22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlanuri mari în „Kosovo“ pentru panduri

Planuri mari în „Kosovo“ pentru panduri

Gorjenii sunt hotărâţi să redreseze situaţia pe terenul nou-promovatei Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă care nu a câştigat nici un punct acasă în acest sezon.

După ce s-au aflat, în etapa a doua, în postura de lideri ai Ligii I, pandurii au decăzut până pe locul 11 după alte două etape. Alexandru Păcurar a pus diagnosticul acestei prăbuşiri intempestive. „Are legătură cu o anumită relaxare a noastră. Am obţinut două victorii în primele etape şi, probabil, eram şi prea plini de noi. S-a tot scris în presă că suntem pe locul 1 după două etape, dar campionatul este foarte lung şi mai avem mult de muncă“. Alexandru Păcurar îşi pune speranţe într-un rezultat pozitiv la Piatra Neamţ, altădată un teren interzis oaspeţilor. „Sper să ne revenim cât mai repede, iar la Piatra Neamţ să reuşim un joc bun şi un rezultat pe măsură. Trebuie să uităm de meciurile astea la fel cum am uitat şi de primele două victorii. Partida următoare este cea mai importantă. Nu contează dacă e televizată sau nu. Depinde de noi dacă ne mobilizăm sau nu. Avem şanse egale, chiar dacă jucăm în deplasare. Sunt totuşi o echipă nou-promovată, dar nici asta nu contează pentru că şi Internaţional Curtea de Argeş e nou-promovată şi ne-a bătut acasă“, susţine Păcurar. Şi Stanca merge cu gânduri de victorie în Moldova, mai ales că mitul Kosovo a apus. „Mergem la Ceahlăul, nu mai e cu Pinalti sau Kosovo. Avem şanse 50-50. Mergem la victorie, trebuie să ne recuperăm punctele de acasă. Anul trecut am pierdut de două ori acasă, acum deja în patru etape am pierdut o dată“, a declarat Stanca. Nici sârbul Martinovic nu se sperie de renumele arenei din Piatra Neamţ. „Dacă acolo e Kosovo, atunci eu sunt Milosevic“, a replicat Martinovic.

Arrieta, în doliu

Sorin Cîrţu nu va putea conta la Piatra Neamţ pe atacantul spaniol Ibon Perez Arrieta, învoit pentru a participa la funeraliile tatălui său, decedat la câteva ore după meciul pandurilor cu Internaţional Curtea de Argeş. Absenţa lui Arrieta este o pierdere grea pentru ofensiva pandurilor, „Sorinaccio“ considerând că atacantul iberic va avea nevoie de o perioadă mai lungă pentru a-şi reveni. „L-am pierdut acum şi pe Arrieta, care a trebuit să plece în Spania pentru că i-a murit tatăl“, a afirmat Cîrţu. Tehnicianul are la dispoziţie doar doi atacanţi apţi, Raskovic şi Stromajer, fiind obligat să-l convoace şi pe Cosmin Tilincă, abia refăcut după o accidentare.

Jocul cu Inter, etalon pentru Raskovic

După debutul slab de sezon, Milanko Raskovic a reuşit să marcheze primul său gol în partida cu Internaţional venind de pe banca de rezerve. Postura de rezervă l-a ambiţionat pe atacantul sârb, care a spart gheaţa la doar două minute de la intrarea pe gazon, celebrând reuşita într-un mod inedit, arătându-i tricoul antrenorului Sorin Cîrţu. Tehnicianul a apreciat evoluţia sârbului şi aşteaptă ca acesta să o repete şi în partidele viitoare. „Nu ştiu dacă mi-a arătat tricoul, dar trebuia să arate tabela. Pe Raskovic îl vrem să joace în toate meciurile aşa cum a evoluat la ultima partidă. Mă îndoiesc că la meciurile cu Vaslui şi cu Craiova a avut aceeaşi atitudine ca şi la partida cu Internaţional. Acum am meciul acesta pe DVD şi de aici o să-l judecăm de acum încolo. Asta e atitudinea unui vârf. Şi dacă nu joacă aşa, îi arătăm şi noi banca. El ne arată tricoul dacă intră şi dă golul şi noi îi arătăm banca dacă nu înscrie. Fiecare arată ce are!“, l-a atenţionat Cîrţu.

„Sorinaccio“ speră să i se reducă suspendarea

Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a cerut Comisiei de Disciplină să-i anuleze antrenorului Sorin Cîrţu amenda de 10.000 de lei pe care a primit-o deoarece nu s-a prezentat la cursul susţinut de tehnicianul Javier Clemente înaintea startului sezonului. „Chiar azi (ieri-n.r.) am înaintat o cerere Comisiei de Disciplină a FRF pentru a-i anula amenda lui Sorin Cîrţu, pentru că el este singurul care chiar a avut motive întemeiate pentru acea absenţă. Ştiu că a fost la nunta fiicei lui, mi-a şi spus înainte că nu poate veni, dar la final am dat lista cu toţi absenţii, pentru că aşa se procedează“, a spus Mircea Rădulescu. Astăzi, la Comisia de Recurs se va solicita de către clubul Pandurii reducerea suspendării de şase etape dictate împotriva lui Sorin Cîrţu după meciul dintre Pandurii şi FC Vaslui, motivându-se că încadrarea s-a făcut greşit. „Clubul Pandurii Târgu Jiu consideră că s-a făcut o încadrare greşită. Acesta ar fi trebuit încadrat la articolul 53, alin.1, unde suspendarea ar fi fost până la două etape pentru proteste repetate, şi nu la art. 65 alin.a, unde suspendarea e de la 6 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa oficialilor. N-au fost incidente la finalul meciului între antrenor şi arbitri şi sancţiunea este mult prea drastică faţă de ceea ce s-a întâmplat pe terenul de joc“, se arată în comunicatul clubului.  
Cîrţu ar putea reveni pe banca tehnică a pandurilor în partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ în cazul în care cererea clubului Pandurii va fi aprobată, tehnicianul ispăşind deja două etape de suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS