33.6 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMingote şi-a înmatriculat maşina în România

Mingote şi-a înmatriculat maşina în România

Portughezul Pedro Mingote a surprins când şi-a făcut apariţia la antrenamentul echipei Pandurii la volanul unui autoturism Audi A6 înmatriculat în România: GJ-80-MNG. 80 reprezintă anul naşterii lusitanului şi, totodată, numărul de pe tricou, iar MNG este prescurtarea numelui său. „Sunt gorjean de acum. Mi-am achiziţionat maşina din Germania, la mâna a doua, la preţul de 18.000 de euro, pentru că am nevoie să mă deplasez în România şi am putut să o înmatriculez pentru că sunt rezident aici în baza contractului de muncă“, a explicat Mingote.
El consideră că în acest sezon lupta pentru un loc de titular între buturile echipei Pandurii va fi mai aprigă după ce a sosit şi al treilea portar, Vladimir Livşit. „Este un nou început la Pandurii. Suntem trei portari acum şi prevăd o luptă aprigă pentru un post de titular. Decizia aparţine însă antrenorilor. Noi ne facem treaba şi ei hotărăsc cine apără. Cel mai important este ca echipa să câştige, pentru că aşa putem fi fericiţi. Pe postul de portar e mai greu decât pe celelalte, unde joci azi zece minute, mâine 20. La portari e diferit. Şi eu, şi Stanca, şi Livşit vrem să jucăm. În campionatul trecut am avut ghinion, m-am accidentat şi în tur, şi în retur şi nu mai vreau să-mi amintesc. A trecut şi acum gândesc pozitiv“, a declarat Mingote.
Portughezul consideră că echipa Pandurii poate îndeplini obiectivul cu condiţia ca rezultatele să nu fie influenţate de alţi factori. „Obiectivul stabilit, locurile şase-zece, cred că e realizabil. Avem aceeaşi echipă ca anul trecut, ne cunoaştem mai bine, suntem împreună de mai mult timp şi cred că putem să îndeplinim obiectivul. Este posbil ca Pandurii să fie mai puternică decât în sezonul trecut, având în vedere omogenitatea lotului. Asta nu depinde numai de noi. Vedem ce s-a întâmplat în Liga I sezonul trecut, cu FC Argeş, arbitrii, corupţie. Dacă e totul bine şi pornim cu dreptul, atunci putem să ne încadrăm în obiectiv“, a adăugat lusitanul.
Jocul de debut cu Astra Ploieşti se anunţă dificil, chiar dacă adversara este nou-promovată. „Nu cred că suntem favoriţi cu Astra, chiar dacă este nou-promovată în Liga I. Ei vor să demonstreze ceva, e greu. Nu cunosc echipa, dar sunt convins că va fi greu“, a mai afirmat Mingote.

Basara, la Pandurii
peste capul lui Cîrţu

Mijlocaşul sârb Marko Basara a revenit la Pandurii Târgu Jiu, deşi antrenorul Sorin Cîrţu declarase după stagiul din Austria că nu mai este interesat de serviciile sale. „Avem destui străini. Nu m-ar interesa şi nu mi-a făcut o impresie bună“, a spus Cîrţu. Basara a fost testat doar în amicalul cu Ujpest, după care s-a accidentat şi a fost trimis acasă din Austria. Sârbul s-a recuperat, a revenit la Târgu Jiu şi se pregăteşte cu gruparea gorjeană, acesta semnând, se pare, un contract cu Pandurii înaintea plecării în cantonament. „Trebuia să semneze contractul după cantonament, aşa cum am stabilit. Eu nu l-am văzut decât o repriză cu Ujpest. Acum el trebuie să facă pregătirea de la zero“, şi-a exprimat nemulţumirea Cîrţu într-o convorbire telefonică avută cu un oficial al clubului.
Alţi doi jucători puşi pe lista de transferuri, Mădălin Popa şi Lucian Pârvu, sunt gata să revină sub comanda lui Cîrţu dacă nu-şi rezolvă problemele cu clubul. Pârvu este aproape de a semna cu formaţia de liga a II-a din Elveţia FC Wil, însă transferul se va realiza numai dacă Pandurii Târgu Jiu va renunţa la pretenţiile financiare de 30.000 de euro plus TVA. „M-am pregătit în această vară în Elveţia. Am avut ofertă de la FC Wil, din liga secundă, dar până la urmă au luat un jucător sub formă de împrumut de la Basel, al cărui salariu va fi plătit tot de cei de la Basel, aşa că şansele mele de a rămâne acolo au scăzut. De patru zile nu am mai discutat nimic cu ei. Am venit aici să vedem ce putem rezolva cu această sumă de transfer. Eu mai am contract pentru doi ani cu Pandurii, dar problema este că era vorba de o renegociere în această vară“, a declarat Lucian Pârvu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS