18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Mutu este gata de luptă
Atacantul Adrian Mutu susţine că este pregătit să evolueze în echipa naţională în meciurile cu Franţa şi Austria.  „Mă bucur că am revenit la naţională după mult timp. Sunt pregătit pentru partidele cu Franţa şi Austria. Sperăm să fim sănătoşi. Sunt jucători de mare valoare în echipa Franţei, nu o să ne fie uşor. E important să scoatem un rezultat bun pentru a profita de toate şansele pe care le avem până la finalul campaniei. Cred că francezii joacă la fel ca în tur, au valoare şi nu au ce să schimbe. Mă simt bine, însă nu sunt în forma mea cea mai bună“, a spus Mutu. Jucătorul Fiorentinei a afirmat că şi-a mai revenit după decizia TAS, care i-a impus să achite clubului Chelsea 17 milioane de euro. Mutu susţine că nu se pune problema să fie suspendat pentru că nu a plătit despăgubirile grupării londoneze şi că vrea să ajungă la un acord cu clubul patronat de Roman Abramovici. „Moral, sunt mai bine. Riscam să fiu suspendat, însă după declaraţiile celor de la Chelsea şi ale celor de la TAS ştiu că acest lucru nu se va întâmpla. Sper să ajung la un consens cu cei de la Chelsea. E o enormitate să dau atâţia bani. Nu ştiu cinci fotbalişti din lume care să poată da 17 milioane cash. Le mulţumesc celor din Firenze care mi-au scandat numele şi m-au încurajat. Am simţit că nu sunt singur. Sper ca şi cei de aici să se comporte la fel, eu am greşit, însă mi-am cerut scuze şi regret ce am făcut. Sper să găsesc înţelegere şi să se rezolve această problemă. Este vorba de dreptul meu la muncă şi nu îmi poate fi luat. Cine s-a gândit la o chetă trebuie să ştie că aceasta nu este o soluţie. Românii nu sunt atât de bogaţi ca să dea bani şi pentru mine“, a precizat atacantul român.

Daniel BISTRICEANU

Dănciulescu, înlocuit cu Adrian Cristea
Atacantul Ionel Dănciulescu nu va evolua în partidele echipei naţionale cu Franţa şi Austria din cauza unor probleme medicale şi a fost înlocuit cu alt dinamovist, mijlocaşul Adrian Cristea. Atacantul de 32 de ani a acuzat mai multe probleme medicale în ultima perioadă şi a evoluat o repriză cu Slovan Liberec şi 19 minute în derbiul de duminică, împotriva Stelei. Selecţionerul Răzvan Lucescu a decis, în cele din urmă, să renunţe la el deoarece nu era apt 100%, dar şi pentru că ieri a semnat un contract cu Hercules Alicante.

Daniel BISTRICEANU

Tănasă a marcat pentru Metalurg
Atacantul Ciprian Tănasă, fost component al Universităţii Craiova, a marcat singurul gol al echipei Metalurg Doneţk în partida pe care aceasta a pierdut-o în faţa liderului din Ucraina, Dinamo Kiev, cu scorul de 3-1, în etapa a şasea a campionatului. Ciprian Tănasă a fost titular la Metalurg şi a reuşit să marcheze în minutul 42 al meciului, el fiind înlocuit în minutul 74. Tănasă a ajuns la patru goluri marcate în cele şase etape disputate în campionatul ucrainean. De cealaltă parte, la Dinamo Kiev, mijlocaşul român Tiberiu Ghioane a fost doar rezervă şi nu a intrat deloc pe teren. Reuşitele formaţiei din Kiev au fost semnate de Ninkovic (’38), Yarmolenko (’44) şi Şevcenko (’90+2 din penalti), ultimul reuşind primul gol după revenirea la Dinamo. În clasament, Dinamo Kiev se află pe primul loc, cu 16 puncte, la o diferenţă de trei puncte de ocupanta poziţiei secunde, Şahtior Doneţk, care are cu un meci mai puţin disputat. De cealaltă parte, Metalurg Doneţk ocupă locul 10, cu opt puncte.

Ionuţ NICA


Domenech rămâne, chiar dacă pierde cu România

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, a afirmat că funcţia selecţionerului Domenech nu este în pericol, chiar şi în urma unor eventuale înfrângeri cu România şi Serbia, în preliminariile CM 2010. Preşedintele FFF a adăugat că selecţionerul nu a modificat radical jocul echipei, dar schimbări vor fi deoarece tot mai mulţi jucători tineri au apărut în lot. „Nu regret nici o decizie pe care am luat-o. Am hotărât că este mai bine ca Domenech să rămână în funcţie şi să califice Franţa. Nu va fi schimbat în cazul unor eşecuri cu România şi Serbia. Când luăm o hotărâre, ea rămâne definitivă şi ne asumăm consecinţele. Raymond Domenech va rămâne până la finalul mandatului“, a explicat oficialul.

Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS