17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii s-au fotografiat cu clasamentul

Pandurii s-au fotografiat cu clasamentul

Florin Popete, singurul gorjean dintre titularii lui Cîrţu, crede că alcătuiesc mai degrabă o echipă de mijlocul clasamentului, poziţia actuală de lider al Ligii I fiind doar o conjunctură.

Cu punctaj maxim după două etape, formaţia Pandurii Târgu Jiu trăieşte clipe istorice în Liga I, clasându-se pentru prima dată în istoria clubului pe prima poziţie a clasamentului. Gorjenii rămân însă cu picioarele pe pământ, conştientizând că locul lor este la mijlocul clasamentului. „Este abia a doua etapă. Echipele nu sunt puse încă la punct cu pregătirea fizică, sunt emoţiile începutului de campionat şi, printr-o conjunctură, poţi să fii pe primul loc în startul sezonului. Am avut şi noroc pentru că, dacă băteau CFR Cluj, Rapid, Steaua, una dintre ele ajungea pe primul loc. Pandurii este o echipă cu jucători valoroşi care, de-a lungul timpului, şi-au dovedit calităţile. Vreau să ne clasăm cât mai sus. Totuşi, părerea mea este că suntem o echipă de mijlocul clasamentului, locurile opt-zece. S-a făcut o pregătire destul de bună. Toţi jucătorii ştiu ce au de făcut şi încep să se vadă roadele.
Mi-aş dori ca la finalul campionatului să ne clasăm în obiectivul stabilit de conducere, locurile şase-zece“, a spus Florin Popete, cel mai vechi component al echipei Pandurii, care a promovat cu gruparea gorjeană din divizia C până în prima ligă.

„Nu suntem de locul întâi“

Pandurii speră să se menţină în fruntea clasamentului şi după etapa următoare, când este programat derbiul Olteniei, cu Universitatea Craiova. „Sperăm să venim cu toate cele trei puncte de la Craiova, dar asta depinde de condiţiile de joc. Mai mulţi factori pot să decidă rezultatul din Bănie. Este o conjunctură favorabilă pentru formaţia Pandurii să se menţină pe primul loc. Se munceşte şi putem face o figură frumoasă. Dacă învingem la Craiova, rămânem pe primul loc“, a mai spus Popete. Şi preşedintele pandurilor, Marin Condescu, este conştient că locul actual din clasament nu reflectă valoarea echipei. „Am dat două goluri şi n-am primit nici unul, de aceea suntem pe locul întâi, dar nu suntem noi echipă de prima poziţie în prezent. Vrem însă să ne valorificăm avantajul terenului propriu şi să luăm cât mai multe puncte în deplasare“, a spus Condescu. Şeful grupării gorjene anticipează un spectacol frumos pe „Ion Oblemenco“ şi are încredere că Sorin Cîrţu o să ştie să pregătească echipa, chiar dacă nu va avea dreptul să stea pe bancă. „Va fi un meci foarte frumos cu Craiova. Sunt convins că Sorin Cîrţu o să ştie să pregătească bine jocul. Din tribună va vedea o fostă echipă şi actuala sa formaţie“, a mai declarat Condescu. Nici jucătorii nu par a fi deranjaţi de o posibilă suspendare a lui Sorin Cîrţu după eliminarea din partida cu FC Vaslui. „Nu ne afectează faptul că Sorin Cîrţu nu va sta pe bancă. A mai fost în tribună, chiar şi cu Craiova, şi nu am pierdut“, a spus Florin Popete.

Pârvu revine la Pandurii

Atacantul Florin Pârvu a renunţat să-şi mai caute echipă şi şi-a anunţat revenirea la Pandurii Târgu Jiu. Cotat la 30.000 de euro, plus TVA, Pârvu nu a convins pe nimeni să dea aceşti bani şi este nevoit să se întoarcă sub comanda lui Sorin Cîrţu, fiind sub contract cu gruparea gorjeană. „Am să revin la antrenamente la formaţia Pandurii, deoarece este foarte greu să mai găsesc acum o echipă care să dea bani pentru mine. Nici nu am jucat prea mult în ultima perioadă, aşa că n-am ce face… Probabil mă vor trimite să joc la echipa a doua. Ce să fac? Să stau acasă? Am nouă impresari în toată lumea. În America, în Germania… Peste tot sunt probleme cu banii şi nici o echipă nu vrea să mai dea bani aşa uşor“, a declarat Pârvu. Acesta a refuzat oferta echipei UTA, din liga secundă, din cauza condiţiilor financiare. „De când am plecat de la Craiova am tot făcut paşi înapoi în ideea că e bine pentru mine să joc. Am ajuns şi la Bistriţa, şi la Farul. Când am venit la Pandurii, m-am bucurat şi pentru că este aproape de casă. Nu pot să plec şi să joc pentru echipe care să-mi dea 1.000 de euro pe lună. Am să mă antrenez, am să joc la echipa a doua, iar în iarnă voi vedea“, a mai spus Lucian Pârvu. Acesta susţine că nu a încercat niciodată să-l „sape“ pe Sorin Cîrţu, tehnicianul înţelegând greşit un demers al său la Condescu. „Eu n-am avut nici un fel de conflict cu antrenorul. L-am rugat şi pe preşedinte să-i spună de ce am fost eu cu Vancea la el în birou atunci când au fost acele probleme. Eu am fost la preşedinte pentru altfel de probleme, dar se pare că antrenorul a înţeles altceva şi îmi poartă în continuare pică“, a mai declarat Pârvu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU