21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Daţi-ne bani şi descentralizăm!
Consiliul Judeţean Dolj pune condiţii pentru a accepta preluarea Direcţiilor pentru Tineret şi Sport Dolj în subordinea sa. „Potrivit HG nr. 563/2009, ar trebui să preluăm cele două Direcţii. Până acum ne-am repezit să preluăm tot ce a zis guvernul, dar nu a fost întotdeauna bine. Acum nu avem nici un entuziasm, pentru că bazele sportive trec în administrarea autorităţii judeţene. Dacă ni le dau, să ni le dea în proprietate publică. Dacă ni le dau ca să scape de ele nu ne convine, pentru că le preluăm cu pasive şi active anul acesta, dar la anul? Vrem să se prevadă bani pentru ele şi pe anul viitor“, au declarat luni oficialii Consiliului Judeţean Dolj.
Valentin TUDOR

Traian Băsescu, aşteptat la Tismana
Preşedintele Traian Băsescu ar putea să petreacă sărbătoarea Sfintei Marii la Mănăstirea Tismana. Şeful statului şi-ar fi manifestat intenţia să vină sâmbătă, 15 august, la locaşul de cult din judeţul Gorj, care poartă şi hramul Sfintei Marii. Cu ocazia acestei sărbători creştine, se vor desfăşura o nouă ediţie a Festivalului cântului şi portului oltenesc „Tismana 2009“, precum şi un bâlci.
Alin ION

Olimpicii doljeni, în excursie în Grecia

106 elevi doljeni care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale în anul şcolar 2008-2009 vor pleca pentru cinci zile în Grecia. Excursia este oferită elevilor care au obţinut locurile I, II, III, dar şi menţiuni la olimpiadele naţionale pe discipline de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj şi de consiliul judeţean. Cei mai mulţi olimpici provin de la CN „Carol I“ – 26 de elevi, CN „Fraţii Buzeşti“ – 23, Liceul de Artă „Marin Sorescu“ –  15, CN „Elena Cuza“ – 11. „Este vorba despre olimpicii naţionali cu rezultate foarte bune, care au clasat Doljul în topul câştigătorilor la română, matematică, limbi străine, discipline socio-umane, dar şi discipline tehnice. Olimpicii selectaţi provin din 26 de unităţi şcolare atât din Craiova, cât şi din judeţ: Filiaşi, Băileşti, Calafat etc.“, a precizat Mariana Niculescu, inspector şcolar activităţi educative în cadrul ISJ Dolj.
Olimpicii câştigători vor fi însoţiţi în excursia în Grecia de 11 cadre didactice.
Ana DĂNESCU

Festival de muzică lăutărească
O nouă ediţie a Festivalului de muzică lăutărească „Gena Bârsan“ va avea loc pe 27 august, la Târgu Cărbuneşti. Acesta se adresează tarafurilor lăutăreşti care folosesc în interpretare instrumente tradiţionale şi respectă autenticitatea cântecului şi portului popular. Se vor acorda mai multe premii, câştigătorii trofeului festivalului urmând să plece acasă cu suma de 2.500 de lei. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Târgu Cărbuneşti, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ şi Centrul Cultural „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti.
Mihaela FLOROIU

PSD Gorj şi-a desemnat candidatul la Primăria Turburea

PSD Gorj mizează la alegerile pentru desemnarea noului primar al comunei gorjene Turburea pe cel care a ocupat acest post timp de două mandate, dar a fost învins la alegerile trecute. Astfel, conducerea partidului l-a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Teodor Iloiu, candidatul la funcţia de primar. Alegerile în comuna Turburea vor avea loc pe 23 august, după ce fostul edil-şef al localităţii, Daniel Ursulescu, a murit în urma unui accident de circulaţie. Soţia acestuia, Daniela Ursulescu, va candida la alegeri din partea PNL Gorj, partid din care a făcut parte şi fostul primar.
Alin ION

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS