14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtefănescu: Ştiinţa n-are potenţial de primele locuri

Ştefănescu: Ştiinţa n-are potenţial de primele locuri

Fostul căpitan al Craiovei Maxima a opinat ieri, înaintea meciului cu Poli Iaşi, că, după primele cinci meciuri din actuala ediţie a Ligii I, Universitatea pare să fie o echipă ca şi în campionatul trecut, fără capacitatea de a se lupta pentru podium.   

– Prima întrebare este legată de Universitatea…
– Mi se pare normal, dar aş prefera să discutăm după ce văd „live“ măcar un meci, cel din această seară (ieri – n.r.), cu Poli Iaşi. Sunt în România pentru câteva zile, iar în Kuweit, unde antrenez din această vară, n-am văzut meciurile Craiovei. Ştiu însă ce început de campionat a avut, am citit pe internet presa. Înţeleg că în meciul cu Bistriţa, Universitatea a evoluat bine. S-a vorbit de un fel de nou început al oltenilor. Să aşteptăm, să vedem însă ce va urma, mai ales că după meciul de la Iaşi urmează două partide cu echipe mai puternice decât Gloria Bistriţa sau Poli Iaşi, Rapid şi FC Timişoara. Totuşi, am o opinie despre acest campionat.
– Şi care ar fi aceasta?
– Prefer s-o spun după această triplă, Iaşi, Rapid, Timişoara… La ora la care vorbim eu zic că Universitatea nu are potenţial pentru a se înscrie în lupta pentru primele locuri. Probabil va fi o echipă ca şi în campionatul trecut.
– În ediţia trecută a fost la un pas de Europa League! Cu un egal acasă, cu FC Vaslui, Ştiinţa ar fi fost acum în cupele europene.
– Ei, pasul ăla este important!
– Ce ziceţi de echipa naţională? Trebuia înlocuit Piţurcă? Va aduce Răzvan Lucescu un nou suflu?
– Având în vedere rezultatele naţionalei în campania de calificare la CM 2010, era normal să urmeze o schimbare. Răzvan are calităţi, iar el caută încă, vrea să clădească o nouă echipă. Din fericire, are şi ceva timp la dispoziţie.
– Are şi marfă?
– Mai puţină. Şi, ca valoare, este destul de modestă, ca să zic aşa.
– S-ar impune o schimbare şi la FRF, respectiv LPF, unde Mircea Sandu şi Mitică Dragomir par aleşi pe viaţă?
– Dacă punem în balanţă lucrurile rele şi cele bune făcute de cei doi, în opinia mea lucrurile bune primează. Ca în orice domeniu, a intervenit însă uzura şi altele. În acest context, poate ar fi nevoie de un suflu nou, tânăr.

Enclavă a Craiovei Maxima în Kuweit
 
– În Kuweit antrenează acum Balaci, Ştefănescu, Ţicleanu şi Geolgău, adică putem vorbi de o enclavă a Craiovei Maxima în Kuweit!
– Noi am fi vrut să vorbim de o enclavă a Craiovei Maxima aici, acasă… Muncim acolo unde ni se oferă oportunităţi. De fapt, ca să fim corecţi, eu m-am rupt de România (în privinţa antrenoratului) de multă vreme. La fel şi Ţicleanu, aflat iarăşi la Al Sahel. Balaci? Ar fi bine să-l întrebaţi direct pe Ilie, nu cunosc ce s-a întâmplat cu el la Universitatea. Am înţeles că Balaci a aşteptat oferte din România, inclusiv de la Craiova şi, neprimind nimic, a revenit în circuitul ţărilor arabe. Pe lângă cei patru enumeraţi, mai sunt în Kuweit încă doi antrenori din Oltenia, Dorian Gugu şi Emil Vlăduţ, plus Aristică Cioabă şi Florin Anton. Cea mai mare şi tare comunitate de români este la clubul Al Tadhamon, cinci! Eu sunt principal la echipa mare, secondat de Cioabă şi Anton (ultimul, cu portarii), Geolgău (la echipa olimpică de 19 ani) şi Vlăduţ (la cea de 17 ani).
– Sunteţi în Ramadan. Care vă este programul în această perioadă?
– Începem antrenamentele după ora 21.30, terminăm pe la miezul nopţii şi ne culcăm pe la 2-3 noaptea! Ne-am schimbat total orarul de somn în Ramadan, care se încheie pe 20 septembrie. Competiţiile încep după Ramadan. Pe 27 septembrie debutează cupa, iar campionatul începe abia pe 28 noiembrie.
– Cum este viaţa acolo faţă de România?
– Mai frumoasă şi mai liniştită faţă de România. Este însă mai cald decât în România. Benzina cât costă? Cu 6 dolari cumperi 60 de litri!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII