15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculescu a ratat trofeul

Niculescu a ratat trofeul

Tenismana noastră şi partenera sa din Taiwan nu au făcut faţă „rafalelor“ americancelor Venus şi Serena Williams, acestea câştigând lejer turneul de la Stanford.

Ajunse surprinzător în finala de dublu a turneului american de la Stanford, Monica Niculescu şi partenera sa, Chan Yung-Jan, le-au avut în faţă pe Venus şi Serena Williams, cap de serie numărul doi. Perechea româno-taiwaneză nu a avut practic nici o şansă de izbândă în faţa celor două reprezentante ale gazdelor, surorile americane câştigând disputa şi trofeul la capătul a doar două seturi, scor 6-4, 6-1. De remarcat că, deşi este al 15-lea titlu WTA câştigat în tandem de Venus şi Serena, pentru prima dată acestea se impun într-un turneu care nu este de Mare Şlem. Anul acesta ele mai câştigaseră „doar“ trofeele de la Australian Open şi Wimbledon. La rândul ei, Monica Niculescu a jucat finala de dublu la al doilea turneu consecutiv la care a participat, însă precedenta prestaţie, de la Budapesta, i-a adus în palmares şi primul titlu din circuitul profesionist.
În penultimul act al turneului din SUA, Monica Niculescu şi Chan Yung-Jan au trecut de cuplul Sorana Cârstea (România) / Maria Kirilenko (Rusia). Pentru prezenţa în finală, Niculescu şi Yung-Jan au primit un cec în valoare de 17.800 de dolari şi 320 de puncte WTA. În urma acestor puncte câştigate la Stanford, Monica Niculescu a urcat patru locuri, până pe 28, în
ierarhia de dublu, în timp ce Sorana Cârstea a rămas pe 36, iar Raluca Olaru a staţionat pe 88.
Finala de simplu a aceleiaşi competiţii disputate pe terenurile Universităţii Stanford a fost câştigată de franţuzoaica Marion Bartoli, care a învins-o pe Venus Williams, scor 6-2, 5-7, 6-4, încasând pentru victorie 107.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Dabija s-a impus la Oneşti

Tot la sfârşitul săptămânii s-a disputat şi ultimul act al turneului ITF de la Oneşti, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Trofeul a fost disputat de două românce, câştig de cauză având Elora Dabija, care s-a impus greu, după aproximativ trei ore şi jumătate, la capătul a trei seturi, scor 6-4, 5-7, 7-6(4), în faţa Alexandrei Damaschin. Până să ajungă în finală, Dabija pierduse un singur set, iar Damaschin nici unul. Elora Dabija a cucerit al patrulea titlu ITF al carierei şi primul din acest sezon, în timp ce Alexandra Damaschin, învingătoare la Oneşti în proba de dublu, nu a obţinut până acum nici un titlu la simplu, deşi a disputat două finale.
Câştigătoarea turneului de la Oneşti a fost răsplătită cu 12 puncte WTA şi cu 1.568 de dolari, iar finalista, cu opt puncte WTA şi cu 980 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS