17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMark Wotte, pe lista Ştiinţei

Mark Wotte, pe lista Ştiinţei

Olandezul ar putea  semna cu Universitatea, echipă pe care trebuie să o scape de la retrogradare în acest sezon.

În momentul în care presa centrală se întrece în numirea antrenorilor la Ştiinţa, Piţurcă şi Scifo fiind aduşi în discuţie, conducerea clubului a anunţat printr-un comunicat oficial că numele noului tehnician va fi aflat de suporterii alb-albaştri până la sfârşitul lunii decembrie. Tot atunci urma să fie dezvăluite şi planurile pentru returul actualului sezon. Oficialii Universităţii nu s-au ţinut însă de promisiune, iar între timp au „răsuflat“ alte nume, ştirile fiind alimentate de declaraţia patronului Adrian Mititelu că vrea un antrenor olandez. „Suntem în discuţii cu vreo trei-patru antrenori interesanţi, dintre care unul român, Piţurcă. El e prioritatea, dar are şi alte oferte. Dacă nu se concretizează cu el, o să găsim o soluţie foarte bună. Avem şi variante secundare. Unul dintre antrenorii cu care vorbim e din Benelux, mai exact din Olanda“, spunea Mititelu înainte de Ignat. A trecut şi Crăciunul, iar olandezul Luc Nijholt a fost tăiat între timp de pe lista posibililor antrenori ai Ştiinţei, deşi team-managerul Silvian Cristescu precizase: „Craiova va avea sută la sută un antrenor străin, olandez sau de altă naţionalitate, doar în cazul în care nu ne vom înţelege cu Piţi“. Apropiaţii fostului selecţioner susţineau în ultimele zile ale anului 2009 că „e greu ca Piţurcă să vină la Craiova în condiţiile în care Dorel Stoica a fost vândut, Florin Costea este pe picior de plecare, iar alţi jucători sunt gata să părăsească Universitatea din cauza problemelor financiare“.

Clubul ţine suporterii
în suspans

Ultimul nume dat ca posibil ocupant al băncii tehnice a Universităţii este tot un olandez, Mark Wotte (49 de ani), despre care presa din Ţara Lalelelor a scris deja că a bătut palma cu Ştiinţa şi că va ajunge în aceste zile în Bănie pentru a semna. Wotte este liber de contract şi are o experienţă de peste 20 de ani în antrenorat, trecând, printre altele, pe la VV Rijswijk, Den Haag, FC Utrecht, Den Bosch, naţionala de tineret a Olandei, Willem II,  Feyenoord (director tehnic), Waalwijk, Al Ahli şi Southampton. Succesele nu l-au urmărit însă pe Wotte la echipele de club. Nici la naţionala Under 21 a Olandei nu a atins mari performanţe, „reuşind“ să termine pe locul trei din patru în grupă la Campionatul European din 2000. Apoi, în 2002, a pierdut play-off-ul de calificare.
Dacă va fi numit antrenor la Universitatea, Mark Wotte are misiunea să scape Ştiinţa de retrogradare şi apoi să o ducă în cupele europene, obiectivul pe care patronul Adrian Mititelu speră să-l atingă cât mai curând cu echipa pe care o finanţează. „În prezent, sunt trei-patru antrenori în vederile Universităţii şi nu s-a luat încă o decizie finală în privinţa unuia dintre ei. Despre Mark Wotte nu pot să infirm, dar nici să confirm. Până pe 8 ianuarie, o parte a lotului se va reuni la vizita medicală şi Universitatea Craiova va avea antrenor“, a anunţat Vlad Roşca, directorul sportiv al Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII