16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte obligatorii

Trei puncte obligatorii

Universitatea – Gloria Bistriţa
Stadion
„Ion Oblemenco“, sâmbătă, ora 19.30 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Universitatea:
Silviu Lung jr. – Şoavă, D. Stoica, R. Barbu, Rose – Wobay, Dilevski, Prepeliţă, Fl. Costea – M. Costea, Baird. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Gloria Bistriţa: Albuţ – Vagner, A. Rus, Frăsinescu, Velcovici – A. Mureşan, Enescu – Săceanu, L. Sânmărtean, Băjenaru – Hora. Antrenor: Sandu Tăbîrcă.
Vor arbitra: C. Buşi – D. Hulubei, M. Artene.

Oltenii îşi doresc ca accidentele de la Mediaş şi Braşov să fie uitate printr-un altfel de joc şi o dăruire cu adevărat oltenească, astfel încât Gloria eternului Pădureanu să plece din Bănie cu mâna goală.

Începutul de campionat al oltenilor nu mulţumeşte suporterii Universităţii, doar o victorie din patru meciuri. Luaţi cu alte evenimente (negocierile cu Victor Piţurcă, cazul Florin Costea, revenirea lui Trică la Ştiinţa), meciul cu Gloria a fost tratat de presă mai puţin, deşi întâlnirea cu echipa lui Jean Pădureanu este importantă pentru „zestrea“ Craiovei şi, mai ales, pentru liniştea Universităţii. Cum spunea Mitică Dragomir, fără linişte nu se poate face performanţă.
Meciul de sâmbătă seară ar putea însemna o schimbare în jocul oltenilor. Ştiinţa are nevoie de trei puncte, asta-i foarte clar pentru toată lumea, iar antrenorul Daniel Mogoşanu caută soluţii pentru o victorie în faţa Gloriei. Probabil că va muta ofensiv, cum se spune, deşi n-are multe soluţii. De altfel, lotul Craiovei se confruntă cu destule probleme. Florin Costea, de la care se aşteaptă un fel de reviriment, este apt de joc, dar o decizie în privinţa titularizării lui se va lua în ziua meciului. Trică (suspendat) şi Dănănae (operat vineri şi probabil indisponibil cinci luni!) absentează, aşă că aceste două vedete nu-l pot ajuta sâmbătă pe Mogoşanu. Nici Găman nu va fi probabil în teren şi el este incert.

Săndoi: „Ştiinţa are prima şansă“

Despre partida de sâmbătă, selecţionerul echipei naţionale de tineret a spus că este una în care crede în victoria gazdelor. „Dacă punem în balanţă loturile celor două echipe şi evoluţiile din sezonul trecut şi din acest început de campionat ale Bistriţei şi Craiovei, cred că Universitatea pleacă cu prima şansă. Pe scurt, pronosticul meu este de 1 solist!“, a afirmat Emil Săndoi. „Sandy“ nu va fi în tribunele lui „Ion Oblemenco“, având de urmărit alţi tineri jucători, dar va privi partida la televizor. Fostul selecţioner, Victor Piţurcă, s-ar părea că nu mai vine nici el în Bănie pentru a urmări „live“ acest meci.
Dacă în primele patru etape Craiova a întâlnit echipe în formă, sâmbătă jucăm cu o formaţie care n-a obţinut nici o victorie, dar Gloria dintotdeauna a fost incomodă şi a cam pus probleme Ştiinţei. (Excludem din această discuţie reciprocităţile din anii ‘90). Bistriţa este în zona retrogradării, plecarea lui Neluţu Sabău se resimte, dar Jean Pădureanu şi antrenorul Sandu Tăbîrcă promit că echipa îşi va reveni, iar de la Craiova vor să nu plece cu mâna goală.
Accidentele de la Mediaş şi Braşov pot fi uitate printr-o altă dăruire în joc a oltenilor, dar nu trebuie să transformăm această partidă normală de campionat cu Gloria într-una decisivă. Jucătorii, puşi sub o asemenea presiune – cum s-a întâmplat la meciul din ultima etapă a campionatului trecut, Craiova versus Vaslui – ar putea avea astfel un „adversar“ în plus. Şi presiunea psihică are urmări imprevizibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII