22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn Superligă, fără Ţol şi Oprescu

În Superligă, fără Ţol şi Oprescu

Fără cei mai buni jucători din lot, Cristian Ţol şi Radu Oprescu, echipa de tenis de masă CS Universitatea Craiova debutează în Superliga Naţională cu un turneu la Bucureşti.

Echipa masculină de tenis de masă CS Universitatea Craiova I debutează sâmbătă în Superliga Naţională, urmând să participe, în Bucureşti, la primul turneu, alături de formaţiile ACCT Bucureşti, CSM Cluj şi CSM Bistriţa.
Faţă de sezonul trecut, în care a reuşit promovarea la pas din Divizia A în Superligă, echipa olteană a pierdut doi jucători importanţi, Cristian Ţol şi Radu Oprescu, şi, în plus, Robert Geantă se află în Franţa, pentru trei luni, la perfecţionare. Formaţia va fi alcătuită din Daniel Simulescu, Alex Glogogeanu, Dan Zărnescu şi Cătălin Geantă, majoritatea juniori veniţi de la echipa a doua a clubului, care anul trecut a evoluat tot în Divizia A, dar a fost desfiinţată din motive financiare.
În aceste condiţii, antrenorul Dan Băluţă crede că CS Universitatea Craiova are şanse mici să se menţină în Superligă. „Jucătorii care au plecat făceau 70 la sută din echipă, acum nu mai avem nici o şansă la play-off. Nu zic că, dacă rămâneau ei, câştigam sigur locul unu sau doi, dar la locul trei puteam spera. Acum, cu o echipă fără experienţă în Superligă, va fi foarte greu să ne menţinem“, a explicat Băluţă.

„Este criză“

Directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, a explicat plecarea jucătorilor: „Cu Ţol am purtat negocieri pentru noul salariu din Superligă, dar nu
ne-am înţeles. I-am oferit mai mult decât în campionatul trecut, dar nu cât a cerut el. Este criză. Dacă aveam bani mai mulţi, îi dădeam. Geantă ne-a cerut acceptul să meargă trei luni în Franţa, la perfecţionare, dar el este jucătorul nostru, nu i-am dat dezlegare“.
La rândul său, Cristian Ţol (35 de ani), jucătorul care în sezonul trecut a fost „locomotiva“ echipei din Bănie, regretă despărţirea de clubul alb-albastru: „Domnul Badea ne-a spus că intră clubul în reorganizare. În primă fază, acceptasem oferta dumnealui, dar apoi mi s-a dat de înţeles că banii noştri ar putea fi investiţi în alte secţii. Un lucru rău a fost şi desfiinţarea echipei a doua. Pentru juniori erau foarte importante meciurile din Divizia A pentru a căpăta experienţă. Nu înţeleg de ce ne-a mai lăsat să promovăm dacă acum nu se vrea performanţă“.
Pe lângă echipa care va juca în Superligă, CS Universitatea va fi reprezentată şi în Divizia A de formaţia de old-boys.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU