15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Bătrânul gladiator“ Torcea, fără adversar pe măsură

„Bătrânul gladiator“ Torcea, fără adversar pe măsură

Culturistul craiovean şi-a trecut în palmares un nou titlu naţional. La 44 de ani, Torcea a înfruntat adversari chiar şi cu 22 de ani mai tineri.

Chiar dacă a ajuns la 44 de ani, culturistul craiovean Costel Torcea face sport de performanţă la cel mai înalt nivel. Zilele trecute, sportivul legitimat la CS Gladiator Gym Armata Craiova a reuşit să câştige la Braşov un nou titlu de campion naţional, la seniori. Torcea a concurat la categoria 80 de kilograme, alături de alţi zece competitori, majoritatea cu 15-20 de ani mai mici decât el. La final, arbitrii de la masă l-au desemnat câştigător pe experimentatul culturist oltean.
„Sunt mândru că mai pot concura la cel mai înalt nivel în compania unor adversari care sunt chiar şi cu 20 de ani mai mici decât mine. Dacă aş simţi că nu mai pot, mi-aş vedea de treabă şi aş concura la categoria de vârstă veterani, acolo unde îmi este locul şi unde participă foştii mari culturişti. Dar încă mă simt capabil. Acest nou titlu naţional nu puteam să îl obţin fără sprijinul financiar al domnilor Ion Vărzaru, Petre Popa şi Robert Iriza“, a spus multiplul campion naţional.
Costel Torcea a câştigat pentru prima dată la seniori titlul la categoria 80 de kilograme şi recunoaşte că dacă ar fi luat startul la categoria sa obişnuită, 75 de kilograme, adversarii de acolo i-ar fi pus mai multe probleme: „Am fost nevoit să fac categoria 80 de kilograme, pentru că nu am mai putut slăbi. Sunt la o vârstă în care organismul nu mai reacţionează la fel de bine. Totuşi, cred că la categoria 75 de kilograme adversarii îmi puneau mai multe probleme“.
Acum, după ultimul concurs din 2009, Torcea a renunţat la diete şi mănâncă orice doreşte. „Iau o pauză cu dieta. Acum mănânc tot ce îmi pune soţia în farfurie“, spune Costel Torcea.

Andrei Alexandrescu, pe podium la primul concurs

A doua medalie pentru micul club Gladiator Gym Armata Craiova a fost obţinută de elevul lui Costel Torcea, Andrei Alexandrescu, care a cucerit argintul la categoria 70 de kilograme. Aflat la primul concurs oficial, Alexandrescu l-a surprins plăcut pe antrenorul său. „Iniţial trebuia să meargă la categoria 65 de kilograme şi îi fixasem ca obiectiv calificarea în primii şase. Pentru că la cântar nu a putut da jos 50 de grame, a trebuit să concureze la 70 de kilograme şi, peste aşteptările mele, a urcat pe podium“, a spus Torcea.

Vâlcenii au luat trei medalii de bronz

Alt club oltean, Culturistul Râmnicu Vâlcea, a obţinut la Campionatul Naţional pentru seniori şi senioare de la Braşov trei medalii. Mihaela Pasăre a luat bronzul la +55 kilograme, dar şi la perechi, alături de Costică Căileanu (Farul Constanţa). Tot medalie de bronz a câştigat şi Vali Mihăescu, la categoria 85 de kilograme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII