17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea vrea arbitri străini cu Vaslui şi Urziceni

Universitatea vrea arbitri străini cu Vaslui şi Urziceni

Oficialii grupărilor adverse şi-au dat deja acordul, urmând să fie făcute solicitările în acest sens.

Considerându-se nedreptăţită de arbitrii români la ultimele meciuri din Liga I, totul culminând cu meciul de la Timişoara (scor 1-1), Universitatea Craiova a demarat procedura în vederea delegării unor brigăzi din străinătate la meciurile cu FC Vaslui (acasă) şi Unirea Urziceni (în deplasare), adversari „grei“ pentru Ştiinţa în etapa a 11-a, respectiv a 12-a.
„Am vorbit cu domnul Porumboiu de la Vaslui şi domnul Narcis Răducan de la Urziceni şi am căzut de acord ca atât meciurile din tur, din etapele a XI-a cu Vaslui şi a XII-a cu Urziceni, cât şi cele din retur să fie conduse de arbitri de afară. Vom trimite adresa la CCA în care specificăm că vrem brigadă de Premier Class, în cel mai rău caz de categoria a doua. Cred că este timp suficient ca reprezentanţii CCA să găsească soluţia cea mai bună, să nu mai fie tot felul de scuze“, a anunţat Vlad Roşca, directorul sportiv al grupării din Bănie. Acesta din urmă l-a contrazis pe Vasile Avram, preşedintele CCA, care susţinea în cadrul unei emisiuni televizate că Universitatea nu a înştiinţat CCA cu privire la arbitrul Marian Bordean, deşi gruparea olteană îl recuzase în scris pe „fluieraşul“ de la meciul FC Timişoara – „U“ Craiova. Ulterior, Avram a verificat şi a descoperit că oamenii săi din CCA nu l-au informat despre cererea Ştiinţei, anunţând că-i va sancţiona pe cei vinovaţi. „Noi rămânem cu buza umflată şi fără puncte. Să nu uite domnul Avram, îi reamintim noi. La Braşov, în etapa a patra, la primul gol al gazdelor, a fost fault în atac, şi fiul dânsului, cel care a arbitrat, a recunoscut. La Iaşi, în etapa a şasea, am avut gol valabil la 0-0 şi alte două faze semnalizate aiurea de acelaşi asistent, Gheorghe din Suceava. Acasă, cu Rapid, acum o etapă, Rapid a marcat golul doi din ofsaid, iar la 3-2 pentru Rapid am avut penalti, la henţul lui Matic. Acum, la Timişoara, şi-au bătut joc de noi. Să ne anunţe şi pe noi când vom avea arbitraje corecte. Avem cel puţin şapte – opt puncte pierdute pe greşeli de arbitri“, a mai comentat Roşca.

Mititelu către Avram: „Eşti un om de doi lei!“

Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a intervenit şi el luni seară la Digi Sport, pentru a se răfui cu preşedintele CCA, cerându-i demisia lui Vasile Avram, pe care îl consideră „un fost tuşier de duzină“ şi „un om de doi lei“. „Niciodată arbitrajul românesc nu a avut o prestaţie atât de slabă. Niciodată nu m-am simţit mai umilit ca la acest meci (FC Timişoara – „U“ Craiova – n.r.) şi nu am întâlnit o asemenea indiferenţă. Nu am simţit niciodată atâta aroganţă din partea unui conducător al arbitrilor. Nu ne-a acordat nici măcar minima atenţie, care era obligat să ne-o acorde. Eu cred că acest meci de la Timişoara a fost stricat de însuşi domnul Avram, care, cu rea-credinţă şi cu o indiferenţă totală, efectiv ne-a sfidat şi acum dă vina pe arbitri. Nu, domnule Avram, dumneata eşti vinovatul numărul unu! Noi ţi-am atras atenţia cu 7.000 de argumente de ce nu trebuie să-l delegi pe acest tânăr la meci. Dânsul nu are argumente decât fără fundament. A fost încurajat să nu ţină cont de nimeni. Părerea mea e că se va alege praful de fotbalul românesc. Omul ăsta îl distruge definitiv. Dă-ţi demisia că distrugi fotbalul românesc, asta este părere mea. Nu ai ce căuta acolo. Ai fost de rea-credinţă! L-ai pus special la delegarea asta şi nu este de vină copilul acesta (arbitrul Marian Bordean – n.r.). Dumneata eşti de vină! Vasile Avram nu are competenţă! Credeam că e ceva de capul tău, dar m-am înşelat. Eşti un om de doi lei! Ai fost un tuşier de duzină, care făcea numai nenorociri. Nu vorbesc de pierdut, puteam să pierdem meciul. Am întâlnit o echipă foarte puternică, dar am fost umiliţi, pentru că ne-au trimis un om necalificat. De ce nu l-ai delegat la Steaua – Braşov? De ce l-a ţinut pe Haţegan pe tuşă la meciul nostru, care nu a fluierat din septembrie şi a trimis un copil care are antecedente foarte mari. Era un tânăr cu probleme, nu unul talentat. Problema nu este că arbitrul nu are valoare, ci că toate greşelile au fost făcute împotriva noastră. Îţi baţi joc de noi, dă-ţi demisia din fruntea CCA!“, i-a strigat Mititelu lui Avram.
Preşedintele CCA s-a apărat, lăsând să se înţeleagă că Mititelu face scandal şi pentru că nu are „intrare“ la actuala conducere a CCA. „Eu, Vasile Avram, indiferent ce calitate aş avea, nu mi-aş permite să intervin în activitatea unui club. Eu nu am să-i cer domnului Mititelu să plece, aşa cum îi cere un stadion întreg de la Craiova. Îmi doresc să am o relaţie bazată pe respect reciproc. Eu ştiu că ieri (duminică – n.r.), de exemplu, au fost anumite persoane în Craiova. Eu mai ştiu că dumneavoastră aveaţi o relaţie foarte bună cu vechea conducere, mai ştiu că erau din Craiova persoane care activau în vechea Comisie Centrală, dar nu am nici o vină. Vă rog să mă credeţi că am tot respectul pentru dumneavoastră“, i-a spus Avram lui Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII