20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii s-au revanşat

Craiovenii s-au revanşat

Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova s-au impus cu scorul de 36-28 în faţa echipei CS H&V Piteşti, într-un joc amical disputat vineri după-amiază, în Sala Sporturilor din Bănie. Cele două formaţii, ambele divizionare A, dar în serii diferite, se mai întâlniseră la Piteşti, în urmă cu o săptămână, partida de atunci fiind câştigată de formaţia argeşeană, retrogradată în vară din Liga Naţională, cu scorul de 35-32.
În amicalul de vineri, antrenorii craioveni Paul Stuparu şi Cătălin Popescu i-au menajat pe doi dintre jucătorii de bază, Florin Pavel şi Iulian Ruseanu. „Am hotărât ca în acest amical să nu riscăm cu Pavel şi Ruseanu. Pavel acuză o uşoară accidentare la genunchi, iar Ruseanu are mici probleme de la vechea accidentare la cot. Însă, ambii vor fi apţi la debutul sezonului“, a spus ieri Cătălin Popescu, antrenorul secund al craiovenilor.
Acesta a mai precizat că diferenţa de scor putea fi mai mare de opt goluri: „Pe final am trimis în teren toţi jucătorii, inclusiv pe cei cinci veniţi în această vară de la CSS Craiova. Doi mai sunt juniori, iar trei au terminat acum perioada de juniorat. Echipa a făcut un joc bun“. Cel mai bun marcator al echipei din Bănie a fost Arsene, cu opt reuşite, urmat de Mincan şi Cordescu, fiecare cu câte cinci goluri marcate. Până la primul meci din noul sezon al Diviziei A, programat duminică, pe teren propriu, în compania celor de la HC Delignit Mehedinţi, CS Universitatea va mai disputa o partidă de verificare, cel mai probabil mâine. Adversara se va stabili dintre CS H&V Piteşti şi Teleorman Alexandria. „Cei de la Piteşti vor să mai vină la Craiova marţi ca să mai jucăm un amical. Dacă se răzgândesc, vorbisem şi cu cei din Alexandria să mergem la ei. Luni (astăzi – n.r.) vom şti sigur cu cine vom juca marţi acest ultim amical al verii, pentru că apoi vom intra în linie dreaptă cu pregătirea pentru meciul din prima etapă, contra celor de la HC Delignit Mehedinţi“, a încheiat Cătălin Popescu.

SCM a făcut scor

Şi handbalistele de la SCM Craiova au susţinut sâmbătă un ultim amical înainte de debutul noului sezon al Diviziei A. Elevele Victorinei Bora s-au deplasat la Râmnicu Vâlcea, unde au întâlnit echipa Naţional, formată din sportive de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă. Mult mai experimentate, jucătoarele craiovene s-au impus la scor, 33-13 (18-6) în faţa viitoarei colege de serie. Sâmbătă, în prima etapă din Divizia A, seria B, SCM va juca acasă cu Viitorul Mediaş, iar Naţional Râmnicu Vâlcea va întâlni pe teren propriu pe Dolchimex Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU