14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFRF înţeapă Vâlcea cu ACU

FRF înţeapă Vâlcea cu ACU

Fotbaliştii din Zăvoi au fost întorşi din drumul spre Arad după ce Comisia de Disciplină a FRF a decis retrogradarea formaţiei ACU. Jucătorii de la CSM au plecat vineri dimineaţă spre Arad, pentru că sâmbătă ar fi trebuit să joace primul meci al turului de campionat în compania echipei ACU din localitate. Formaţia arădeană retrogradase la finele sezonului trecut, dar FRF anunţase că va prelua locul de la Liberty Oradea, grupare care îşi anunţase retragerea din campionat. Vineri însă, Comisia de Disciplină a FRF a decis ca ACU să fie retrogradată în Liga a IV-a, în urma scandalului de corupţie în care arădenii au fost implicaţi după ultima etapă a campionatului trecut, când, se pare, a existat o tentativă de mituire a fotbaliştilor de la FC Bihor Oradea. „Conform articolului 60.1 din Regulamentul Disciplinar (RD), se sancţionează preşedintele clubului FC ACU Arad, Gheorghiţa Onu, cu o penalitate sportivă de 100.000 de lei, cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru doi ani; conform articolului 60.1.c din RD, echipa de seniori a grupării arădene a fost retrogradată în categoria imediat inferioară“, sună sentinţa dată de comisie.
În aceste condiţii, fotbaliştii vâlceni au fost întorşi din drum, iar CSM nu va juca sâmbătă. Meciul din prima etapă va fi amânat, un posibil adversar pentru vâlceni urmând să se aleagă dintre echipele CFR Timişoara şi FCM Târgovişte, următoarele retrogradate în Seria Vest sezonul trecut. Există şi posibilitatea ca această serie să fie compusă doar din 16 formaţii în cazul în care nici CS Otopeni nu va continua în eşalonul secund. „Numai în România se poate întâmpla aşa ceva. Echipa ajunsese la Deva şi a trebuit să se întoarcă. Nu înţeleg de ce această decizie a Comisiei de Disciplină a fost luată aşa de târziu. Nu ştim nici cu cine vom juca, nici dacă vom mai juca în prima etapă. În acest moment este o harababură“, a declarat Florin Verigeanu, directorul general al echipei vâlcene, nemulţumit de faptul că fotbaliştii au fost puşi pe drumuri.
Iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea vor avea sâmbătă parte de fotbal pe stadionul din Zăvoi, unde vor juca FC Argeş şi FCM Târgu Mureş, deoarece argeşenii au stadionul suspendat pentru o etapă, intrarea urmând să fie liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS