9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu trageţi în suporteri!

Nu trageţi în suporteri!

Imediat după meciul cu Rapid, fanii Ştiinţei au fost anunţaţi de finanţator că nu vor mai avea acces la meci, decât dacă au cumpărat deja abonamente. În rest, acesta se va gândi serios la suspendarea vânzării de bilete şi abonamente. Supărarea patronului vine în urma apostrofărilor, nu tocmai ortodoxe, la care a fost supus de către ultraşii prezenţi în peluzele stadionului „Ion Oblemenco“.
Urmând modelul idolului Becali, Mititelu nu-şi dă seama că reconcilierea e imposibilă dacă ameninţările la adresa suporterilor ies frecvent pe gura sa. În loc să nu instige mai mult, acesta vorbeşte despre un plan diabolic de a scăpa de toţi cei care au pretenţii de performanţă şi profesionalism de la clubul pe care îl susţin. La un moment dat, aş putea înţelege şi supărarea lui Mititelu, dacă ea ar fi justificată. Dar până una alta, starea actuală i se datorează lui, iar acesta ştie foarte bine, deoarece provine din rândul fanilor, că un patron mincinos şi delăsător nu poate fi tratat decât cu apostrofări şi proteste.
Ba mai mult, din câte se pare, obedienţa şi fidelitatea faţă de Mititelu se dovedesc prin gesturi barbare. Astfel nu trebuie să ne mirăm de comportamentul vicepreşedintelui Cristescu, care şi-a permis să arunce o ceaşcă de cafea pe spectatorii nemulţumiţi sau cum la meciul cu Bistriţa II peluzele s-au umplut de jandarmi, gata de intervenţie dacă fanii şi-ar fi exprimat iarăşi nemulţumirile, aşa cum o făcuseră la meciurile din trecut cu Urziceni sau Braşov.
Nu am scris aceste rânduri ca să fiu cârcotaş, ci pentru că, dacă într-adevăr se vrea reconcilierea şi clubul îşi doreşte realmente să aducă suporterii înapoi pe stadion, atunci gesturile de pace trebuie să vină mai ales de la patron. Nu prin ameninţări, interziceri şi bătăi poate fi recâştigată încrederea fanilor. Şi, în nici un caz, nu afirmând că îţi vei face o generaţie de Miti-jugend (ca să-l parafrazez pe genialul Julius Constantinescu), gata să susţină echipa, dar, mai ales, patronul. Soluţiile sunt investiţiile masive în iarnă, aducerea de profesionişti şi neimplicarea lui Mititelu în cadrul echipei. Să lase echipa pe mâna specialiştilor adevăraţi, nu a borhoţilor şi a lingăilor.
În altă ordine de idei, mă bucur să văd că a existat o soluţie pentru „antrenorul ideal“ Mogoşanu. Chiar dacă acesta nu a greşit la meciul cu Rapid şi chiar dacă nu existau „motive“ reale să fie schimbat, „Mogo“ a fost trecut la echipa a doua. Rea soartă, Daniele, când nu poţi să anticipezi ce gândeşte şeful tău cu logoree!
Multă baftă pentru Eugen Neagoe şi să sperăm că acesta poate să-l determine pe Piţurcă să vină manager şi să ia cârma corabiei numită Universitatea Craiova în mâinile sale, pentru că la cum e condusă de căpitanul Mititelu acum, avem şanse mai mari să eşuăm decât să ajungem printre primii la mal.
P.S.
Golanii de la tribuna a II-a şi-au arătat şi ei nemulţumirile privind staff-ul administrativ al lui Mititelu la meciul din Cupă. Poate că după asupritul „Mogo“ a venit timpul să mai fie traşi pe dreapta „Borhot“ şi Vlad „Ciorbă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII