15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorina Pierdevară, campioană în două probe

Florina Pierdevară, campioană în două probe

Alergătoarea craioveană, legitimată la LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea Craiova, s-a întors cu trei medalii, dintre care două de aur, de la CN rezervat juniorilor 1.

Atleţii olteni au participat cu succes la Campionatul Naţional pentru juniori 1, revenind acasă cu 18 medalii. Competiţia s-a desfăşurat weekendul trecut, la Bucureşti, şi a adunat la start 294 de participanţi (100 de fete, 194 de băieţi), de la 92 de cluburi.
La feminin, probele de semifond şi fond au fost câştigate de două oltence, Florina Pierdevară (LPS „Petrache Trişcu – CS Universitatea Craiova) şi Andra Loredana Ologu (CSS Drobeta Turnu Severin).
Craioveanca Florina Pierdevară a câştigat două probe, 800 m şi 1.500 m. La 800 m, sportiva pregătită de Mircea Alexandrescu a încheiat cursa cu timpul 2:09.16, iar la 1.500 m a obţinut performanţa 4:37.07.
La începutul acestui an, la Campionatele Naţionale de sală, Pierdevară ieşise campioană naţională la 1.500 m, iar la 800 fusese devansată doar de Mirela Lavric, sportivă care de data aceasta nu a mai participat la Naţionale, fiind angrenată într-o competiţie mult mai importantă, Campionatul Mondial (seniori) de la Berlin.
Pe lângă cele două titluri naţionale, Pierdevară a mai ajutat şi echipa de ştafetă de 4×400 m de la LPS „Petrache Trişcu“ Craiova, care a obţinut medalia de argint. Din echipă au mai făcut parte Elena Tănasie, Raluca Dumitru şi Cristina Tora.
Severineanca Andra Loredana Ologu şi-a trecut şi ea în palmares două titluri naţionale la 3.000 m (9:54,44) şi 5.000 m (18:27.33).
La 1.500 m a mai urcat pe podium o alergătoare din Oltenia, Aura Vătafu, de la Şcoala Generală „Tudor Vladimirescu“ din Drăgăşani, care a cucerit bronzul.
Medalii de argint au mai obţinut: Mădălina Claudia Tacu (CSM Craiova – CS Viitorul Vaslui) – aruncarea ciocanului, Sorin Cotoi (LPS „Petrache Trişcu“ – CSM Craiova) – aruncarea ciocanului, Raluca Morjan (CSS Drobeta Turnu Severin) – 3.000 m obstacole, ştafeta feminină de 4×100 m de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Râmnicu Vâlcea, formată din Maria Mazilu, Laura Dumitraşcu, Simina Rizea şi Ana Maria Roşianu. În proba de 10 kilometri marş, reprezentanţii CSM-LPS „Petrache Trişcu“ Craiova au câştigat trei medalii. La masculin, Marian Ianoşi a luat argintul, fiind urmat de colegul de club Dragoş Berendei, iar la feminin, Georgiana Enache a urcat pe a treia treaptă a podiumului.

Bianca Perie,
nou record naţional

Tot medalii de bronz au mai cucerit şi următorii atleţi olteni: Raluca Dumitru (LPS „Petrache Trişcu“ Craiova) – 400 m garduri, Ana Maria Roşianu (CN „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea) – 100 m, Constantin Adrian Mihăescu (CN „Mircea cel Bătrân“ Râmnicu Vâlcea) – 100 m, echipa masculină de ştafetă 4×100 m de la LPS Slatina (Alexandru Constantin Abagiu, Ciprian Dincă, Constantin Postelnicu, Marius Şerban) şi ştafeta feminină de 4×400 m a Şcolii Generale „Tudor Vladimirescu“ din Drăgăşani (Andreea Filidiroiu, Denisa Popa, Aurelia Moanţă, Aura Vătafu).
La Naţionalele juniorilor 1 s-a consemnat un nou record naţional, obţinut de Bianca Perie, la ciocan, cu o aruncare care a măsurat 69,63 metri. Vechiul record, 69.59 m, care data din 8 august 2008, îi aparţinea tot ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS