20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Opriţi Rapidul!

„U“ Craiova – Rapid
Stadion
„Ion Oblemenco“, sâmbătă, ora 21.00, Digi Sport
Echipe probabile:
„U“ Craiova:
S. Lung – Bărboianu, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Trică, Şoavă – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Rapid: Marinescu – Helder, Iencsi, Ad. Iordache, Bozovic – Matic, Lazăr – Grigorie, Spadacio, Herea – Joao Pinto. Antrenor: Viorel Hizo.
Vor arbitra: Cr. Balaj – Z. Szekely, V. Urzică.

Universitatea trebuie să învingă echipa din Giuleşti dacă vrea să revină în plutonul fruntaş, iar jucătorii alb-albaştri ştiu că nu mai este loc de scuze după începutul slab de campionat.

Chiar dacă palmaresul meciurilor directe este favorabil Universităţii, oltenilor nu le va ţine de cald acest lucru în partida cu Rapid. Ştiinţa trebuie să învingă sâmbătă pentru a reveni pe linia de plutire şi pentru a spera la un loc mai bun în clasament. Jocul alb-albaştrilor este însă în suferinţă în ultima vreme, au recunoscut-o chiar jucătorii, prin vocea veteranului Florin Şoavă, care a spus, după înfrângerea cu Poli Iaşi: „Ăsta e fotbalul, mergem înainte. Nu a fost vorba de neşansă, ci de lipsă de concentrare“. Revenit în Bănie, Eugen Trică, omul de la care suporterii craioveni aşteaptă semnalul redresării echipei, a cerut mai multă agresivitate din partea coechipierilor, adică mai multă determinare. „Jose“ este convins că, odată cu rezultatele bune, vor reveni şi spectatorii la stadion, reţeta fiind deja probată la Craiova: „Publicul oltean este foarte pretenţios, aşteaptă trofee şi evoluţii foarte bune. Doar prin rezultate îi vom putea face pe fani să vină în număr cât mai mare să ne susţină“. Trică ar putea evolua titular contra giuleştenilor, în schimb, va lipsi şi la acest meci Vali Bădoi, care vineri a jucat tot la echipa-satelit, fiind titular, în timp ce Misic a fost doar rezervă.

Herea vine să câştige
la Craiova

Mijlocaşul rapidist Ovidiu Herea are un moral foarte bun după ce etapa trecută Rapidul a învins cu 3-2 pe FC Vaslui, iar el a reuşit dubla. Herea şi-ar dori ca istoria să se repete şi sâmbătă pe „Ion Oblemenco“, anunţând optimist că vrea ca echipa lui să ia cele trei puncte. „Ne bucurăm că am câştigat un meci important cu FC Vaslui, cele trei puncte sunt esenţiale pentru moralul nostru. Urmează Universitatea Craiova, o echipă bună. Va fi o partidă dificilă, dar mergem acolo să câştigăm. Pentru moralul meu, cele două goluri din etapa trecută au contat foarte mult, dar mai important decât atât este să continuu să progresez, să joc bine şi să ajut echipa“, a afirmat Herea. Mult mai precuat este antrenorul Viorel Hizo, care şi-a luat toate măsurile şi i-a pus în gardă pe jucători. „Craiova a început mai greu campionatul, vine după o înfrângere, dar are câţiva jucători foarte buni, care formează un grup destul de puternic. Va fi un meci greu pentru noi. Victoria din etapa precedentă, în faţa lui FC Vaslui, după un joc bun prestat de noi, trebuie să ne dea încredere. Avem nevoie de victorie pentru a avea continuitate. Până nu vom obţine trei succese consecutive, consider că nu putem urca în clasament. Avem nevoie să facem un meci bun, avem nevoie de atitudinea din etapa trecută şi cred că putem obţine un rezultat satisfăcător“, a declarat „Dulăul“.

Bornescu şi Crişan
au pierdut recursul

Trecerea comisiilor la Liga Profesionistă de Fotbal, for condus de Dumitru Dragomir, a fost de bun augur pentru Universitatea Craiova, care a repurtat două victorii foarte importante vineri, câştigând procesele pe care clubul le are în instanţele sportive cu portarul Mircea Bornescu, dar şi cu fostul antrenor Ştefan Crişan. Membrii Comisiei de Recurs din cadrul LPF au decis să respingă memoriul depus de portarul Mircea Bornescu împotriva Universităţii Craiova, prin care acesta contesta punerea în aplicare a deciziei prin care era suspendat trei luni şi amendat cu 37.500 de euro. De asemenea, fostul antrenor al echipei-satelit, Şefan Crişan, a pierdut şi el acţiunea prin care solicita alb-albaştrilor despăgubiri de 60.000 de dolari. „Este foarte important pentru noi că am câştigat şi aceste două litigii. A fost o perioadă în care am fost asaltaţi cu memorii care mai de care mai nefondate, însă am reuşit să câştigăm tot, având continuitate în felul acesta. De acum încolo, cred că aceia care vor dori să ne acţioneze în judecată se vor gândi de două ori înaintea de a o face“, a spus avocatul clubului din Bănie, Dan Idita, conform craiovamaxima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII