13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPetre Grigoraş: Craiova ne este superioară

Petre Grigoraş: Craiova ne este superioară

Antrenorul Iaşiului afirmă că Poli este o echipă inferioară Universităţii, dar susţine că nu întotdeauna valoarea are câştig de cauză, sperând astfel să învingă Ştiinţa prin dăruirea şi concentrarea moldovenilor.

– Cu doar o victorie în primele cinci etape, v-aţi propus acum ca în următoarele trei runde să obţineţi nouă puncte, cel puţin aşa aţi declarat recent. Vorbiţi-mi despre soluţia câştigătoare pe care o veţi aplica în aceste trei meciuri de campionat, primul fiind cu Universitatea Craiova.
– Nu a fost declaraţia mea! Probabil că s-a luat din context, nu am spus asemenea lucruri deoarece eu nu sunt un antrenor care să se gândească la zece etape deodată. Pe mine mă interesează primul joc.
– Şi acesta este luni, cu Universitatea…
– Este un meci foarte, foarte greu. Mi-aş dori să-l câştigăm, dar nu va fi uşor. După întâlnirea de luni mă voi gândi la celelalte meciuri.
– Universitatea are câteva piese grele, cum ar fi Florin Costea, a mai venit şi Trică. Le pregătiţi un tratament special?
– Nu-i vorba de tratamente speciale. Acestea se fac în clinici specializate! Am înţeles însă sensul întrebării… Poli Iaşi este o echipă muncitoare, modestă şi care îşi cunoaşte lungul nasului, dar care încearcă în fiecare meci să scoată cât mai mult posibil. Este clar – şi suntem conştienţi de asta – că între cele două echipe care se întâlnesc luni, în Copou, există diferenţe de valoare, Craiova fiindu-ne superioară.

Nici un meci al Craiovei nu a semănat cu altul

– Cum veţi încerca să anulaţi această diferenţă?
– Prin concentrare şi dăruire exemplară! Cu puţină şansă şi cu ajutorul suporterilor – jucăm doar acasă – sper să anulăm handicapul pe care îl avem faţă de Universitatea şi astfel să câştigăm meciul.
– Aţi urmărit jocurile Universităţii?
– Bineînţeles, le-au urmărit pe toate. Nici un meci nu a semănăt cu celălalt. Sunt convins că nici meciul de luni nu va semănă cu ultimul joc al Craiovei, cel cu Gloria Bistriţa. Pur şi simplu, Universitatea s-a distrat cu Gloria! Vă repet, Universitatea ne este superioară, dar valoarea nu are întotdeauna câştig de cauză.  
– De ce vă deranjează aşa de mult faptul că meciul se dispută luni, în condiţiile în care Craiova a avut până miercuri cinci jucători la lotul naţional de tineret?
– Mă deranjează foarte mult deoarece nu mi se pare normal. Jucătorii Craiovei selecţionaţi la lotul de tineret s-au antrenat în Craiova, au jucat marţi tot în Craiova şi nu în Zimbabwe! Era timp suficient de refacere pentru jucătorii Ştiinţei astfel ca meciul Poli Iaşi – Universitatea să se dispute duminică. Atunci ce să mai zică FC Braşov, echipă care a avut doi jucători la lotul A (Roman şi Coman), care au evoluat aseară (miercuri – n.r.), şi a fost programată să aibă mâine (astăzi – n.r.) meci de campionat?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII