17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDănănae, pe urmele lui Negrilă

Dănănae, pe urmele lui Negrilă

Fundaşul dreapta al Ştiinţei este foarte aproape de un debut la echipa naţională.

În absenţa unor jucători precum Florin Costea, Andrei Prepeliţă sau Dorel Stoica, „nestematul“ Universităţii sub tricolor, la meciul cu Ungaria, este Ovidiu Dănănae. Un jucător care a crescut mult în ultima vreme, iar meciurile bune făcute la echipa de club l-au propulsat printre internaţionalii români. Fundaşul dreapta craiovean are toate şansele să se regăsească printre titularii cu care Răzvan Lucescu va aborda amicalul de mâine, în condiţiile în care Săpunaru, accidentat, nu este disponibil.
La şedinţa de pregătire programată duminică, Dănănae a fost printre jucătorii cărora Răzvan Lucescu le-a acordat o atenţie deosebită. La contraatacuri, Dănănae şi Rădoi au făcut echipă, având misiunea să oprească acţiunile trioului ofensiv Ghioane – Marica – Dănciulescu.
Dănănae este într-o formă sportivă excelentă, fiind printre puţinii fotbalişti de la Ştiinţa care au mulţumit suporterii în acest debut de campionat. Introducerea pe teren la amicalul cu maghiarii ar însemna debutul său sub tricolor. Ovidiu a fost chemat la naţională, în premieră, la meciul cu Lituania, dar atunci nu a fost folosit.
Titularizarea lui Dănănae ar însemna recunoaşterea pe deplin a calităţilor sale, după ce în sezonul trecut a fost declarat de presa sportivă cel mai bun fundaş dreapta din Liga I, iar oamenii de fotbal l-au numit noul Negrilă.

Alb-albaştrii îşi dau
corijenţele

În lipsa internaţionalilor Dănănae, Lung Jr., Barbu, Găman, Bărboianu şi M. Costea, alb-albaştrii s-au reunit ieri la cantonamentul din Lunca Jiului, pentru primul antrenament al săptămânii. Astăzi, antrenorul Daniel Mogoşanu a programat două şedinţe de pregătire. La acestea nu participă nici cei doi jucători cu probleme medicale, australianul Josh Mitchell şi Sorin Buşu. Juveţii pregătesc meciul de duminică, împotriva pandurilor, când speră să spargă gheaţa şi să obţină prima victorie din acest sezon. Restanţieri după primele două etape, alb-albaştrii vor să readucă suporterii la stadion prin prestaţiile lor, pentru a nu mai fi taxaţi de fani, aşa cum s-a întâmplat după meciul cu Gaz Metan. Nouă dintre jucătorii Ştiinţei au fost lăsaţi corijenţi de suporteri, care au acordat notă de trecere, pe site-ul craiovamaxima.ro, doar portarului Silviu Lung Jr., fundaşilor Ovidiu Dănănae şi Vali Găman, dar şi atacanţilor Florin Costea şi Julius Wobay. În plus, Lung Jr. a fost votat pe site-ul oficial al Universităţii cel mai bun jucător al meciului de la Mediaş, adunând peste 74% din voturi. Rose, Dilevski, Baird, Stoica, Şoavă şi Bărboianu nu au nici un procent primit din partea fanilor.
Aceştia vor avea însă prilejul să se revanşeze la meciul cu Pandurii, partidă pentru care astăzi (ora 12.00) vor fi puse în vânzare biletele, preţurile rămânând neschimbate: 20 de lei la peluze, 30 de lei la tribuna a II-a, 40 de lei la tribuna I şi 50 de lei la tribuna 0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII