14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLiga Europa nu-i de nasul echipelor româneşti

Liga Europa nu-i de nasul echipelor româneşti

Trei dintre reprezentantele ţării noastre în cea de-a doua competiţie fotbalistică europeană intercluburi – Steaua, FC Timişoara şi CFR Cluj – s-au clasat pe ultimul loc în grupe, iar cea de-a patra, Dinamo, a încheiat pe poziţia a treia.

România a avut patru reprezentante în faza grupelor Ligii Europa, care s-a încheiat joi seară, trei dintre acestea, Steaua, FC Timişoara şi CFR Cluj, clasându-se pe ultimul loc, în timp ce Dinamo a terminat pe poziţia a treia. De altfel, trupa „câinilor“ a fost singura echipă din ţara noastră care a păstrat şanse de calificare până la ultimul meci.
Chiar dacă nici o echipă românească dintre cele patru participante în grupele Ligii Europa nu a reuşit calificarea, ţara noastră va avea o reprezentantă în 16-imile celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi. Aceasta este Unirea Urziceni, care s-a clasat pe locul al treilea în Grupa G a Ligii Campionilor, cu cel mai bun punctaj dintre cele opt echipe din această situaţie.

Prea puţine puncte pentru Timişoara şi Dinamo

FC Timişoara a strâns cinci puncte în cele şase etape disputate în Grupa A şi este singura echipă românească pregătită de acelaşi antrenor pe tot parcursul campaniei. Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a înregistrat, în ordinea rundelor disputate, următoarele rezultate: 0-0 cu Ajax (d), 0-3 cu Dinamo Zagreb (a), 0-0 (a) şi 1-3 (d) cu Anderlecht, 1-2 cu Ajax (a), 2-1 cu Dinamo Zagreb (d).
În Grupa F, Dinamo a acumulat şase puncte şi s-a clasat pe locul al treilea, fiind singura echipă din România care nu a terminat pe ultimul loc şi care a păstrat şanse de calificare până în ultima etapă. „Câinii“ au înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Sturm Graz (d), 0-1 cu Panathinaikos Atena (a), 1-4 (d) şi 0-3 (a) cu Galatasaray Istanbul, 2-1 cu Sturm Graz (a) şi 0-3 cu Panathinaikos (d). Să remarcăm că „roş-albii“ au fost pregătiţi pe durata partidelor din grupă de trei antrenori: Dario Bonetti (primele două etape), Ion Marin (etapa a treia) şi Cornel Ţălnar (ultimele trei runde).

Steaua şi CFR Cluj
au dezamăgit

Steaua a acumulat patru puncte în Grupa H, în urma a patru rezultate de egalitate, şi a ocupat ultimul loc, în ciuda faptului că a fost singura echipă din România cap de serie la tragerea la sorţi. De altfel, Steaua este singura formaţie dintre cele patru care nu a reuşit să câştige nici un meci în grupă. Rezultatele echipei din Ghencea sunt: 0-0 cu Şerif Tiraspol (a), 0-0 cu Twente (d), 0-1 (a) şi 1-3 (d) cu Fenerbahce, 1-1 cu Şerif Tiraspol (d) şi 1-1 cu Twente (a). Formaţia bucureşteană a fost antrenată la primul meci de italianul Cristiano Bergodi, iar în următoarele cinci partide, de Mihai Stoichiţă.
CFR Cluj s-a clasat pe ultimul loc în Grupa K, cu trei puncte, pe care le-a câştigat în prima etapă, în urma victoriei de pe teren propriu, scor 2-0, cu FC Copenhaga. În următoarele runde, formaţia ardeleană a înregistrat numai înfrângeri: 0-1 cu PSV Eindhoven (d), 0-2 (d) şi 2-3 (a) cu Sparta Praga, 0-2 cu FC Copenhaga (d) şi 0-2 cu PSV Eindhoven (a). În primele patru etape, CFR Cluj a fost pregătită de portughezul Antonio Conceicao, după care a fost preluată de italianul Andrea Mandorlini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII