20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, gazată

Ştiinţa, gazată

Gaz Metan Mediaş    2
„U“ Craiova    1
Stadion
„Municipal Gaz Metan“, spectatori: 4.500.
Au marcat: Eric ‘74, Kubala ‘76 / Fl. Costea ‘44.
Gaz Metan Mediaş: Vâtcă – Kratochvil, Hoban, Markovic, Marovic (‘64, Silvăşan) – Kubala, Cr. Todea, Munteanu, Eric de Oliveira (‘82, Buzean), Pârvulescu (‘59, Dudiţă) – Cr. Bud. Antrenor: Cristi Pustai.
„U“ Craiova: S. Lung – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose (‘65, Bărboianu) – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă, M. Costea (‘79, Wobay) – Baird (‘71, Dina), Fl. Costea. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Cartonaşe galbene: Vâtcă, Dudiţă / Prepeliţă, D. Stoica, S. Lung, M. Costea.
Au arbitrat: M. Balaci – Oct. Şovre, M. Velicu.

Alb-albaştrii au pierdut fără drept de apel în faţa unei formaţii care în acest sezon ar fi trebuit să joace la matineu dacă nu profita de scandalul de corupţie, care a dus la retrogradarea echipei FC Argeş.

Universitatea Craiova a început meciul de la Mediaş fără Wobay în primul unsprezece, leonezul fiind pedepsit pentru prestaţia din remiza cu Dinamo, în timp ce Rose şi Şoavă au făcut schimb de posturi faţă de partida cu „câinii“, australianul revenind fundaş. Cu toate acestea, Universitatea nu a reuşit să închidă „bulevardul“ de pe banda stângă. Juveţii au avut un început la fel de slab ca în prima etapă, în timp ce ardelenii au fost mai insistenţi, ratând ocazie după ocazie, spre norocul craiovenilor. În minutul 9, Markovic a reluat cu capul puţin pe lângă poartă o centrare din lovitură liberă de pe partea dreaptă. Apoi, în minutul 13, Kubala l-a depăşit pe Rose şi a centrat în faţa porţii, dar Bud, din şase metri, a dat pe lângă minge. Acelaşi Bud (‘15), scăpat singur spre poartă, l-a luat la ţintă pe Lung, şutul acestuia fiind respins cu piciorul de portarul Ştiinţei. Atacantul Mediaşului i-a scos din minţi pe propriii suporteri în minutul 19, când, singur cu poarta goală, nu a nimerit ţinta din marginea careului mic. Silviu Lung a avut noroc şi în minutul 28, fiind salvat de transversală. Portarul Universităţii a intervenit foarte bine în minutul 31, când a respins în corner şutul bun al lui Eric.
Treziţi la realitate de forcingul gazdelor, elevii lui Daniel Mogoşanu au încercat să iasă pe contraatac şi puteau da lovitura în minutul 38. Profitând de greşeala lui Markovic, Florin Costea a preluat, l-a driblat pe Vâtcă, dar apoi a trimis pe lângă poarta goală din cinci metri. Atacantul Ştiinţei şi-a răscumpărat însă greşeala în minutul 44, când a reuşit să deschidă scorul, după un şut înşelător din interiorul careului, mingea păcălindu-l pe Vâtcă, acesta deviind în propria poartă.

Domnişoarele
alb-albastre

Şi în repriza a doua, Universitatea a fost la fel de neinspirată, fără orizont în ofensivă şi cu o apărare vraişte. Gaz Metan a revenit în forţă şi, în minutul 50, şi-a trecut în cont o nouă bară, după ce Pârvulescu a şutat în transversală. Asediul ardelenilor a continuat, Silviu Lung reuşind să evite alte două-trei goluri. Norocul l-a părăsit însă pe portarul Ştiinţei, care în minutele 74 şi 76 a fost învins de două ori, Eric şi Kubala înscriind pentru 2-1, primul cu un şut din marginea careului mare printre picioarele lui Dorel Stoica, iar cel de-al doilea, după ce l-a lăsat spectator pe căpitanul Ştiinţei.
Gazdele au continuat iureşul la poarta lui Silviu Lung, însă tabela a rămas nemodificată până la finalul întâlnirii, care i-a găsit pe olteni căutând motive pentru această înfrângere. „Noi ne-am pregătit să jucăm pe un teren corespunzător, nu pe o mlaştină, aşa cum a fost la Mediaş. Echipa a evoluat sub aşteptări, este cel mai slab joc de când sunt eu la Universitatea. Ce dracu’ să mai fie pozitiv dacă nu am luat nici un punct! Domnişoarele noastre parcă erau la paradă acolo. Adversarii au jucat cu sufletul, au vrut mai mult, iar noi am jucat numai în figuri“, a spus Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii, după meciul de la Mediaş, la GSP TV.
Acesta a vorbit şi despre ratarea obiectivului de anul trecut, declarând: „Ne pare rău că alte echipe joacă în Europa, iar noi am ratat. Acum am pierdut şi la Mediaş, unde luaserăm în calcul trei puncte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

75 COMENTARII