16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii II a preferat Vestul

Pandurii II a preferat Vestul

Pandurii II a fost singura care a solicitat să fie repartizată în seria a cincea, acolo unde oficialii consideră că are şanse mai mari să-şi îndeplinească obiectivul, promovarea în Liga a II-a, restul optând pentru seria a IV-a, unde deplasările sunt mai puţin costisitoare. „Din punctul meu de vedere, o plasare în Seria Vest este benefică echipei. În acest fel, pe lângă faptul că vom juca în deplasare pe terenuri foarte bune, în Arad şi Timiş investindu-se mult în infrastructură, jucătorii mei vor avea parte şi de semicantonamente înaintea deplasărilor. Este cu totul altceva să poţi să joci după ce beneficiezi de o cazare înaintea partidei şi alta este să te dai jos din autocar şi să intri pe teren“, a spus antrenorul Gabi Zahiu.
Contracandidatele pandurilor la promovare ar fi Minerul Mehedinţi, CFR Timişoara şi FC Timişoara, prima dintre ele fiind susţinută financiar de USMO, ca şi Pandurii II. Gruparea de primă ligă a reluat discuţiile cu Universitatea „Constantin Brâncuşi“ pentru finalizarea parteneriatului parafat în urmă cu doi ani. „Ei vor să refacă terenul de fotbal de la Debarcader şi ar fi şi în interesul nostru ca acesta să fie făcut la nivelul Ligii a III-a. Este posibil ca acolo să joace Pandurii II şi chiar să facă antrenamente prima echipă cu porţile închise, în timp ce pe Municipal nu este posibil acest lucru. În schimb, noi ne-am dat acceptul ca nou-înfiinţata echipă de Liga a IV-a, Universitatea Târgu Jiu, să folosească terenul sintetic“, a afirmat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi.

Vintilescu, reactivat de Ralbex

Atacantul Sorin Vintilescu, deţinătorul recordului de goluri marcate în Liga I pentru Pandurii, va evolua din sezonul viitor la nou-promovata în Liga a III-a, Ralbex Turcineşti, unde antrenor este fostul său coechipier Cristi Popescu. Tot la Ralbex este posibil să ajungă Amzucu şi Hârsu, alţi doi foşti panduri, dacă obţin transferul de la FC Drobeta. Dintre pandurii care au contribuit la promovarea în Liga I se mai regăsesc în eşalonul trei Bobi Trofin, la Jiul Rovinari, în postura de antrenor secund şi jucător, precum şi Adi Popescu şi Robert Vancea, la Pandurii II, ultimul fiind şi antrenor secund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS