22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să-i îngenuncheze pe nemţeni

Pandurii vor să-i îngenuncheze pe nemţeni

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu Jiu
Stadion
„Ceahlăul“, sâmbătă, ora 19.00 (netelevizat).
Ceahlăul: Savu – Barna, Viţelaru, For, Burlacu – Prodan, Onciu, Achim, Bădescu – Gafiţa, Cebotaru.
Antrenor: Florin Marin.
Pandurii: Mingote – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Stângă, Nalaţi, Grecu – Raskovic, Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Vor arbitra: P. Unimatan – Ed. Crângaşu, N. Megheşan.

Ceahlăul şi Pandurii s-au mai intersectat în Liga I în două sezoane, cele două grupări adjudecându-şi de fiecare dată punctele de acasă. Moldovenii s-au impus cu 1-0, sezonul 2006-2007 şi 2-1, sezonul 2007-2008 la Piatra Neamţ, iar oltenii au câştigat de fiecare dată cu acelaşi scor, 1-0, la Târgu Jiu. Dacă vine Ceahlăul cu un moral bun după victoria de la Mediaş, Pandurii speră să scape din „zodia“ înfrângerilor pe un teren neprielnic. Marin Condescu are încredere că echipa sa se va revanşa în faţa unei alte nou promovate după ce a pierdut acasă cu Internaţional Curtea de Argeş. „Mergem la Piatra Neamţ cu gândul să luăm înapoi ce am dat acasă şi să ieşim din această pasă mai puţin bună prin care trecem. Nici Ceahlăul nu poate să mai aibă norocul pe care l-a avut la Mediaş şi nici noi ghinionul de la meciul cu Internaţional“, a spus preşedintele grupării târgujiene. Chiar dacă nu au câştigat nici un punct acasă în acest sezon, moldovenii reprezintă o echipă redutabilă în opinia antrenorului Cîrţu: „Ceahlăul este bună pe teren propriu. Nu trebuie să ne gândim că au pierdut cu Steaua şi Dinamo. Alea sunt meciuri speciale cu o anumită conotaţie. La ce au arătat trebuie să ne luăm măsuri de prevedere pentru că au etalat un fotbal super la Mediaş şi au bătut pe merit“.

Basara, bun de joc

Vali Negru a refuzat să semneze contractul cu Pandurii şi nu a fost cooptat în lot pentru jocul cu Ceahlăul. În schimb, Marko Basara, convocat în premieră de „Sorinaccio“, are drept de joc după ce a fost legitimat joi la LPF Cîrţu va opera câteva modificări în unsprezecele de start, fiind aproape sigură titularizarea lui Mingote în poartă, iar la mijloc este posibil să joace Nalaţi. Gorjenii nu pot conta pe Arrieta în atac, dar revine Tilincă. „Să vedem comportamentul jucătorilor în teren. Starea psihică o vezi la joc. Înainte toţi spun că se simt bine şi pot să facă totul. Toate meciurile le jucăm la victorie“, a declarat Cîrţu. Şi Hidişan este hotărât să schimbe parcursul greşit al pandurilor din ultimele două etape: „Mergem să ne facem treaba, să jucăm fotbal doar pe teren. Este neplăcut că în ultimele două etape am avut evoluţii aşa cum nu ne doream şi rezultatele nu au fost cele pe care le aşteptam, dar mergem înainte şi pe viitor trebuie să obţinem rezultate cât mai bune. Noi suntem încrezători şi sperăm să venim cu puncte“.

„Sorinaccio“ revine
pe banca tehnică

Comisia de Recurs din cadrul LPF i-a redus suspendarea antrenorului Sorin Cîrţu de la şase etape şi 4.500 de lei amendă la două etape şi 640 de lei amendă, anulându-i în acelaşi timp şi amenda de 10.000 de lei cu care a fost sancţionat de către Comisia de Disciplină, deoarece nu s-a prezentat la un curs susţinut de tehnicianul spaniol Javier Clemente. Cîrţu a ispăşit deja cele două etape de suspendare, cu Universitatea Craiova şi Internaţional Curtea de Argeş, şi va reveni pe banca tehnică în meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS