17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎntăriri din Portugalia pentru gorjeni

Întăriri din Portugalia pentru gorjeni

Dorit din nou la Pandurii, preparatorul fizic lusitan Jose Vilaca trebuie să dea astăzi un răspuns la ultima ofertă făcută de conducerea grupării gorjene.

Jose Manuel de Oliveira Vilaca, fostul preparator fizic al echipei Pandurii în mandatul lui Joaquim Teixeira, a negociat de Sărbători cu preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu, revenirea la Târgu Jiu. Condescu speră să-l convingă pe Vilaca, acesta fiind considerat cel mai bun preparator fizic pe care l-a avut vreodată echipa Pandurii, să renunţe la naţionala africană pe care o pregăteşte şi să se întoarcă la Târgu Jiu, chiar dacă lusitanul a refuzat ultimele cinci oferte înaintate de gorjeni. „Nu am ajuns la o soluţie finală. I-am făcut deja patru-cinci oferte, dar sper să-l conving să revină la Pandurii. Nici el nu poate să vină în orice condiţii. Este şi preparator fizic al uneia dintre naţionalele calificate la Cupa Africii şi voi face tot ce-mi stă în putinţă să-l determin să accepte oferta noastră pentru că este cel mai bun preparator fizic pe care l-a avut Pandurii. Aştept mâine (luni – n.r.) un răspuns final de la el“, a declarat şeful pandurilor, Marin Condescu.
Jose Vilaca este apreciat şi de impresarul Gabriel Mucea, un cunoscător al fotbalului lusitan, care îl plasează între primii patru preparatori fizici din Europa. „Vilaca este între primii patru preparatori fizici din Europa. Pandurii era departe dacă se mergea în continuare pe mâna lui“, a spus Mucea. Acesta propune pandurilor şi doi jucători ce vor fi prezenţi la reunirea lotului, un atacant brazilian, care a jucat cu TSKA Sofia în Champions League, şi un fundaş dreapta portughez, care a evoluat şi în Spania. În cazul atacantului, cel mai probabil este vorba de brazilianul Cassio Vargas Barbosa, de 26 de ani, 1,83, 80 kg, ce evoluează la Uniao Leiria, formaţie din prima ligă portugheză, pentru care a marcat trei goluri în acest sezon. Cassio a câştigat campionatul Bulgariei cu TSKA Sofia în sezonul 2007-2008 şi a fost coleg cu Florentin Petre şi brazilianul lui CFR Cluj, Nei.

Chibulcutean vrea
evoluţii bune în retur

Fundaşul Alin Chibulcutean este singurul integralist al echipei Pandurii Târgu Jiu în turul campionatului şi printre cei şapte fotbalişti din Liga I care au bifat toate minutele în prima parte a sezonului. De asemenea, Chibulcutean a fost votat de fanii grupării gorjene pe site-ul oficial al clubului Pandurii ca fiind cel mai bun jucător al echipei în turul campionatului, întrunind 17% dintre voturile exprimate, fiind urmat de Novak Martinovic, 14% dintre voturi, şi Alexandru Păcurar, cu 11% dintre voturile exprimate. Alin Chibulcutean îşi doreşte ca în returul acestui sezon Pandurii Târgu Jiu să nu mai piardă puncte pe teren propriu şi să readucă spectatorii la stadion. „Cu o pregătire de iarnă bună ne vom reveni la forma pe care am arătat-o la multe meciuri. Mă aştept să avem evoluţii mai bune în retur şi să ne îndeplinim obiectivul. Sper ca metodele noi de lucru ale antrenorului Ciobotariu să îşi arate cât mai repede rezultatele şi sunt convins că suntem pe drumul cel bun din acest punct de vedere. Lotul e în mare parte acelaşi care a obţinut rezultate bune în prima parte a campionatului, aşa că nu văd de ce n-am continua pe linia începută la meciul cu Unirea Alba Iulia. Sper să nu apară probleme cu accidentările în retur şi să recuperăm apoi cât mai multe dintre punctele pierdute acasă în acest tur. Important e să nu mai pierdem puncte acasă şi să readucem spectatorii la stadion“, a declarat Chibulcutean pentru site-ul clubului Pandurii.
Deşi echipa Pandurii se află la doar patru puncte de zona retrogradării, Daniel Ghindeanu consideră să zestrea de puncte de la finalul turului adjudecată de gorjeni este destul de liniştitoare. „Probleme aşa mari nu cred că trebuie să ne facem pentru că avem 20 de puncte şi nu e deloc rău“, a spus Ghindeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS