20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCâju a confirmat la Pandurii

Câju a confirmat la Pandurii

Pandurii a câştigat cu emoţii, scor 1-0, amicalul de la Târgu Jiu cu modesta Triumf Bârca, echipă din Liga a III-a, printr-un gol marcat de Ghindeanu în minutul 39. Sorin Cîrţu a menajat doar zece jucători. Trei dintre fotbaliştii aflaţi în probe la Târgu Jiu au început printre titulari, Bozga, Lopez şi Câju, însă nu au arătat mare lucru, poate cu excepţia ultimului. Cîrţu i-a trimis pe teren din primul minut pe Mingote – Popete, Bozga, Chibulcutean, Kutlacic – Ghindeanu, Murgan, Câju, Lazic – Tilincă, Lopez. Echipa sa a controlat jocul în totalitate, creându-şi numeroase ocazii. Ghindeanu a lovit bara în minutul 22, dar tot el a deschis scorul cu un şut la colţul lung, din interiorul careului, în minutul 39. Şi Câju s-a remarcat prin două acţiuni individuale, irosite însă cu nonşalanţă. Cîrţu a schimbat liniile la pauză, folosindu-i în partea a doua pe Stanca – Dikaba, Popa, Bozga, Kutlacic – Ghindeanu, Stancu, Luţu, Basara – Câju, Lopez. Supraponderalul atacant din Honduras, Luis Alfredo Lopez, şi-a epuizat repede resursele fizice, fiind înlocuit în minutul 60 cu Lazic, ca şi Bozga, de altfel, chemat pe bancă cu zece minute înainte de final, după ce oaspeţii au avut şansa egalării, însă au şutat în bară.
„Dintre cei testaţi, să zicem că doar Câju ar fi o soluţie. Mi-a făcut o impresie bună, dar şi el e nepregătit. Atacantul celălalt are 82 de kg la 1,78 şi este de acelaşi profil ca şi Câju. Prefer să-l iau pe acesta pentru că este şi român, dacă se înţeleg cluburile. Ceilalţi nu sunt variante. Nu sunt peste ceea ce avem noi, Bozga sau Popa e acelaşi lucru“, a declarat Cîrţu. Câju a fost sezonul trecut golgheterul echipei de Liga a II-a CSM Râmnicu Vâlcea, pentru care a marcat 14 goluri, iar trecerea sa la Pandurii nu ar trebui să constituie o problemă, date fiind relaţiile de colaborare foarte strânse dintre cele două cluburi.
„Sorinaccio“ s-a convins în amicalul cu Triumf Bârca că sunt puţini jucători care bat la porţile titularizării, tehnicianul fiind practic obligat să mizeze în continuare pe acelaşi nucleu ca în primele cinci etape. „Sunt mulţi care m-au dezamăgit. Ei nu înţeleg că meciuri din astea sunt şi pentru antrenament, şi pentru a întocmi o viziune pentru partidele oficiale. Niciodată nu vor fi titulari dacă vor avea asemenea probleme cu o echipă de Liga a III-a. Bine, fiecare tratează cum doreşte fotbalul. Nu poţi să ai şapte – opt ocazii, să te joci cu ele, să nu dai gol şi să te baţi cu Bârca. Când joci cu o echipă mică, dacă vrei să-ţi arăţi calităţile acţionezi rapid, dacă nu, stai să-ţi iei peste picioare, înjurături de la lume, caterincă“, a mai spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS