13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMorris, înlocuit cu Tasic

Morris, înlocuit cu Tasic

Dewayne Morris, unul dintre cei trei baschetbalişti americani sosiţi în această vară în Bănie, a fost trimis acasă, în locul său fiind adus sârbul Marjan Tasic, de la BC Târgovişte.

Cu trei săptămâni înainte de debutul Divizia A de baschet masculin, lotul echipei SCM-U Craiova a prins contur. Ultimul jucător venit în Bănie este sârbul Marjan Tasic, care în ultimele sezoane a evoluat la
BC Târgovişte.
Tasic, care măsoară 2,06 m şi cântăreşte 112 kilograme, a ajuns la echipa olteană după ce antrenorii Paul Nicolae şi Marius Toma au renunţat la Dewayne Morris, unul dintre cei trei baschetbalişti americani sosiţi în vară.
„Turneul de la sfârşitul săptămânii trecute, de la Bucureşti, ne-a ajutat foarte mult să ne dăm seama de capacitatea jucătorilor nou-veniţi. După cele trei amicale, am hotărât că Morris nu ne poate ajuta prea mult şi am renunţat la el. Consider că e un lucru bun că l-am adus pe Tasic, este mult peste Morris“, a spus ieri antrenorul principal al craiovenilor, Paul Nicolae. Altă decizie luată de staff-ul tehnic a fost diminuarea salariului lui Evan Harris.
În ceea ce-l priveşte pe cel de-al treilea jucător american ajuns în vară în Bănie, O’Darien Bassett, acesta a primit numai laude de la antrenorii craioveni, dar şi de la ceilalţi tehnicieni prezenţi la turneul din Capitală.
„Bassett s-a integrat foarte bine în echipă. L-am şi mutat pe alt post, de extremă, şi se descurcă mult mai bine“, a adăugat Nicolae.
În noul sezon al Diviziei A, care va debuta pe 30 septembrie, SCM-U Craiova va miza pe cinci jucători străini, doi americani, O’Darien Bassett şi Evan Harris, şi pe trei sârbi, Marjan Tasic, Darko Matic şi Radovan Dragovic.
Lotul mai cuprinde jucătorii români Dan Răducanu, Rareş Paşca, Laurenţiu Pacioga, Iulian Corneanu, Cristian Corneanu, Ionuţ Albu, Gabriel Andonie şi Elvis Lepădat.
Echipa olteană s-a despărţit în vară de şase jucători, sârbii Branislav Tomic şi Alexandar Lekic, americanii Sidney Holmes, Tyrone Mitchell şi Germaine Green şi românul Vasile Ştefan.

Cu Timişoara în Cupă, pe 19 sau 21 septembrie

Până la debutul campionatului, oltenii vor juca în Cupa României două partide contra celor de la Elba Timişoara. Echipa bănăţeană a cerut la FRB ca meciul tur, programat pe 19 septembrie, să fie amânat cu două zile, pe 21 septembrie.
„Ne-ar prinde bine o amânare de două zile. Avem nevoie de timp să se omogenizeze lotul. Rămâne să primim de la federaţie decizia dacă acceptă cererea celor de la Timişoara“. Dacă meciul tur se va juca pe 21 septembrie, returul ar urma să se dispute pe 23 septembrie, în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS