22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie de moral contra „leilor“ din Banat

Victorie de moral contra „leilor“ din Banat

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au părăsit Cupa României, dar au făcut spectacol în partida retur cu Elba Timişoara, pe care au câştigat-o la limită, scor 73-72.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a învins joi seară pe vicecampioana Elba Timişoara cu scorul de 73-72 (24-16, 15-14, 17-25, 17-17), în meciul retur din cadrul turului întâi al Cupei României, disputat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. În ciuda victoriei oltenilor, formaţia bănăţeană s-a calificat în sferturile de finală, deoarece în prima manşă, desfăşurată luni în oraşul de pe Bega, câştigase cu scorul de 96-69, iar scorul general a fost de 168-142 pentru Elba.
Antrenorul secund al craiovenilor, Marius Toma, a spus că victoria contra „leilor“ din Banat este bună pentru moralul jucătorilor: „Am promis că vom face tot ce ne va sta în putinţă să jucăm frumos şi cred că a ieşit un spectacol. Elba Timişoara este una dintre echipele importante ale campionatului nostru, care nu a schimbat decât un jucător faţă de lotul de anul trecut, când au încheiat pe locul doi. Ne-am mobilizat şi am obţinut o victorie de moral, o victorie de care aveam nevoie înaintea debutului noului sezon al Diviziei A. Împreună cu colegul Paul Nicolae, am pregătit în amănunt acest meci pentru a-i oferi publicului craiovean un succes, chiar dacă numai pentru palmares. Timişoara nu mai ţin minte când a pierdut la o diferenţă de 27 de puncte, câte ne trebuia nouă ca să ne calificăm în turul doi al Cupei. Au fost momente ale jocului în care am condus Elba şi la o diferenţă de 13 puncte, însă pe parcurs am mai scăzut turaţia, ceea ce a făcut ca adversarii să se apropie şi chiar să preia conducerea de câteva ori“.
Toma a vorbit şi despre obiectivul echipei craiovene în campionat: „Este un subiect foarte delicat, întrucât în acest an campionatul este foarte echilibrat. Putem termina pe locul şapte, dar la fel de bine putem ajunge să terminăm pe 12. Ne dorim foarte mult accederea în play-off, dar până acolo mai este foarte mult de lucrat. După primele etape de campionat o să ne dăm seama exact unde anume ne situăm“.

Petricevic a lăudat ambiţia oltenilor

De cealaltă parte, antrenorul echipei din Timişoara, Dragan Petricevic, a lăudat jucătorii craioveni pentru ambiţia de care au dat dovadă.
„Craiova are ambiţie şi dacă va continua aşa va ajunge departe. Sper că nu se va îmbăta cu apă rece după această victorie. Dacă vor juca la fel şi în campionat, nu au cum să nu prindă play-off“. Antrenorul timişorenilor a spus că elevii săi au resimţit oboseala după ce au participat şi la un turneu în Ungaria: „Pentru noi este exact al cincelea meci în opt zile, aşa că s-a simţit oboseala. Am jucat în Ungaria un turneu foarte disputat cu echipe de top din ţara vecină“. Petricevic spune că Elba nu are şanse să lupte pentru câştigarea titlului: „Rezultatul de anul trecut este greu de repetat, mai ales că alte echipe s-au întărit, iar noi am trecut printr-o perioadă mai specială în vară. Avem acelaşi lot, dar nu putem fi identificaţi cu echipa de anul trecut, deoarece este diferenţă mare. Am pierdut lunile iunie şi iulie din pregătire şi acest lucru o să-şi pună amprenta pe jocul echipei“.
Pentru SCM-U Craiova au marcat: Bassett (23 puncte), Harris (14), Tasic (13), Matic (12), Paşca (9), Răducan (2). Au mai jucat: Albu, Pacioga şi Dragovic. Pentru Elba Timişoara au evoluat: Dzambic (12), Tudosa, C. Petrişor (2), Velickovic (14), Pesic (17), Markovic (9), Păltinişanu (12), Grubisic (6), Czmor, Mihuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS