20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Scurte ştiri

FC Timişoara joacă azi cu Stuttgart
Pe stadionul „Dan Păltinişanu“ se va disputa astăzi, de la ora 21.45, partida dintre vicecampioana României, FC Timişoara, şi echipa germană VfB Stuttgart, din prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor. Acest meci va fi condus la centru de arbitrul portughez Olegario Benquerenca şi va fi transmis în direct de TVR 1. Tehnicianul formaţiei germane, Markus Babbel, nu-i va putea utiliza pe atacantul Ciprian Marica, pe fundaşii Trasch şi Boulahrouz, şi pe mijlocaşii Hilbert şi Lanig, care sunt accidentaţi. Marica s-a întors lovit de la naţionala României, care a câştigat, cu 1-0, partida din deplasare cu Ungaria, dar a făcut deplasarea la Timişoara. Trasch şi-a fracturat mâna stângă şi va rata şi returul confruntării cu bănăţenii, la fel ca şi Lanig, care a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate, sâmbătă, în victoria cu 4-2 în faţa lui Freiburg. Tehnicianul lui FC Timişoara, Neluţu Sabău, susţine că elevii săi au şanse să se califice în grupele Ligii Campionilor dacă vor reuşi să treacă de „handicapul că jucătorii români nu pot face performanţă“. „Depinde de noi şi de cât de mult ne dorim să trecem mai departe. Nefiind obişnuiţi cu performanţe, s-ar putea să apară probleme. Trebuie să trecem de handicapul că jucătorii români nu pot face performanţă şi, în măsura în care vom reuşi să facem acest lucru, ne vom putea gândi la eliminarea lui Stuttgart. Se poate să fie un dezavantaj că jucăm primul meci acasă. Avem şi suporteri mulţi în Germania şi va conta mult sprijinul lor“, a precizat Sabău.
Daniel BISTRICEANU

Programul meciurilor din Ligă
În cea mai importantă competiţie fotbalistică europeană intercluburi, Liga Campionilor, sunt programate astăzi şi mâine partidele din prima manşă a play-off-ului. Cele cinci meciuri care se vor juca astăzi sunt următoarele: Şeriff Tiraspol (Moldova) – Olympiakos Pireu (Grecia), Celtic Glasgow (Scoţia) – Arsenal Londra (Anglia), FC Timişoara (România) – VfB Stuttgart (Germania), Sporting Lisabona (Portugalia) – Fiorentina (Italia) şi FC Copenhaga (Danemarca) – Apoel Nicossia (Cipru). Mâine se vor disputa următoarele partide: Red Bull Salzburg (Austria) – Macabbi Haifa (Israel), Ventspils (Letonia) – FC Zürich (Elveţia), Levski Sofia (Bulgaria) – Debrecen (Ungaria), Olympique Lyon (Franţa) – Anderlecht (Belgia), Panathinaikos Atena (Grecia) – Atletico Madrid (Spania). Meciurile din manşa secundă a acestei faze a competiţiei se vor disputa pe 25 şi pe 26 august.
Daniel BISTRICEANU

Românii de la Terek, învinşi de Rubin
Mijlocaşii români Florentin Petre, Andrei Mărgăritescu şi Daniel Pancu au evoluat pentru Terek Groznâi în meciul pe care echipa lor l-a pierdut duminică, în deplasare, cu scorul de 0-4, în faţa formaţiei Rubin Kazan. Cele patru goluri ale acestei partide au fost marcate de Buhkarov (‘13, ‘16, ‘89) şi Dominguez (‘20). Petre a fost integralist la Terek, Mărgăritescu a fost titular, a primit un cartonaş galben în minutul 33, iar în minutul 68 a fost înlocuit de Daniel Pancu. După 18 etape, Rubin Kazan este pe primul loc, cu 37 de puncte, în timp ce Terek are 24 de puncte şi e pe poziţia a zecea.
Daniel BISTRICEANU

Naidin a debutat cu gol în Azerbaidjan
Mijlocaşul român Leonard Naidin a marcat unicul gol al partidei pe care echipa sa, Neftci Baku, la care mai evoluează Adrian Neaga şi Marian Aliuţă, a câştigat-o, cu 1-0, în deplasare, cu Olimpik, în prima etapă a campionatului din Azerbaidjan. Acesta a fost meciul de debut pentru Naidin la Neftci, formaţie la care s-a transferat în această vară. El a reuşit să înscrie în minutul 10. Adrian Neaga a fost titular la formaţia din capitala Azerbaidjanului, iar Marian Aliuţă a intrat pe teren imediat după pauză. În prima ligă azeră mai evoluează alţi patru fotbalişti români. Daniel Opriţa, Mihai Panc şi Cristian Muscalu activează la campioana FC Baku, primii doi transferându-se acolo la începutul acestei săptămâni, iar fostul fundaş al Universităţii Cluj, Răzvan Ţârlea, este legitimat la FC Qabala.
Ionuţ NICA

Max Nicu, integralist la Hertha
Mijlocaşul român Maximilian Nicu a evoluat la Hertha Berlin pe întreaga durată a partidei de duminică, pierdută în deplasare în faţa formaţiei Borussia Monchengladbach, cu 2-1. Borussia a deschis scorul în meciul contând pentru etapa a doua prin Brouwers, în minutul 23. Matmour a majorat diferenţa în minutul 53, iar Kacar a marcat singurul gol al Herthei un minut mai târziu. Duminică va mai avea loc meciul Schalke-Bochum. Clasament: 1. Wolfsburg 6p, 2. Hamburg 4p, 3. Borussia Monchengladbach 4p, 4. Eintracht Frankfurt 4p, 5. Bayer Leverkusen 4p.
Ionuţ NICA

Chivu, absent cu Bahrain
Campioana Italiei, Internazionale Milano, la care este legitimat şi Cristian Chivu, a câştigat cu 1-0 meciul amical cu naţionala statului Bahrain, disputat în oraşul austriac Kapfenberg, pe stadionul „Franz Fekete“. Singurul gol al partidei a fost înscris de Mancini, în minutul 63. Partida amicală a fost ultima pe care Internazionale a disputat-o înaintea începerii noului sezon în Serie A, iar Cristian Chivu nu a fost inclus în lot.  „Vor fi multe partide în campionat în care adversarii se vor apăra cu toată echipa, aşa că vom avea de muncit pentru victorii“, a spus antrenorul Jose Mourinho. Internazionale va întâlni în prima etapă pe Bari, pe teren propriu.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS