pe 7 ianuarie Crăciunul şi era normal să-i las să petreacă alături de familii. Mai sunt doi jucători care au probleme cu examenele la facultate, Păcurar şi Stanca, dar şi unii care au probleme personale, cum e Hidişan, care a avut un deces în familie. Mai sunt brazilienii, care mai întârzie câteva zile din cauza curselor aeriene, dar pe 8 ianuarie toată lumea va fi prezentă la reunire“, a declarat antrenorul Liviu Ciobotariu.
Dintre jucătorii cu probleme medicale la finalul turului, singurul nerecuperat este Dedu, operat la umăr înainte de Sărbători. În schimb, Ghindeanu şi Tremonti sunt apţi din punct de vedere medical. „Cu probleme medicale e doar Dedu, care a fost operat. El are cele mai mari probleme şi nu ştiu dacă îl putem recupera până la prima etapă. Ceilalţi jucători sunt mai bine. Am vorbit şi cu Ghindeanu, care a zis că, probabil, în două săptămâni maxim, va intra normal la antrenamente. Cu Tremonti nu am apucat să discut, dar cred că nu mai are probleme“, a afirmat „Ciobi“.

Kamara plus jucători
de la Pandurii II

Singura noutate la reunirea lotului a fost atacantul ivorian Youssouf Kamara, care a semnat în această iarnă un contract pe trei ani cu Pandurii. Ciobotariu a mai completat lotul cu şase jucători de la echipa secundă Pandurii II, care va face cantonamentul de pregătire tot în Antalya, în aceeaşi perioadă cu echipa mare. Mădălin Popa, fundaşul care se află la Târgu Jiu de doi ani, dar nu a apucat să debuteze în Liga I pentru Pandurii, s-a prezentat la pregătire alături de alţi cinci colegi de la Pandurii II.
„Nu mai doresc alte achiziţii neapărat. Am încredere în lotul pe care îl am aici şi vreau să încerc şi câţiva jucători tineri. Este normal să le dăm şi lor o şansă şi mergem pe ce avem deocamdată. De la Pandurii II sunt cinci jucători care vor merge cu noi în pregătire, Rada, Tătaru, Pleaşcă, Avrămescu şi Vlăduţi. Vor merge cu noi la pregătire şi, în funcţie de randamentul pe care îl vor da, vom decide dacă vor merge la prima echipă sau se vor întoarce la echipa a doua. Eu am încredere în ei şi cred că doi jucători pot face acum parte din lotul echipei Pandurii“, a declarat Ciobotariu. Tehnicianul are încredere în lotul pe care-l are la dispoziţie în prezent şi va cere întăriri doar în cazul în care clubul se va despărţi de unul dintre jucătorii de bază.
„Cu siguranţă, vor mai veni  jucători în probe. Este perioada în care toate echipele aduc jucători să îi testeze. Dar eu am mai spus că merg pe cei pe care îi am şi dacă mai apare ceva foarte bun şi avantajos pentru club şi pentru noi este OK. Dacă nu, nu va fi nici o problemă. Am spus că mi-aş fi dorit câte un jucător nou în fiecare compartiment, dar eu am mare încredere în ceea ce am şi în banda dreaptă, şi în linia de mijloc. Nu cred că mai luăm ceva decât dacă se va ivi ceva foarte bun. Doar în cazul în care va pleca cineva va trebui să fie înlocuit. Am în cap mai multe variante, dar nu le pot spune pentru că, deocamdată, nu se pune problema să plece vreun jucător“, a declarat Ciobotariu.

Lotul echipei Pandurii prezent la reunire:
Nalaţi, Tilincă, Popa, Kamara, Stancu, Murgan, Chibulcutean, Stângă, Rusu, Grecu, Popete, Ghindeanu, Avrămescu, Vlăduţi, Tătaru, Pleaşcă şi Rada.
Absenţi (motivaţi): Stanca, Mingote, Martinovic, Cardoso, Tremonti, Lazic, Raskovic, Stromajer, Livşit, Păcurar, Hidişan, Dedu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS