14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii sunt încrezători la debut

Pandurii sunt încrezători la debut

Astra Ploieşti – Pandurii
Stadion
„Astra“, duminică, ora 18.30 – GSPTV.
Formaţii probabile:
Astra:
Miron – Mihalache, Oprsal, Rohat, V. Sandu – Seto, Izvoranu – Paulinho, G. Păun, Alexe – Ciobanu. Antrenor: Ion Moldovan.
Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Stângă, Păcurar, Grecu – Raskovic, Stromajer. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Vor arbitra: R. Petrescu – Ed. Dumitrescu, D. Iliescu.

Gorjenii debutează duminică în cel de-al cincilea sezon de Liga I pe terenul nou-promovatei Astra Ploieşti, acolo unde pandurii sunt consideraţi favoriţi.

Comportarea bună a pandurilor în perioada de pregătire se vrea continuată şi în campionat, gruparea gorjeană având, teoretic, prima şansă în confruntarea de la Ploieşti, chiar dacă Astra este o necunoscută pentru Sorin Cîrţu, doar câţiva jucătri atrăgându-i atenţia. „Pe hârtie poate suntem favoriţi. Important e cum arată echipa în teren, nu calculul hârtiei, palmaresul sau statistica meciurilor directe. Nu ştiu foarte multe despre adversar. Au avut şi ei în această vară multe încercări. Sunt şi nişte jucători cu care am lucrat, Rohat, Oprsal“, a spus Cîrţu. Gorjenii au plecat încă de vineri după-amiază spre Ploieşti pentru a contracara oboseala acumulată pe drum, semn că tratează cu atenţie primul joc oficial al sezonului. Atuul gorjenilor în confruntarea cu Astra pare a fi omogenitatea, dar întotdeauna debutul de sezon are caracteristici speciale.
„Ar trebui să fie un avantaj omogenitatea noastră. Şi la noi sunt anumite probleme, respectiv cuplul de atac Raskovic-Stromajer, aflat la primul meci oficial pe care-l joacă împreună. Chiar şi pe Hidişan îl putem numi mai nou pentru că în retur a jucat mai puţin. Trebuie să scoatem în evidenţă calităţile jucătorilor pentru că avem o echipă cu jucători care pot să spună multe în teren. Întotdeauna prima etapă are caracteristici diferite faţă de restul campionatului. Sunt emoţiile debutului, iar pregătirea nu este la capacitate maximă“, a declarat Cîrţu. Tehnicianul îşi doreşte ca Pandurii să fie surpriza plăcută a viitorului sezon, primele cinci etape fiind decisive în acest sens. „Aş vrea să fim o surpriză în acest sezon. E foarte important cum gestionăm primele cinci etape până se întrerupe campionatul. Şi echipa trebuie să conştientizeze că faţă de anul trecut avem o programare pe care o putem exploata mai mult“, a afirmat Cîrţu.

Vasilache, accidentare suspectă

Gruparea gorjeană se confruntă, încă de la debutul în noul sezon, cu multe probleme de lot, şapte jucători fiind indisponibili. Tremonti, Ghindeanu, Tilincă, Kutlacic şi, mai nou, Vasilache acuză probleme medicale, iar Basara şi Lima nu au drept de joc deoarece nu au primit cartea verde. Cîrţu nu crede în accidentarea lui Ciprian Vasilache, cerându-i jucătorului să facă dovada că problemele sale sunt reale. „Vasilache a acuzat o accidentare subiectivă. A terminat jocul-şcoală fără probleme, iar azi (vineri – n.r.) a acuzat dureri“, a comentat Cîrţu. Ionuţ Luţu nu a fost cooptat în lot pentru partida cu Astra Ploieşti, ex-craioveanul având o ofertă din partea lui Ilie Balaci să joace în Kuweit. „Voi fi de acord cu plecarea lui Luţu. E mai bine pentru el“, a comentat Cîrţu.

Andre Nunes, refuzat

Pandurii Târgu Jiu a renunţat la serviciile lui Andre Nunes (foto) şi Alin Stoica, ambii testaţi în amicalul cu gruparea de Liga a III-a Energia Rovinari. Supraponderal, atacantul Andre Nunes nu l-a impresionat pe Sorin Cîrţu, mai ales că Pandurii ar fi trebuit să plătească 120.000 de euro pentru a-l achiziţiona. „Nunes a plecat. Sunt şi probleme materiale pe care trebuie să le rezolvi în cazul unui jucător de genul acesta, iar el nu face nici un efort. Avea 92 de kilograme la 1,86 metri înălţime, iar cât a stat aici nu a dat jos nici 500 de grame. De fapt, toţi brazilienii au probleme de greutate. Am avut nişte discuţii clare înainte de amical şi era reticent. Era refractar la problemele de efort“, a afirmat Cîrţu. Alt jucător testat cu Energia Rovinari, Andrei Moldovan, poate fi o investiţie de viitor. „Să vedem dacă putem să rezolvăm ceva. Am gândit să facă pregătirea cu noi în timpul săptămânii şi să joace la juniori şi, în funcţie de progres, vom vedea. Mai are doi ani de juniorat, nu e o problemă imediată. Mi se pare o investiţie de viitor“, a mai spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS