16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Puncte în casă

„U“ Craiova – Pandurii 2-0
Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 2.500.
Au marcat: Dina ‘8, Stoica ‘17.
„U“ Craiova: Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, R. Barbu, Şoavă – Prepeliţă (‘62, Firţulescu), D. Stoica, Dilevski, Fl. Costea – Baird (‘81, J. Nicolae), Dina (‘53, V. Badea). Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan (‘35, Rusu), Fl. Stângă, Păcurar (‘41, Murgan), Grecu – Raskovic (‘70, Arrieta), Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Cartonaşe galbene: Bărboianu, Firţulescu / Grecu, Stanca, Păcurar, Cardoso.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – Cr. Nica, St. Slabu.

Sub ochii lui Victor Piţurcă, Universitatea Craiova a bifat prima reuşită din acest sezon şi speră să „recidiveze“ cât mai des în perioada următoare.

Craiova a început meciul ofensiv, cu trei atacanţi, Florin Costea, Dina şi Baird, primul acţionând din linia mediană. Echipa Pandurii a început precaut meciul, mizând pe apărare, invitându-i practic pe craioveni să atace. Juveţii nu au aşteptat prea mult şi au găsit rapid culoarul spre gol, Dina deviind peste Stanca, de la colţul scurt, centrarea lui Prepeliţă (‘8). Gazdele au forţat în continuare şi Baird a şutat puternic de la marginea careului mare, însă Stanca a salvat cu un reflex extraordinar. Fără Sorin Cîrţu pe banca tehnică, suspendat, pandurii au reuşit să treacă centrul terenului abia în minutul 13. Angajat de Păcurar la limita careului advers, Grecu a şutat periculos, Lung Jr. reuşind să respingă în faţă, balonul sărindu-i pe cei doi atacanţi ai oaspeţilor. A fost un simplu foc de paie pentru că Ştiinţa a continuat să defileze, Stanca opunându-se din nou la centrarea lui Florin Costea (‘16). Acelaşi Stanca s-a opus, un minut mai târziu, contraatacului lui Dina, portarul pandurilor faultând la limita careului şi a scăpat doar cu galben. Nu a reuşit însă să împiedice şi golul, Dorel Stoica (‘17) transformând în vinclu lovitura liberă acordată de Haţegan. Mulţumită cu avantajul de pe tabelă, Craiova a micşorat turaţia, fără să cedeze şi iniţiativa pe teren. Cîrţu a schimbat imediat, betonându-şi defensiva în ciuda scorului de pe tabelă. Hidişan şi Păcurar, găsiţi, probabil, răspunzători de rezultatul nefavorabil, au fost trimişi la cabine, fiind înlocuiţi de un fundaş, Rusu, respectiv un mijlocaş defensiv, Murgan.

Debuturi pentru Ştiinţa

Scăpată de griji, Ştiinţa nu a mai forţat în partea a doua a jocului, preferând să joace la rezultat. Scorul, dar şi lipsa de inspiraţie a gorjenilor i-au permis antrenorului Daniel Mogoşanu să introducă pe teren, la începutul reprizei secunde, două dintre speranţele Universităţii, Vali Badea, aflat la primul meci în tricoul alb-albastru, şi Firţulescu, jucător care are o nouă şansă la echipa mare. Ocaziile mari de gol au lipsit, ca şi spectacolul de altfel.
Pe finalul întâlnirii, Ştiinţa a mai consemnat un debut în Liga I, Jackie Nicolae (18 ani) luându-i locul lui Baird. Pandurii au mai încercat câteva raiduri pe finalul întâlnirii, însă trupa lui Mogoşanu a fost la post, reuşind, în cele din urmă, să obţină o victorie meritată, prima din acest sezon, care ar trebui să deschidă pofta craiovenilor pentru noi reuşite. „Ne trebuia o victorie de moral. Sunt convins că de acum înainte vom juca la adevărata valoare, pentru a aduce lumea la stadion. La Braşov vrem să câştigăm cele trei puncte“, a spus Dorel Stoica după meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII