18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChimistele au obiectivele trasate pentru Ligă

Chimistele au obiectivele trasate pentru Ligă

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a făcut planul de bătaie pentru Liga Campionilor, „galacticele“ lui Radu Voina fiind obligate să câştige în Spania.

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, şi-a făcut deja planurile pentru a treia calificare consecutivă din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. „Situaţia este asemănătoare cu cea de acum două sezoane, când Nurnberg a fost echipa cu cele mai mici şanse de calificare din grupa principală a Ligii Campionilor. Era clar, cine învingea în Germania mergea în semifinale. Noi am reuşit doar un egal şi asta ne-a costat enorm. Itxako are şanse minime de calificare, iar Oltchim, Zvezda şi Gyor pornesc cu şanse relativ egale. Noi vom juca în primul meci în Spania şi suntem obligaţi să învingem pe Itxako Estella. Trebuie să mergem determinaţi acolo, avem mare nevoie de cele două puncte. Dacă ne impunem, suntem favoriţi la calificare. Dacă vom pierde sau vom face egal, atunci ne va fi foarte greu“, a spus Gavrilescu.
Boss-ul oltean nu se teme de rusoaicele de la Zvezda. „Avem puţine informaţii despre Zvezda. Oricum, nu ne temem, trebuie să le învingem, noi suntem Oltchim! În plus, handbalul din Rusia nu pare să treacă printr-o perioadă foarte fericită, dovadă că Lada Togliatti a anunţat că nu va mai participa la turneul amical de la Debrecen din motive financiare. Eu sunt mulţumit de modul în care au decurs lucrurile în această pauză competiţională. Echipa noastră s-a pregătit foarte bine şi avem un plus important, pentru că fetele l-au avut aproape pe preparatorul francez, care a fost lăudat de toată lumea. Rezultatele le vom vedea în meciurile pe care le va juca Oltchim. Primul prilej va fi la Memorialul Constantin Stănculescu, acolo unde participă două formaţii bune din Liga Naţională, Tomis Constanţa şi HCM Roman, care au reuşit să se fortifice, şi campioana Serbiei, Banja“, a concluzionat Gavrilescu.

„Decizia EHF e incorectă“

Preşedintele campioanei României crede că decizia luată de Federaţia Europeană de Handbal în cazul de corupţie în care au fost implicaţi Aihan Omer şi Petre Paleu este incorectă. Tehnicianul naţionalei masculine şi fostul vicepreşedinte al FRH au fost suspendaţi pentru cinci ani după ce au fost acuzaţi că au încercat să-i mituiască pe arbitrii Martin Gjeding şi Mads Hansen, care au oficiat la partida retur din cadrul play-off-ului pentru calificarea la CM, România – Muntenegru. „Nu mi se pare deloc corect. În opinia mea, a fost o decizie luată fără probe, doar pe baza declaraţiilor celor doi arbitri. Este un precedent periculos. Aşa poate veni orice arbitru să spună că Gavrilescu a încercat să-i dea bani. Asta înseamnă că eu trebuie să fiu suspendat? Ciudat este că declaraţiile arbitrilor au venit la mai bine de un an după acel meci. Mă întreb de ce nu au fost sancţionaţi şi arbitrii. Dacă eşti corect, spui imediat după meci, chiar înaintea lui, sau faci un raport suplimentar, nu te trezeşti după un an. Cel mai afectat este Omer, a cărui carieră este compromisă. El trebuie să facă toate demersurile pentru a demonstra că este nevinovat“, a punctat Gavrilescu.

Vaşciuk, în probe

Antrenorul Oltchimului, Radu Voina, va testa zilele viitoare o handbalistă ucraineană, Olga Vaşciuk, o stângace de 22 de ani, care joacă pe postul de inter. Vaşciuk vine de la campioana din Ucraina, Galiceanka Lvov, şi dacă va rămâne va fi a treia ucraineancă din lotul campioanei României, după Anastasia Pidpalova şi Regina Shymkute. „Radu Voina va avea decizia finală. Dacă va fi mulţumit de ea şi va considera că ne poate ajuta în Liga Campionilor, atunci o vom transfera“, a afirmat preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS