24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să confirme regula

Pandurii vor să confirme regula

Pandurii – CFR Cluj
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 20.00 – Digi Sport.
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi, Murgan, Stângă, Grecu – Raskovic, Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.
CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Mureşan, Alcantara, Panin – Mara, Dani, Peralta, Dubarbier – Kone, Nei. Antrenor: Antonio Conceicao.
Vor arbitra: S. Colţescu – O. Şovre, Ed. Dumitrescu.

Pandurii Târgu Jiu are cel mai reuşit start de sezon de la promovarea în Liga I, iar o victorie cu CFR Cluj ar încununa eforturile grupării gorjene. Clujenii se anunţă un adversar dificil, indiferent de competiţia sau de locul desfăşurării jocului, însă pandurii i-au năşit mai mereu în ultimii doi ani, reuşind două victorii şi un egal din 2007 încoace. „CFR-ul este o echipă care joacă în mod constant bine. Are caracteristica unei formaţii mari, bine organizate. Când dă gol nu prea pierde acel meci, în cel mai rău caz face egal. Este o echipă care te macină, nu este spectaculoasă, dar cu efect pe tabelă. Lor nu le trebuie multe ocazii ca să marcheze. Întâlnim o echipă de cupă europeană, care are un anumit standard şi îşi propune o anumită stare de spirit, având în vedere participarea în grupele europene. Nu-şi vor menaja jucătorii. Indiferent ce probleme de lot au, pentru ei sunt minore pentru că au de unde alege“, atenţionează Cîrţu. Totuşi, tehnicianul gorjenilor crede că echipa sa este capabilă de o nouă surpriză: „Putem face multe surprize, suntem greu de învins acasă. Ar fi bine să repetăm isprava de anul trecut la meciul cu CFR“, a mai spus „Sorinaccio“.

Conceicao, conştient de dificultatea meciului

Chiar dacă bilanţul ultimelor dispute este favorabil gorjenilor, la Târgu Jiu, CFR Cluj a reuşit să câştige primele trei jocuri programate în Liga I. Prima victorie a pandurilor pe „Municipal“, obţinută în 2008, i-a fost fatală antrenorului Maurizio Trompetta, demis la scurt timp. Actualul tehnician al clujenilor, Antonio Conceicao, ştie că Pandurii este o formaţie puternică, echipa sa reuşind doar o remiză la Cluj, 1-1, sezonul trecut. „Pandurii nu reprezintă o echipă mică. În momentul în care o formaţie mai slab clasată joacă împotriva CFR, ambiţia este mult mai mare. Trebuie să câştigăm, o victorie ar conta foarte mult pentru moralul nostru. Sunt conştient de faptul că este un joc de o anumită dificultate, dar sper să scriem altă pagină de istorie şi să câştigăm. Îmi respect adversarii, sunt foarte bine organizaţi. Cu toate că echipele au în general dificultăţi să câştige în deplasare, sperăm să obţinem cele trei puncte şi bineînţeles că obiectivul nostru este victoria“, a declarat Antonio Conceicao.

Câju, ultima achiziţie

Gorjenii şi-au asigurat serviciile mijlocaşului Enache Câju, jucător împrumutat de la divizionara secundă CSM Râmnicu Vâlcea. Câju are termen până la finalul turului să-l convingă pe Sorin Cîrţu de calităţile sale, iar dacă va corespunde cerinţelor Ligii I, în iarnă va fi transferat definitiv. „Câju a fost legitimat de Pandurii Târgu Jiu, fiind transferat sub formă de împrumut. Până la iarnă ne vom lămuri dacă rămâne sau nu“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Câju nu a fost oprit în lot pentru meciul cu CFR Cluj, Cîrţu renunţând să-i convoace şi pe doi dintre titularii de la Piatra Neamţ, Basara şi Stancu. Nici Florin Hidişan nu a fost inclus în echipă din cauza unor probleme medicale. „Hidişan nu a terminat antrenamentele în ultima perioadă, iar la jocul-şcoală a fost scutit. Are din nou probleme la inghinali“, a spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS