17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul test înaintea partidei cu Franţa

Ultimul test înaintea partidei cu Franţa

Ungaria – România
Stadion „Puskas Ferenc“, astăzi, ora 21.00 (Pro TV, în direct).
Formaţii probabile:
Ungaria:
Fulop – Bodnar, Szeli, Vanczak, Juhasz – Hajnal, Halmosi, Bodor – Dzsudzsak, Huszti – Torghelle. Selecţioner: Erwin Koeman.
România: Coman – Dănănae, Goian, Chivu, Neşu – Mara, Rădoi, Ghioane, Nicu – Bucur, Marica.
Selecţioner: Răzvan Lucescu.

Naţionala României va susţine astăzi, în deplasare, un meci amical în compania reprezentativei Ungariei, pregătindu-se pentru disputa din toamnă cu „cocoşii galici“, din preliminariile CM 2010.

În perspectiva partidei cu Franţa, pe care o va disputa în toamnă, la Paris, în cadrul preliminariilor CM 2010, naţionala de fotbal a României va susţine astăzi, în deplasare, un meci amical în compania reprezentativei Ungariei. Confruntarea dintre Ungaria şi România se va desfăşura pe arena „Puskas Ferenc“, de la ora 21.00, şi va fi transmisă în direct de Pro TV.
În opinia selecţionerului tricolorilor, Răzvan Lucescu, amicalul cu reprezentativa ungară este util, mai ales că adversarul a crescut valoric în ultimii ani. „Este un test binevenit împotriva unui adversar care este în creştere, cu şanse reale de calificare la Campionatul Mondial şi care are jucători ce evoluează în campionate străine puternice. Va fi un joc util, mai ales că următorul nostru meci oficial se va disputa în deplasare, la Paris“, a afirmat Lucescu Jr.

Probleme de efectiv pentru Lucescu

Răzvan Lucescu nu va putea alinia astăzi cel mai bun „unsprezece“, patru dintre titularii naţionalei noastre, fundaşii Cristi Săpunaru şi Răzvan Raţ, mijlocaşul Cristi Tănase şi atacantul Adrian Mutu, absentând din cauza unor probleme medicale. Pe lista indisponibililor este şi atacantul Bogdan Stancu, care a suferit o entorsă. Selecţionerul tricolorilor consideră că absenţele din lot sunt foarte importante, adăugând însă că staff-ul naţionalei trebuie să fie pregătit mereu pentru a veni cu soluţii de înlocuire a jucătorilor indisponibili.
„Nu este o situaţie plăcută, dar trebuie să ne pregătim şi să fim atenţi la tot ce se întâmplă în campionatul intern, pentru ca astfel de situaţii să nu ne influenţeze negativ. Mutu s-a îmbolnăvit, am discutat cu cei de acolo şi am considerat că e mai bine să rămână în cantonamentul Fiorentinei şi să îl avem pentru meciul cu Franţa. De asemenea, să nu uităm că nu l-am putut convoca nici pe Săpunaru, care are probleme. Ne lipseşte şi celălalt fundaş lateral, Răzvan Raţ, şi trebuie să găsim soluţii de refacere a liniei defensive. Şi absenţa lui Cristi Tănase ar fi de subliniat, pentru că a evoluat bine când a fost chemat“, a spus Lucescu.

Chivu: Tratăm meciul
cu seriozitate

Căpitanul selecţionatei României, Cristian Chivu, a dat asigurări că tricolorii vor trata cu seriozitate meciul de la Budapesta. Fundaşul lui Inter Milano a subliniat că duelul dintre Ungaria şi România trebuie să se desfăşoare în „limitele fairplay-ului şi ale bunului-simţ“. „Orice meci e important, se pot vedea foarte multe lucruri. Vom trata meciul cu seriozitate. Jucătorii noi sunt bineveniţi, ştiu ce au de făcut. Înseamnă că au valoare dacă au ajuns la naţională. Consider că meciul de la Budapesta se rezumă doar la fotbal, incidentele de la Ujpest cu Steaua nu au nici o legătură. E o partidă care trebuie să se joace în limitele fairplay-ului şi ale bunului-simţ“, a afirmat Chivu, care a adăugat că naţionala Ungariei este valoroasă din moment ce are şanse de calificare la Cupa Mondială din 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU