26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAnca Heltne şi Cristina Casandra, surprize neplăcute

Anca Heltne şi Cristina Casandra, surprize neplăcute

Cele două experimentate atlete nu s-au calificat în finală în probele în care au luat startul la Campionatul Mondial din Berlin. În schimb, tinerele Monica Stoian (CSM Craiova), Maria Negoiţă şi Cristina Bujin sunt finaliste.

Câteva dintre atletele din delegaţia României, prezentă la Campionatul Mondial de atletism în aer liber de la Berlin (Germania), au concurat în weekend.
Înainte de sesiunea de aseară, doar trei dintre românce, Monica Stoian (CSM Craiova), Maria Negoiţă şi Cristina Bujin, reuşiseră calificări în finale, iar surprize neplăcute au venit din partea mult mai experimentatelor Anca Heltne (aruncarea greutăţii) şi Cristina Casandra (3.000 m obstacole), care au ratat calificarea.
În prima zi de concurs, la 3.000 m obstacole, olteanca Ancuţa Bobocel şi Cristina Casandra au ratat calificarea în finala probei, ele ocupând locurile şapte, respectiv 11 în seriile din care au făcut parte. Severineanca Ancuţa Bobocel a ocupat locul şapte în prima serie, cu timpul de 9 minute, 34 de secunde şi 39 de sutimi. Acesta este cel mai bun timp al sezonului pentru româncă.
Cristina Casandra a concurat în seria a treia a calificărilor şi a terminat pe locul 11, cu timpul de 9:49,88. Este pentru prima dată în ultimii cinci ani când Casandra ratează o finală de CM, ea reuşind chiar şi un onorabil loc cinci la Olimpiada de la Beijing. În finala probei s-au calificat primele patru clasate din fiecare serie şi cele mai bune trei atlete dintre cele clasate mai jos de locul patru în serii.
O performanţă remarcabilă a obţinut sâmbătă junioara Cristina Bujin care s-a calificat în finala probei de triplusalt. Aflată în premieră la o competiţie de asemenea anvergură, constănţeanca a sărit 14,29 metri, ea ocupând locul patru în Grupa B de calificare. În finala acestei probe s-au calificat sportivele care au reuşit sărituri de peste 14,45 metri sau primele 12 performanţe ale celor două grupe.
Ieri-dimineaţă, altă favorită la medalie din delegaţia tricoloră, Anca Heltne, nu a reuşit să se califice în finala probei la aruncarea greutăţii, cea mai bună performanţă a sa (17,92 metri) aducându-i doar clasarea pe locul şapte în grupa A. Sportiva română, medaliată cu bronz la Europenele din martie, nu a reuşit să atingă baremul de calificare directă (18,50 metri), aruncând în ordine 17,92 metri, 17,82 şi 17,69 metri, la ultima încercare şi a încheiat grupa A pe locul şapte, în condiţiile în care în ultimul act vor participa 12 atlete, din cele două grupe de calificare.

Două finaliste la suliţă

Tot în sesiunea de ieri-dimineaţă, Monica Stoian, sportivă legitimată la CSM Craiova, şi Maria Negoiţă s-au calificat în finala probei de aruncare a suliţei.
Monica Stoian a reuşit o aruncare de 60,29 metri, reuşind a opta performanţă din concurs, în timp ce Maria Nicoleta Negoiţă a aruncat 59,46 metri şi a prins ultimul loc calificant în finala programată mâine seară.
Mirela Lavric a ratat calificarea în semifinala probei de 800 de metri, după ce a încheiat seria a doua pe locul şase, cu timpul de 2:04.49 minute. Conform regulamentului, în semifinală s-au calificat primele trei clasate din fiecare dintre cele şase serii, plus încă şase sportive cu cel mai bun timp.

Claudia Ştef,
doar locul 23

În proba de 20 de kilometri marş, cea mai bine clasată dintre cele trei românce a fost Ana Maria Groza, care a terminat pe locul 16, cu timpul de 1:35:19. Craioveanca Claudia Ştef a încheiat cursa pe locul 23, cu 1:36:09, iar Anamaria Greceanu s-a clasat pe locul 34, cu 1:43:35.  
Delegaţia României la CM de la Berlin aliniază doar sportive, FR de Atletism anunţând că obiectivul fixat pentru această competiţie este câştigarea a una sau două medalii şi prezenţa a trei-patru sportive în finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS