12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStart promiţător al pandurilor

Start promiţător al pandurilor

Handbal (m), Liga Naţională

Energia Târgu Jiu  26
Bucovina Suceava  22
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 600.
Energia: Dragomir, Rădulescu – Păiuş (6 goluri), Humberto (2), Truică (3), V. Popescu, Giotoiu (1), Florea (5), Kukrika, Vukas (3), Enache (1), Criciotoiu, Apolzan (4), Kapular (1). Antrenor: Vasile Stângă.
Bucovina: Pralea, Andrei – Tcaciuc, Bursuc (2), Zvanciuc (1), Chiruţ (4), Adomnicăi (2), Gavriloaia (3), Şoldănescu, Mitrea (2), Dospinescu (2), Curcă (6), Grigorie. Antrenor: Leonard Bibirig.
Au arbitrat: Şt. Hendrea – I. Marta.

Energia Pandurii Târgu Jiu a învins fără prea mari emoţii finalista ultimei ediţii a Challenge Cup, Bucovina Suceava, în etapa de debut a Ligii Naţionale, graţie unei prime reprize de excepţie.

Gorjenii au început sezonul greoi, căutând soluţii în ofensivă, unde tânărul Criciotoiu a cedat presiunii în primele zece minute. Vasile Stângă a încercat să rezolve problemele cu Humberto inter-dreapta, însă fără efect. Introducerea lui Kukrika, deşi nerefăcut complet, a adus alt orizont în jocul echipei şi Energia a reuşit să se desprindă la trei goluri 10-7 (’25). Spiritele s-au încins când portarul Bogdan Pralea l-a faultat urât, din postură de ultim apărător, pe Florea, suceveanul văzând roşu direct, iar Kukrika a fost eliminat temporar pentru proteste. Handbaliştii gorjeni au continuat evoluţia de excepţie chiar şi când s-au aflat cu patru jucători pe parchet, reuşind să intre la cabine cu un avantaj de şapte goluri, 14-7.
Energia a jucat modest în partea a doua. La adăpostul celor şapte „lungimi“ avans, Vasile Stângă l-a menajat pe Kukrika, a rulat jucătorii de pe bancă şi a încheiat partida cu ochii pe tabela de scor. Truică a văzut şi el roşu chiar cu un minut înainte de final, însă Energia Pandurii şi-a asigurat primele două puncte în clasament.

Stângă: Victorie muncită

Energia a reuşit un joc de excepţie în prima parte, în special în faza de apărare, încasând doar şapte goluri, lucru remarcat de antrenorul Vasile Stângă. Tehnicianul a lăudat dorinţa de victorie a elevilor săi, dusă la extrem, dar s-a arătat îngrijorat de desele eliminări din partea secundă, unele puse sub semnul întrebării. „Am făcut o primă repriză extraordinară, ca niciodată, am primit doar şapte goluri. I-am simţit pe băieţi foarte motivaţi. Lucrul acesta a fost hotărâtor în obţinerea victoriei. Bravo lor! Poate am făcut şi multe greşeli, nu am ştiut să facem schimbări, să parăm atacurile lor. Îl felicit pe Kukrika pentru faptul că s-a dăruit chiar şi cu glezna umflată, dar şi ceilalţi băieţi au făcut-o, în special în apărare. L-am introdus pe Kukrika să menţină un liant între jucători într-un moment dificil. A fost o victorie muncită. Prea multe eliminări uşoare pentru noi, aceleaşi faze judecate diferit de arbitri. Nebunia de la final ne-a cam dereglat puţin din cauza eliminărilor. Unele au fost corecte, dar arbitrajul a fost părtinitor“, a spus Stângă.
Antrenorul oaspeţilor, Leonard Bibirig, a recunoscut superioritatea oltenilor: „Ştiam că la Târgu Jiu ne aşteaptă un joc dificil. Felicit echipa din Târgu Jiu şi îi urez succes în continuare! Energia ne-a surprins cu voinţa şi dăruirea de a câştiga. Este cu siguranţă o candidată serioasă la cupele europene“, a spus Bibirig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS