12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBlestemul locului întâi

Blestemul locului întâi

Pandurii    2
Curtea de Argeş    3
Stadion
„Municipal“, spectatori 4.500.
Au marcat: Raskovic ‘56, Hidişan – pen. ‘67 / Răduţ ‘51, ‘69, Vezan ‘90.
Pandurii: Stanca – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Murgan (‘46, Păcurar), Stângă, Grecu – Arrieta (‘54, Raskovic), Stromajer (‘69, Lazic). Antrenor: Sorin Cîrţu.
Internaţional: M. Popa – Băcilă, Viera, Izvoranu, Neagu – Kone, Voiculeţ, Vezan, Frăsineanu – Răduţ (‘87, Itu), Stoianof (‘73, Menassel). Antrenor: Ştefan Stoica.
Cartonaşe galbene: Murgan, Hidişan, Rusu, Martinovic / Răduţ, Kone, Stoianof.
Au arbitrat: M. Drăgănescu – C. Savu, L. Ciubotariu.

Pandurii Târgu Jiu a ratat şansa de a redeveni liderul Ligii I după ce a pierdut pe Municipal în faţa nou-promovatei Internaţional Curtea de Argeş. De când a urcat pe prima poziţie a clasamentului, Pandurii a înregistrat numai eşecuri. 

Chiar dacă a operat trei schimbări în formula de start faţă de etapa precedentă, câte una în fiecare compartiment, Sorin Cîrţu nu a reuşit să schimbe şi jocul echipei sale. Surprinşi de tupeul ofensiv al argeşenilor, pandurii au replicat ca o echipă mică. Baloanele aruncate la disperare pe cele două vârfuri au lăsat impresia neputinţei şi spectatorii i-au taxat imediat pe elevii lui Cîrţu. Huiduielile s-au oprit în minutul 40, când Grecu a scăpat singur cu portarul, de la centrul terenului, dar Popa a intervenit ca un portar de naţională. Repriza a doua a fost gazda unui adevărat thriller fotbalistic. Martinovic şi Cardoso s-au dat cap în cap şi Răduţ a profitat, aducând Interul în avantaj. Echipa Pandurii s-a redresat rapid şi Raskovic a egalat după o pivotare în careul advers şi un şut pe sub Popa. Bara transversală a lui Stoianof nu a mai contat în minutul 66, când Grecu a fost faultat în careu de către Băcilă şi centralul a arătat punctul cu var. Hidişan a transformat şi Pandurii era pe primul loc. Tribuna a celebrat evenimentul, dar spectatorii au amuţit după un minut. Martinovic a făcut un henţ stupid şi Răduţ a semnat dubla din penalti. Suferinţa gazdelor nu s-a oprit aici. Hidişan s-a accidentat în minutul 78 şi cum Cîrţu efectuase toate schimbările, Pandurii s-a văzut nevoită să evolueze în inferioritate. Şi cum ce începe rău se termină şi mai rău, Vezan a prins un şut excepţional în minutul 90 şi a provocat pandurilor prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon.

Cadouri pentru Inter

Suspendat, Sorin Cîrţu a trăit la intensitate maximă partida, în spatele băncii de rezerve a gazdelor. S-a agitat, le-a arătat pumnul jucătorilor, însă nu a putut împiedica a doua înfrângere a pandurilor. „Sunt foarte supărat. E un rezultat la care nu m-am aşteptat. Nici nu cred că a fost meritat după aspectul jocului pentru că au dat trei goluri din trei şuturi pe poartă şi cu şansă multă. Rezultatul e obţinut şi cu noroc pentru că au avut o conjunctură favorabilă în joc“, a spus Cîrţu. Tehnicianul s-a declarat nemulţumit de prestaţia cuplului de fundaşi centrali, Martinovic-Chibulcutean, primul fiind vinovat direct la două dintre reuşitele argeşenilor. „Am luat goluri foarte uşoare, pe mingi lungi. A fost neconcordanţă între doi fundaşi centrali care au fost siguranţa noastră în retur, dar acum sunt o dezamăgire pentru mine pentru modul în care joacă. Chibulcutean şi Martinovic nu spun că sunt vinovaţi, dar primim goluri uşoare din zonă centrală. Au fost şi momente bune în joc, am revenit, dar am primit goluri foarte uşoare. Nu poţi la Liga I să faci astfel de cadouri“, a mai spus Cîrţu.

Stoica: „S-a întors
roata“

Ştefan Stoica a afişat o bucurie reţinută la conferinţa de presă după succesul de la Târgu Jiu, unde are mulţi prieteni. „Suntem fericiţi. Eu, personal, nu pentru că am luat trei puncte la Pandurii pentru că aici am mulţi prieteni, ci deoarece am crezut în echipa Internaţional pe care am format-o în urmă cu cinci săptămâni şi pentru că am ajuns la 0 la adevăr. Am demonstrat că suntem o echipă disciplinată, care încearcă să joace fotbal. A fost un moment în care am crezut că şansa nu poate să fie de partea noastră. Am reuşit trei puncte mari care ne ţin în priză pentru jocurile următoare şi pentru ce ne-am propus, să rămânem în prima ligă. E frumos când se termină cu victorie. S-au supărat prietenii mei, dar şi ei au câştigat la Buzău anul trecut, când noi aveam mare nevoie de puncte. S-a întors roata, asta e viaţa“, a declarat Stoica.

Hidişan şi-a revenit

Florin Hidişan s-a antrenat ieri alături de colegii săi, accidentarea din finalul meciului cu Internaţional dovedindu-se o alarmă falsă. Acesta este suspect cel mult de o întindere a ligamentelor şi va efectua un RMN pentru stabilirea exactă a diagnosticului. Transportat cu ambulanţa la spital pentru investigaţii, Hidişan şi-a lăsat echipa în inferioritate pentru circa un sfert de oră, interval în care oaspeţii au marcat golul victoriei. „Când aveam nevoie să forţăm în ultimele minute am jucat şi în inferioritate după accidentarea lui Hidişan. Nu mi s-a întâmplat până acum să fac trei schimbări, să joc în inferioritate şi să dau şansa adversarului să câştige“, a mai afirmat Cîrţu.

Şi Trică nu mai vine…

Eugen Trică şi-a reziliat contractul cu CFR Cluj, însă a negat faptul că ar veni la Pandurii Târgu Jiu, deşi declarase că s-a înţeles verbal cu conducerea grupării gorjene. „Tocmai
mi-am terminat treaba la Cluj, mi-am făcut bagajele şi plec. Nu mă duc la Pandurii Târgu Jiu. Acum am nevoie de linişte şi nu am nici o ofertă. Vreau să precizez încă o dată, ca să fie clar pentru toată lumea. N-am avut nici un conflict cu Antonio Conceicao. E un antrenor bun, pe care îl respect foarte mult. Nu doresc să mai fac alte declaraţii“, a spus Trică pentru cfrmania.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU