17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa vrea să taie „Moţul“

Ştiinţa vrea să taie „Moţul“

FC Timişoara – Universitatea
Stadion
„Dan Păltinişanu“, sâmbătă, ora 21.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
FC Timişoara:
Pantilimon – Bonfim, Nibombe, Cisovsky, Karamyan I – Stancu, Alexa, Bourceanu, Karamian II – Goga, G. Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Universitatea: S. Lung – Bărboianu, Mitchell, D. Stoica, Şoavă – Wobay, Dilevski, Prepeliţă, Trică – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: M. Bordean – I. Nagy , Ed. Crângaşu.

Timişoara nu a cunoscut înfrângerea în acest început de campionat, iar oltenii lui Eugen Neagoe încearcă să distrugă invincibilitatea elevilor lui Sabău („Moţul“) printr-un joc cu o altă determinare.

Cu doar şapte puncte şi destule probleme la început de sezon, inclusiv de lot,  Craiova a aterizat vineri la Timişoara hotărâtă ca sâmbătă să facă o figură frumoasă în faţa tenacei echipe „europene“ a „Moţului“. Misiunea oltenilor pare destul de dificilă, FC Timişoara este una dintre echipele cele mai bune din campionat, deja cu nume în Europa fotbalistică, după ce bănăţenii au eliminat-o pe câştigătoarea Cupei UEFA. După şapte runde din actualul sezon al primei divizii, FC Timişoara are 13 puncte, cu unul mai puţin decât liderul FC Braşov, dar formaţia de pe Bega este singura care nu a pierdut nici un meci din actuala ediţie. Aşadar, calculele hârtiei îi indică pe timişoreni ca favoriţi, dar Craiova a avut, în ultimii ani, cu unele excepţii, evoluţii şi rezultate bune.
„Geană“ (Neagoe) se prezintă la întâlnirea cu „Martorul lui Iehova“ (Sabău) cu un alt moral după calificarea Ştiinţei în optimile Cupei şi şi-a propus să producă surpriza pe Bega. Neagoe a pregătit tactica pentru acest derbi din Banat pentru un rezultat de X,2, iar reduta „Moţului“ ar putea fi spartă de trupa oltenilor dacă vedetele Fl. Costea, Trică, Wobay, Prepeliţă şi ceilalţi vor „desena“ pe noul gazon al stadionului timişorean o lecţie de fotbal „made in Oltenia“.
Tehnicianul oltean are însă unele probleme de lot. Pe lângă absenţa îndelungată a lui Dănănae, sâmbătă nu poate fi folosit nici Valerică Găman, suspendat pentru gestul necugetat din meciul cu Rapid. Indisponibil este şi Baird (recidivă la genunchiul operat în această vară). Vor reintra cei trei jucători care au fost menajaţi în meciul din 16-imile Cupei României, Dorel Stoica, Florin Şoavă şi Andrei Prepeliţă.

Guşatu: Meci frumos, deschis oricărui rezultat

Fost golgheter al echipei din Timişoara, Mugurel Guşatu a prefaţat astfel acest derbi din Banat: „Timişoara este pe val, iar în condiţiile de acum, şapte meciuri fără înfrângere în campionat, are prima şansă în derbiul din această sâmbătă. Însă, întotdeauna Universitatea a jucat foarte bine la Timişoara, obţinând multe victorii pe terenul bănăţenilor, inclusiv în perioda în care jucam şi eu la Poli. La Craiova s-au produs recent unele schimbări… Ştiţi cum se zice, că atunci când se schimbă antrenorul se produce ceva nou, vine cu alt elan ş.a.m.d. Meciul acesta poate să fie un nou început şi pentru Universitatea, nu numai pentru antrenorul Neagoe. Prevăd un meci frumos, deschis oricărui rezultat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII