13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, ameninţată de LPF cu neprogramarea!

Pandurii, ameninţată de LPF cu neprogramarea!

Clubul Pandurii Târgu Jiu trebuie să achite suma de 500.000 de lei către o firmă de impresariat, până marţea viitoare, la ora 15.00, altfel nu va fi programat în campionat la meciul cu Rapid, din etapa a 15-a a Ligii I.

Firma de impresariat SC Unic AV Sport SRL Bistriţa a depus un memoriu la Liga Profesionistă de Fotbal împotriva formaţiei gorjene, prin care îşi cerea drepturile financiare, iar Comisia de Soluţionarea a Litigiilor i-a dat câştig de cauză, dar, în acelaşi timp, s-a adresat şi Departamentului de Competiţii din cadrul forului pentru a soma echipa din Liga I să îşi plătească datoriile. Conform NewsIn, care a citat surse din cadrul LPF, Pandurii Târgu Jiu nu va fi programată cu Rapid dacă nu va achita datoria către SC Unic AV Sport SRL Bistriţa, ce îşi revendică procentul din transferul lui Mădălin Popa de la Gloria Bistriţa. Secretarul general al clubului Pandurii Târgu Jiu, Daniel Băloi, nu a confirmat suma vehiculată de 500.000 de lei, dar nici veridicitatea informaţiei. „Este un caz foarte complex şi nu poate fi explicat în doar câteva rânduri. Vreau să spun doar că nu este vorba despre acea sumă, ea este mult ridicată de penalităţile pe care ei le-au calculat. Pe noi ne distrează însă faptul că «sursele din cadrul LPF» sunt mult mai rapide decât purtătorul lor de cuvânt. Înseamnă că «sursele» ar trebui să-l anunţe pe cel care se ocupă de site-ul oficial al LPF să modifice ora de disputare a meciului de la Iaşi, pe site fiind trecută ora 18.00, în vreme ce meciul este programat la ora 17.00. Nu ne interesează acum aceste probleme, noi avem de pregătit un meci important şi îl vom pregăti pentru a obţine un rezultat bun. Iar despre meciul cu Rapidul, pot să spun că se va juca, indiferent dacă ei vor sau nu să ne programeze“, a comentat Băloi. Şi preşedintele pandurilor, Marin Condescu, s-a limitat la a comenta prezumtiva neprogramare cu Rapid, aşteptând confirmarea din partea LPF. „Ce treabă are societatea acesta cu fotbalul ? Nu ne-a acţionat în instanţele civile pentru că acolo nu câştigă. Cluburi ca Rapid, Steaua, Dinamo şi altele au şi ele procese cu diverse firme, dar nu sunt judecate de LPF“, a afirmat Condescu.

Cardoso, incert pentru Iaşi

Integralist în cele treisprezece etape disputate din acest sezon de Liga I, fundaşul pandurilor Alexandre Cardoso ar putea lipsi la Iaşi, după ce s-a accidentat la genunchi la antrenamentul de marţi. „Probabil este o entorsă la genunchi. Mă doare când apăs pe genunchi şi s-a umflat. Un diagnostic clar va fi stabilit după un control ecografic. Sper să nu fie ceva grav şi să lipsesc la Iaşi“, a declarat Cardoso. Brazilianul a mai evoluat accidentat în partida cu Dinamo, obiectivul său personal fiind acela de a evolua toate minutele în tur pentru Pandurii. „Cu Dinamo a fost o ruptură mai mică şi am trecut uşor peste accidentare. Dacă eşti 100% apt medical este foarte bine. Obiectivul meu este să joc toate meciurile şi să-mi ajut echipa. Cu cât joc mai multe meciuri, cu atât mă simt mai bine“, a declarat Cardoso. Obişnuit să fie titular, Cardoso a făcut cunoştinţă cu banca de rezerve doar la Pandurii, când Djakpa a fost preferat în locul său în banda stângă. „Tot timpul am jucat titular. Doar la Pandurii am evoluat mai puţin când am venit pentru că era Djakpa pe postul meu“, a mai spus brazilianul. Alexandre Cardoso crede că Pandurii are puterea morală să obţină la Iaşi prima victorie în mandatul lui Ciobotariu. „Şi noi vrem să ştim de ce nu câştigăm. Cred că echipa a lucrat bine în ultimul meci şi vrem şi mai mult să câştigăm. Cred că la Iaşi va fi o luptă dură pentru victorie şi sper să reuşim să venim cu toate punctele cu spiritul pe care-l avem acum“, a mai afirmat Cardoso. 

Tilincă: Meci de şase puncte la Iaşi

Cosmin Tilincă are şi amintiri plăcute de la Iaşi, unde a reuşit să marcheze în remiza 1-1 din sezonul trecut, dar şi amintiri neplăcute, accidentându-se destul de grav după un contact cu portarul Pleşca. „A trecut un an de atunci. A fost un meci bun şi rău. Am marcat şi a venit acea accidentare care m-a ţinut şase luni pe bancă. Sper să fiu ferit de accidentări de acum înainte şi să joc cât mai mult“, a spus Tilincă. Atacantul pandurilor consideră meciul de la Iaşi foarte important, un bun prilej pentru echipă de se distanţa de zona retrogradării şi a se menţine în primele zece locuri. „Ei sunt în spatele nostru, e practic un meci de şase puncte. Dacă batem, ne îndepărtăm de ei. Ne dorim victoria şi sper să reuşim pentru a ne menţine pe locul 10. Până acum, ne-am ţinut în obiectiv şi vrem ca şi la final să fie la fel şi să ne intre banii în cont“, a declarat Tilincă. Autorul ultimului gol pentru Pandurii se simte apăsat psihic prin reprogramarea meciului de la Iaşi pentru marţi şi aglomerarea programului echipei. „Dacă se juca vineri sau sâmbătă era OK. Am înţeles că jucătorii de la Iaşi nu s-au antrenat, dar nu sunt sigur. Psihic, ne apasă puţin reprogramarea jocului, dar trebuie să facem faţă. Se pare că unii fac ce vor“, a mai comentat Tilincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU