22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioanele vor meci oficial cu SCM

Campioanele vor meci oficial cu SCM

SCM Craiova – Oltchim 28-38
Sala Sporturilor „Ion Con-stantinescu“, spectatori: 100.
SCM Craiova: Barbu, Vlăsceanu, A. Ionesi – Chitacu (3 goluri), Mitran, Bircină (6), Briscan (11), Bădiţă (3), Rădoi, Ionescu, Pop, K. Ionesi, Nicu, Oprişor, Constantinescu, Şovar (3), Bora (2). Antrenor: Victorina Bora.
Oltchim: Tolnai – Nechita (14 goluri), Beşe (7), Lecuşanu (6), Gatzel (5), Luca (3), Ciolan (3), Florica, Vilău. Antrenor: Aurelian Roşca.
Au arbitrat: M. Barcan – Şt. Ciurea (Craiova).

Handbalistele de la Oltchim au câştigat la o diferenţă de zece goluri amicalul cu SCM Craiova şi vor ca în sezonul viitor să înfrunte în Liga Naţională echipa antrenată de Victorina Bora.

Multipla campioană la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a prezentat, miercuri după-amiază, în Bănie pentru amicalul cu divizionara A SCM Craiova în efectiv redus, cu nouă jucătoare, dintre care un portar, Talida Tolnai. Alte 11 handbaliste vâlcene, dar şi antrenorul-selecţioner Radu Voina se află în Danemarca, acolo unde România participă zilele acestea la Cupa Mondială. De partea cealaltă, antrenoarea-jucătoare de la SCM Craiova, Victorina Bora, fostă componentă a echipei Oltchim, a trecut pe foaia de joc 17 handbaliste.
Antrenorul secund de la Oltchim, Aurelian Roşca, a început partida cu vedetele Talida Tolnai, Adriana Nechita, Narcisa Lecuşanu, Valeria Beşe, Steluţa Luca, Roxana Gatzel, alături de mai puţin experimentata Mădălina Vilău. Pe banca de rezerve s-au mai regăsit două jucătoare, Ana Ciolan şi Cristina Forica.
Maşina de goluri de la Oltchim a intrat în funcţiune, dar nici craiovencele nu s-au lăsat mai prejos, Mihaela Briscan reuşind să înscrie gol după gol. La pauză, Oltchim avea un avataj de patru puncte, scor 19-15. În partea a doua, SCM a creat câteva faze de atac frumoase şi a fost de două ori aproape de egalare, la scorul de 20-21 şi 21-22, dar handbalistele craiovene au ratat, permiţându-le experimentatelor jucătoare de la Oltchim să se distanţeze.

„Galacticele“, aplaudate la scenă deschisă

Spectatorii prezenţi în sală au aplaudat fiecare reuşită a Oltchimului, aruncările puternice de la distanţă ale Steluţei Luca mai-mai să rupă plasa porţii, pătrunderile în forţă ale Narcisei Lecuşanu sau ale extremei originare din Băileşti, Adriana Nechita, cea mai bună marcatoare a partidei, cu 14 reuşite. La SCM, cea mai bună jucătoare a fost Mihaela Briscan, care, cu 11 goluri reuşite, reprezintă principala forţă de atac a echipei. Şi antrenoarea Victorina Bora a reuşit să înscrie două goluri în poarta fostei sale echipe.
„Mi-a plăcut echipa Craiovei. Dacă va continua aşa, cu siguranţă ne vom reîntâlni şi la anul, dar în Liga Naţională. Are câteva jucătoare cu experienţă, dar ar mai avea nevoie de încă două“, a spus după meci antrenorul secund al Oltchimului, Aurelian Roşca. „Am întâlnit o echipă bună, care ar putea face pasul spre prima ligă. Chiar vrem să le avem adversare la anul. Pentru noi a fost mai mult un antrenament meciul de azi, am fost şi puţine, dar a ieşit bine“, a spus Narcisa Lecuşanu, care speră să se refacă după accidentarea suferită, pentru a prinde Mondialul din China, programat în luna decembrie a acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS