14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCristescu îl recomandă pe Cîrţu selecţioner

Cristescu îl recomandă pe Cîrţu selecţioner

Managerul Ştiinţei l-a atacat dur pe selecţionerul Răzvan Lucescu, în locul căruia îl vede la naţională pe Sorin Cîrţu, actualul antrenor al „pandurilor“.

Managerul Universităţii Craiova consideră că Florin Costea şi Andrei Prepeliţă sunt doi dintre jucătorii Ştiinţei care merită să joace la echipa naţională dacă se vrea cu adevărat reconstruirea primei reprezentative. „Consider că lui Costea şi lui Prepeliţă li se face o mare nedreptate. Din păcate, la naţionala mare suntem pasaţi de către selecţioner. Lui Costea şi lui Prepeliţă trebuie să li se dea şanse. Lucescu se crede moştenitor deja la naţională şi se întreabă acum ce avem noi cu moştenirea lui. Dureros este ce se întâmplă cu acest individ care se crede antrenor. Nu are nici o strategie. Acum un an, îi dădeam în cap lui Piţurcă, deşi a avut rezultate, dar Răzvan este ţinut în palmă. Acum eşti umilit, dar antrenorul nu are vină. Până acum el era vinovat, acum este scutit selecţionerul. Tatăl lui are personalitate şi a reuşit să pună copilul sus, mai ales că a fost impus de unii şi de alţii. Dacă vrem să întinerim lotul, trebuie să luăm jucători de 21-22 de ani, ca Serbia, nu de 28-30. După o asemenea umilinţă, orice antrenor ar trebui să-şi dea demisia“, a comentat Silvian Cristescu. Acesta a dat chiar şi un nume în ceea ce priveşte reconstrucţia naţionalei, este vorba de antrenorul „pandurilor“. „Cred că, dacă Piţurcă suferea o asemenea înfrângere, era dezastru, îl desfiinţau toţi. El a fost bombardat după egalurile cu Franţa şi Italia, iar băiatul lui tata este protejat. Ştiu că cineva va pleca după această umilinţă, dar nu va pleca vinovatul principal, care este antrenorul. Nu va mai chema jucători, dar el va rămâne. Ca selecţioner, singurul care ar putea să facă ceva acum este Sorin Cârţu“, a adăugat managerul Craiovei.

Tănasă n-ar mai vrea la Ştiinţa

Atacantul lui Metalurg Doneţk, Ciprian Tănasă, a marcat cinci goluri în şapte meciuri jucate în acest sezon şi este unul dintre golgheterii campionatului din Ucraina. De asemenea, Tănasă a înscris un gol şi în preliminariile Ligii Europa, în returul cu Austria Viena. „Tase“ a anunţat că se simte bine la noua sa echipă, dar n-a uitat să trimită o săgeată către patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, care a decis să se despartă de jucător, nemulţumit de randamentul său. „M-am acomodat foarte bine. Nu am crezut că voi înscrie atât de multe goluri, dar aşa a vrut Dumnezeu. Am avut şi noroc pentru că am ajuns în Ucraina chiar la limita perioadei de transferuri, totul a ieşit cum mi-am dorit. Sper să fie la fel de bine şi în continuare. Eu am început mai târziu pregătirile, au fost ceva probleme cu contractul, dar apoi încet, încet, am reuşit să mă impun, îmi merg toate bine. Aşa e în fotbal, azi eşti jos, iar a doua zi eşti sus. Cred că Universitatea a renunţat mult prea uşor la mine, dar mă bucur că acum am ajuns golgheterul Ucrainei. L-am înţeles pe domnul Mititelu, îi mulţumesc că m-a lăsat să plec liber, dar consider că mai meritam o şansă acolo. După ce ani întregi am fost golgheter la FC Argeş, am ajuns la Craiova şi m-am accidentat după primele meciuri, ăsta a fost ghinionul meu“, a declarat Tănasă pentru NewsIn. „Experienţa“ Craiova l-a marcat pe atacantul de 28 de ani, care a anunţat că dacă ar fi să se întoarcă în România să joace fotbal, ar face-o doar pentru FC Argeş. „Am rămas în relaţii foarte bune cu cei de la Universitatea Craiova, dar m-aş întoarce numai la FC Argeş. Este echipa mea de suflet. Chiar dacă acum are probleme, sunt sigur că îşi va reveni în curând“, a mai spus Tănasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU