8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarin Condescu: Se putea mai mult!

Marin Condescu: Se putea mai mult!

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, nu e mulţumit de bilanţul echipei sale la finalul turului, atacul fiind nominalizat ca punctul slab în prima jumătate a sezonului.

Pandurii Târgu Jiu a încheiat turul pe locul 11, cu 20 de puncte, sub aşteptările oficialilor clubului care estimau la startul campionatului un minim de 23 de puncte şi o clasare în locurile 6-10. Preşedintele Marin Condescu susţine că sunt impardonabile punctele pierdute acasă cu Internaţional Curtea de Argeş, Oţelul şi Gloria Bistriţa.
„Se putea mai mult. Am pierdut câteva jocuri pe care puteam să le câştigăm. Am obţinut şi rezultate favorabile în meciuri grele, dar nu avem nici o scuză pentru meciurile pierdute cu Oţelul şi Internaţional şi cele două puncte cu Gloria Bistriţa. Nu mi-a plăcut că nu am câştigat cele opt puncte pe care le-am avut la îndemână“, a declarat Condescu. Acesta a identificat şi una dintre cauzele rezultatelor modeste din tur.
„E clar că avem o problemă în compartimentul de atac. Sunt doar trei goluri marcate de atacanţi. Tilincă, Raskovic şi Stromajer n-au dat decât câte un gol“, a mai spus preşedintele grupării gorjene. Pandurii Târgu Jiu a înscris în turul campionatului doar 14 goluri, având cel mai slab atac din Liga I după Gloria Bistriţa şi Ceahlăul, ambele cu câte 13 goluri.

Pandurii, a şaptea
defensivă

Gorjenii au încasat doar 17 goluri în tur, 11 în mandatul lui Sorin Cîrţu şi şase în cel al lui Liviu Ciobotariu. Într-un clasament neoficial al defensivelor, Pandurii ocupă locul şapte, după CFR Cluj, zece goluri primite, FC Braşov, 11 goluri, FC Timişoara şi Dinamo, câte 12, Unirea Urziceni, 13 şi Steaua, 14 goluri primite.
„Nu am primit prea multe goluri, având în vedere că şase le-am primit pe teren propriu în meciurile cu Internaţional şi Oţelul“, a remarcat Marin Condescu. Obiectivul echipei în acest sezon rămâne clasarea pe locurile 6-10, dar Pandurii ia în calcul şi eventualele situaţii dificile.
„Obiectivul rămâne acelaşi, locurile 6-10. Cine nu e pregătit pentru orice situaţie înseamnă că nu este pregătit să o depăşească“, a declarat Condescu.
Şeful pandurilor nu regretă despărţirea de Sorin Cîrţu, cel care a pregătit echipa în acest sezon între etapele 1-11 şi are încredere că Liviu Ciobotariu va realiza obiectivul impus de club.
„Nu l-aş fi invitat să vină la Pandurii dacă nu m-ar fi convins. Nu regret pe nimeni care a plecat de la Pandurii, dar asta nu înseamnă că Sorin Cîrţu nu a făcut treabă bună. Despărţirea de Sorin Cîrţu a fost din iniţiativa lui, şi nu a clubului“, a declarat Condescu.

Piţurcă Jr. s-ar întoarce la Târgu Jiu

După ce s-a despărţit de FC Braşov, Alexandru Piţurcă este liber de contract şi ia în calcul şi o revenire la Pandurii Târgu Jiu, club unde a mai evoluat timp de două sezoane.
„Aş lua în calcul o revenire la Târgu Jiu în momentul în care aş primi o ofertă serioasă de acolo, dar nu vreau să zică lumea că mă autopropun. Eu m-am simţit foarte bine la Târgu Jiu, am avut evoluţii apreciate acolo şi nu aş spune nu unei reveniri. Am auzit că Pandurii a mai luat un atacant, pe Kamara, aşa că problema atacului pare să fi fost rezolvată“, a declarat Alex Piţurcă.  
Acesta a urmărit parcursul echipei gorjene în acest sezon şi consideră că victoria din ultima etapă cu Unirea Alba Iulia i-a scăpat de griji.
„Am urmărit jocurile Pandurilor şi consider că sunt foarte importante punctele obţinute în ultimul joc. Cu acea victorie au acum 20 de puncte şi situaţia este destul de bună. Mult mai bună decât atunci când eram şi eu la echipă, pentru că au fost şi momente foarte grele. Dacă nu învingeau în ultima etapă, Pandurii ar fi avut probleme serioase“. Alex Piţurcă susţine că nu numai atacanţii de la Pandurii sunt vinovaţi pentru eficienţa scăzută din acest sezon.
„Nu pot spune prea multe despre foştii mei colegi din atacul Pandurilor. Ştiu că au marcat doar trei goluri, dar sunt mulţi factori care concură la această stare de fapt. Poate au avut şi ei un tur de campionat mai slab, dar vina nu este numai a lor. Poate nu au ajuns la ei suficiente mingi care să-i pună în situaţie de gol, dar asta e o problemă pe care o vor analiza antrenorii“, a spus Piţurcă Jr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS