9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii întâlnesc o echipă cu aere de Europa

Gorjenii întâlnesc o echipă cu aere de Europa

Pandurii Târgu Jiu – FC Vaslui
Stadion
„Municipal“, sâmbătă, ora 19.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Stângă, Păcurar, Grecu – Raskovic, Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.
FC Vaslui: Kuciak – Buhuş, Cânu, Zubar, Bălace – Gerlem, Pavlovic, Genchev, Burdujan – Wesley, Temwanjera. Antrenor: Cristi Dulca.
Vor arbitra: R. Dumitru – Ad. Vidan, V. Marinescu.

Sorin Cîrţu şi-a propus ca şi în acest sezon echipa lui să nu piardă în faţa propriilor suporteri, acest deziderat fiind posibil dacă jucătorii îşi vor păstra atitudinea din campionatul trecut, când doar două echipe au învins la Târgu Jiu.

Cu +3 la „adevăr“, Pandurii Târgu Jiu primeşte pe „Municipal“ replica formaţiei FC Vaslui, debutantă în acest sezon în Liga I. Moldovenii şi-au amânat prima etapă pentru a pregăti calificarea în play-off-ul Europa League, „aterizând“ la Târgu Jiu direct de la Nicosia via Craiova. „Nu e nici un dezavantaj pentru ei că încep Liga I mai târziu, pentru că au două meciuri oficiale deja, care sunt cu mai mare încărcătură decât cele din campionat, dar diferă ca mod de abordare“, susţine Cîrţu. Încărcaţi pozitiv după începutul bun de campionat, pandurii vor să arate şi în acest sezon că formează o echipă greu de învins la Târgu Jiu. „Sunt trei puncte care-ţi creează o stare mult mai bună decât dacă nu am fi luat nimic sau doar un punct în prima etapă. Acest fapt trebuie exploatat. Să vedem dacă jucătorii au înţeles ceva. Ar trebui să avem o stare bună de competiţie, să abordăm partidele care vin de pe o poziţie pozitivă. Vreau să văd la jucători acceaşi atitudine pe care au avut-o şi anul trecut în partidele de acasă, când nu a prea învins nimeni aici“, a spus Cîrţu.
Tehnicianul mizează şi pe sprijinul celui de-al doisprezecelea jucător, publicul, având în vedere că este primul joc acasă pentru gorjeni, iar adversarul este unul de cupe europene. „Sperăm ca stadionul să fie plin pentru că este primul meci acasă. E o întâlnire cu echipa după mult timp de pauză şi e un meci atractiv, care se anunţă aprig disputat pentru că jucăm cu FC Vaslui, formaţie ce evoluează în cupele europene, şi e normal să atragă asistenţa“, a afirmat „Sorinaccio“.
De partea cealaltă, tehnicianul moldovenilor, Cristi Dulca, şi-a avertizat elevii că nu le va fi uşor la Târgu Jiu: „Începem acest campionat din etapa a doua. Avem un meci dificil în compania celor de la Pandurii Târgu Jiu. Întotdeauna după o calificare urmează un meci dificil şi noi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru această partidă. Trebuie să-i tratăm pe cei de la Pandurii cu maximă seriozitate, îi respectăm, au o echipă foarte bună, un antrenor cu experienţă“.

Lazic, legitimat

Predrag Lazic (foto) a semnat cu Pandurii Târgu Jiu un contract pe doi ani, mijlocaşul sârb fiind legitimat vineri la LPF. Lazic ar putea debuta pentru gorjeni în partida cu FC Vaslui, însă doar în ultimele minute ale jocului. „Ne poate ajuta 25 de minute, pe final de meci“, crede Cîrţu. „Sorinaccio“ nu va opera modificări în unsprezecele de start al pandurilor faţă de jocul cu Astra, însă se aşteaptă ca omologul său, Cristi Dulca, să schimbe câţiva dintre titularii de la Nicosia. „Nu ştiu ce jucător să schimbăm de la noi în primul unsprezece. S-ar putea să apară noutăţi la ei, pentru a evita oboseala acumulată la Nicosia“.
Pandurii Târgu Jiu va aborda jocul cu FC Vaslui cu acelaşi lot din prima etapă plus Lazic, gruparea gorjeană neputându-se baza pe Ghindeanu, Tilincă, Kutlacic şi Tremonti, accidentaţi. Basara şi Lima nu au primit cartea verde, iar Diaconu, Luţu, Livşit şi Popa nu au fost convocaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS