17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii au jucat bine, dar au pierdut

Găzarii au jucat bine, dar au pierdut

Gaz Metan CFR Craiova    0
„U“ Cluj    1
A marcat:
Iacob ‘66.
Stadion „CFR“, spectatori: 1.200.
Gaz Metan CFR: Râmniceanu – Buleică, Feleagă, Cruşoveanu (‘64, Băiţa), Preda – Buzărnescu (‘74, M. Gheorghe), Pătrană, Rioşeanu (‘69, Stanciu), Mitroi – Trifu, Crăciun. Antrenor: Ionel Tersinio Gane.
„U“ Cluj: Huţan – Unguruşan, Szilaghy, Teuşan, Iuhas (‘77, Niţu) – Bucşa, Cojocnean (‘64, Iacob), Santos, Popa – Voican, Sântejudean (‘46, Borza). Antrenor: Carmelo Palilla.
Cartonaşe galbene: Crăciun, Mitroi (2) / Iuhas, Iacob, Voican, Huţan.
Cartonaşe roşii: Mitroi ‘85 / Popa ‘63.
Au arbitrat: Cl. Băboia – Gh. Bogdan, Cl. Florea.

În ciuda evoluţiei bune de pe teren, gruparea craioveană a cedat la limită în faţa clujenilor pe terenul de la „Depou“.

Entuziasmul elevilor lui Ionel Tersinio Gane şi Ionel Luţă a condus la un joc bun, gazdele reuşind să domine clar ostilităţile din teren, însă neşansa nu i-a lăsat să şi marcheze. Campionul ratărilor a fost Patrian Trifu, care a trimis de două ori cu capul pe lângă poarta goală (‘18, ‘42). Fostul atacant al Universităţii Craiova, Cătălin Crăciun, a irosit şi el două oportunităţi de a marca, în timp ce căpitanul Pătrană a trimis din lovitură liberă la încheietura barelor.
La cealaltă poartă, Râmniceanu a fost înger şi demon. În minutul 54 a parat penaltiul bătut de Borza, după un fault al lui Pătrană asupra lui Popa, dar în minutul 66 a decis soarta partidei, nefiind pe „fază“ la lovitura liberă de la 30 de metri bătută de Iacob, scor 0-1. Cele două echipe au încheiat jocul în zece oameni, Popa, pentru călcarea lui Cruşoveanu, şi Mitroi, pentru cumul de galbene, ajungând prematur la cabine.

Gane nu s-a împăcat
cu rezultatul

La conferinţa de presă de după meci, antrenorul „găzarilor“, Ionel Tersinio Gane, s-a declarat nemulţumit de scorul final, motivând că elevii săi ar fi meritat cel puţin un egal după cum s-au desfăşurat ostilităţile. „Am controlat meciul de la un capăt la celălalt. Ei au avut doar acel penalti şi golul, în rest nimic. Nu cred că Universitatea Cluj merita să câştige după modul în care s-a desfăşurat partida. Băieţii mei şi-au dorit mult victoria, dar nu a fost să fie. Sunt mulţumit de atitudine, nu am ce să le reproşez jucătorilor. Dacă nu ar fi fost greşeala de la gol, lucrurile stăteau altfel“, a spus „Jerry“ Gane, a cărui echipă a fost încurajată din tribune şi de jucătorii Universităţii Craiova, patronul Ştiinţei, dar şi de fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă.
De partea cealaltă, tehnicianul „şepcilor roşii“, italianul Carmelo Palilla, a apreciat atitudinea elevilor săi: „S-a văzut că avem de-a face cu un campionat tare. Băieţii mei au luptat ca nişte lei, dar mai avem o groază de lucruri de pus la punct. Sunt convins că vor veni jocuri şi mai bune pentru noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS