15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştiri

Ciprian Tănasă a înscris pentru Metalurg Doneţk
Fostul atacant al Universităţii Craiova, Ciprian Tănasă, a înscris un gol în partida pe care actuala sa echipă, Metalurg Doneţk, a câştigat-o duminică, scor 4-1, în faţa nou-promovatei Zakarpatia, în etapa a treia a primei ligi ucrainene. Tănasă a fost titular pentru Metalurg şi a înscris în minutul 35. Celelalte trei goluri ale gazdelor au fost marcate de Mkitarian (‘31), Godin (‘50) şi Mguni (‘82), în timp ce golul de onoare al oaspeţilor a fost reuşit de Braila (‘88). Transferat în primăvară din postura de jucător liber, Tănasă a ajuns la al patrulea gol în campionatul Ucrainei, după cele trei reuşite în returul sezonului trecut. Graţie victoriei din meciul de duminică, Metalurg a urcat pe locul opt în clasament, cu cinci puncte după trei etape disputate. Lideră este Dinamo Kiev, cu nouă puncte, care este urmată de Arsenal Kiev şi de Şahtior Doneţk, ambele cu câte şapte puncte.

Tararache, decisiv pentru Duisburg
Mijlocaşul român Mihai Tararache a înscris ambele goluri ale formaţiei sale, MSV Duisburg, în meciul câştigat cu 2-1 în faţa echipei Erfurt, în primul tur al Cupei Germaniei. Jucătorul de 31 de ani a fost integralist în această partidă şi a punctat în minutele 31, din penalti, şi 70, dintr-o lovitură liberă, primind şi un cartonaş galben în minutul 44. Internaţionalul român este legitimat la MSV Duisburg din 2006, după ce înainte a mai jucat la Gloria Bistriţa, Dinamo Bucureşti, Grasshoper şi FC Zürich.

Cristi Ianu a marcat pentru Lucerna

Atacantul român Cristian Ianu a înscris unicul gol al formaţiei FC Lucerna în remiza obţinută în deplasare cu FC Basel, scor 1-1, într-un meci din etapa a 4-a a campionatului elveţian. Jucătorul a ajuns astfel la cota 3 în clasamentul golgheterilor. Ianu a reuşit să egaleze în minutul 87, după ce gazdele au deschis scorul prin Streller, în minutul 13. Atacantul de 25 de ani, transferat în această vară de la FC Aarau, a marcat al treilea său gol stagional după cele reuşite cu Sion şi Bellinzona. Lucerna, care a reuşit să evite retrogradarea la baraj, ocupă în acest sezon locul doi în clasamentul primei divizii elveţiene, având şapte puncte, cu trei mai puţin decât lidera Young Boys Berna.

Moggi: Mutu trebuie să fie despăgubit de Chelsea
Luciano Moggi, fostul director general al grupării Juventus Torino, a spus că nu i se pare corectă sentinţa TAS, prin care Adrian Mutu este obligat să plătească daune de 17 milioane de euro clubului Chelsea. Moggi consideră că atacantul român ar trebui să fie cel care să ceară despăgubiri clubului londonez deoarece gruparea din Premier League a fost cea care a decis să-l concedieze pe Mutu în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. „Acum vor fi apelurile, dar lucrul care contează este că Mutu a fost concediat. Nu a fost el cel care a vrut să plece. A fost dat afară pe uşă. Eu cred că Mutu ar trebui să ceară daune clubului Chelsea“, a spus Moggi.

Cernat, titular la Hajduk Split
În etapa a doua a primei ligi croate, mijlocaşul român Florin Cernat a fost titular în partida pe care echipa sa, Hajduk Split, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în faţa formaţiei NK Zadar. Deşi a avut câteva oportunităţi de a marca în prima parte a jocului, Cernat a fost schimbat la pauză, în locul său fiind trimis pe teren Ticinovic. După două etape disputate în campionat, Hajduk Split se situează pe poziţia a 13-a, cu un singur punct. Primele trei locuri ale ierarhiei interne sunt ocupate de Dinamo Zagreb (6 puncte), Cibalia (6) şi Rijeka (4).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS