13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe dispută cu Oţelul!

Se dispută cu Oţelul!

Pandurii – Oţelul Galaţi
Stadion
Municipal, duminică, ora 16.00, GSP TV.
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Păcurar, Murgan, Stângă, Grecu – Arrieta, Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Oţelul: Kolev – Râpă, Sg. Costin, Jelev, Siminic – Mojsov, Giurgiu, Antal, G. Paraschiv, Sălăgean – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Vor arbitra: R. Petrescu – Ad. Vidan, D. Mudura.

Pandurii Târgu Jiu va evolua în continuare în Liga I după ce oficialii grupării gorjene s-au înţeles joi cu Dinamo. 

Chiar dacă anunţa că refuză să facă o înţelegere cu Dinamo, preşedintele pandurilor, Marin Condescu, a căzut la pace cu Nicolae Badea, acceptând să plătească, eşalonat, până la sfârşitul sezonului, datoria de 1.000.000 de euro plus TVA către clubul Dinamo, în cazul „Ilie Iordache“. LPF a luat act de stingerea litigiului şi i-a ridicat clubului Pandurii sancţiunea de neprogramare la jocul cu Oţelul Galaţi. „Am convenit cu domnul Marin Condescu un acord de reeşalonare a obligaţiei de plată faţă de FC Dinamo în sumă de 1.000.000 de euro + TVA, obligaţie stabilită prin Hotărârea nr. 13 din 9.07.2009 a Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor a Ligii Profesioniste de Fotbal. Înţelegând că este o perioadă financiară dificilă, clubul nostru nu a dorit să manifeste o poziţie de forţă faţă de un club care şi-a câştigat pe teren dreptul de a fi în Liga I. Susţinătorii clubului din Târgu Jiu nu trebuie să fie privaţi de fotbal şi merită ca echipa favorită să joace în prima ligă“, a declarat Nicolae Badea, preşedintele clubului Dinamo. „Banii vor fi plătiţi eşalonat pe întreg anul 2010. Clubul va continua demersurile în justiţie şi pentru ca lucrurile să intre în legalitate în fotbal“, a confirmat înţelegerea şi Condescu. Oficialii gorjeni speră într-o decizie favorabilă, săptămâna viitoare, la TAS, care să suspende deciziile LPF luate împotriva pandurilor până la rezolvarea cazului în instanţele civile.

Jucătorii nu au fost afectaţi

Afacerea „Ilie Iordache“ a costat gruparea gorjeană circa 1.750.000 de euro, dar şi mult stres acumulat în războiul cu Dinamo Bucureşti. Întâlnirea directă dintre Pandurii şi Dinamo, programată peste o săptămână, se anunţă una aprig disputată, cel puţin până la startul meciului.  
Fotbaliştii de la Pandurii au fost ţinuţi departe de războiul lui Condescu cu FRF şi LPF şi şi-au făcut programul normal de pregătire. „S-au găsit soluţii. Sper să se găsească şi în continuare, să se termine odată cu stresul ăsta care a durat aproape un an. Ce a fost a fost. Acum e meciul cu Oţelul, vine săptămâna cealaltă meciul cu Dinamo, trăim alt moment. Jucătorii au fost ţinuţi departe de povestea asta, le-am spus să-şi vadă de treabă, ne-am făcut programul de pregătire normal. Tot timpul le-am spus că se rezolvă şi până la urmă aşa a fost. Eu nu mi-am făcut probleme, însă mă gândeam la băieţi, pentru că nu ştiu cine ar fi plătit toate pagubele celor 20 şi ceva de jucători. La ei, zece luni de inactivitate şi neplată ar fi însemnat ceva“, a reacţionat Cîrţu. 

Cîrţu: Sper ca Oţelul
să aibă o zi slabă

Până la întâlnirea cu „câinii roşii“, elevii lui Cîrţu au de trecut testul Oţelul Galaţi, unul deloc uşor în ciuda aparentei fragilităţi ofensive a oaspeţilor, care au marcat doar trei goluri în primele şapte etape. „Este foarte important meciul cu Oţelul. Noi avem un obiectiv pentru prima parte a campionatului, avem un număr de puncte de făcut, asta ne interesează. Partida este foarte grea, cu o echipă cu două jocuri în deplasare câştigate şi unul pierdut foarte greu la Cluj. O echipă foarte agresivă în momentul de primire al adversarului, cu mulţi jucători tineri, cu potenţă, care te supun la un adevărat chin. Sperăm să aibă o zi slabă şi să nu marcheze cu noi“, a mai declarat Cîrţu. Acesta a convocat 20 de jucători în lot pentru partida cu Oţelul Galaţi, printre care şi pe Florin Hidişan, care revine după o perioadă de indisponibilitate medicală. Raskovic şi Tremonti sunt accidentaţi şi sunt în recuperare, în timp ce Basara, Kutlacic, Rada şi Diaconu au fost trimişi la echipa a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS